Šta sve znamo o novom Almodovarovom filmu “Parallel Mothers” koji će imati premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji

    26.08.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/08/madrescover.jpg

    U okviru svih zvezda i filmova koji nas očekuju na 78. Filmskom festivalu u Veneciji, očekuje nas i “Parallel Mothers” sa Penélope Cruz u glavnoj ulozi, a koji potpisuje Pedro Almodóvar i potpuno je jasno da ovo nije samo još jedan u nizu „nekih tamo“ novih filmova, mlakih narativa i očekivanih raspleta, koji umnogome liče jedni na druge.

    Saradnja između Penélope i Pedra počela je još 1997. godine filmom “Živo meso”, a obuhvata do danas još osam filmova, među kojima se nalazi upravo i ovaj najnoviji. Možda baš iz razloga što nije pod Holivudskim reflektorima, kada do nas stigne vest da Penélope radi na novim projektima i filmovima, nekako uvek očekujemo da je podrobno razmislila i pametno izabrala i do sada se nijednom nismo razočarali. Nesumnjivo je reč o genijalnoj glumici.

    Priča iza “Parallel Mothers”

    “Parallel Mothers” je snažna priča o majčinstvu i prijateljstvu. Naime, film u fokus stavlja dve samohrane majke u različitim životnim fazama. Ono što začinje kao slučajnost, izrasta u isprepletani odnos tajni i istina. Penélope se nalazi u ulozi Janis, a glumica Milena Smit glumi Anu. Iako se one nalaze u sličnim situacijama, u poodmakloj trudnoći koja se u oba slučaja dogodila slučajno, obe su same, ali iščekuju potpune suprotn životne ishode. Ana je adolescentkinja koja je, potpuno razumljivo, na smrt preplašena, dok je Janis za generaciju starija, uzbuđena i sa nestrpljenjem iščekuje novorođenče. Ana naposletku završava kao kućna pomoćnica i dadilja koja pomaže Janis. Jedna drugu drži za ruku dok tumaraju hladnim bolničkim hodnicima i prepliću živote u nenadanim pravcima.

    Ko su glumci?

    Pored Penélope i Milene, tu je i Rossy de Palma, još jedna Almodorova muza, kao i Israel Elejalde kao Arturo, odnosno otac Janisinog deteta (iako, prevashodno, u to nije verovao).

    Kada je premijera?

    “Parallel Mothers” će otvoriti Venecijanski u septembru, a zatvoriti Njujorški filmski festival u decembru. U bioskopima ga možemo očekivati upravo od decembra. Mi jedva čekamo!

    Saznaj više:
    Povezani članci: