Pretraga

Streaming platforme u aprilu: Najbolji naslovi kojima se radujemo

Streaming platforme u aprilu: Najbolji naslovi kojima se radujemo

Tekst: BURO.

Novi mesec, a još pritom prolećni znači nekoliko stvari. Lepše vreme koje nas mami napolje, bašte kafića koje se konačno otvaraju, šetnje i duže dane. Međutim, svi pravi filmofili i zaljubljenici u serije znaju da okretanje novog meseca na kalendaru znači i još nešto- da je vreme za neke nove naslove koje smo dugo čekali, ili pak one koji će nas tek oduševiti i postati novi omiljeni. Izdvajamo nekoliko filmskih i serijskih naslova zbog kojih će ovaj april biti još bolji i zanimljiviji.

SLUŠKINJINA PRIČA” ( IV sezona)

Platforma: HBO GO

Premijera 29. april

Streaming platforme u aprilu: Najbolji naslovi kojima se radujemo (фото 1)

Sada već kultna serija čiju novu sezonu gotovo religiozno iščekujemo. Svi se sećamo gde smo ostavili June u prethodnoj sezoni, a kraj aprila donosi nova događanja i klupko koje se odmotava dalje. U novoj sezoni, June uzvraća udarac Gileadu kao žestoka predvodnica pobunjenika, ali rizici koje preuzima donose i cene koje su previsoke i neočekivane i opasne nove izazove. U vrtlogu pobunjeništva, njena potraga za pravdom i osvetom preti da je potpuno obuzme i uništi njene najdragocenije odnose.

THIS IS A ROBBERY”

Platforma: Netflix

Premijera: 7. april

Streaming platforme u aprilu: Najbolji naslovi kojima se radujemo (фото 2)

Priče koje prate krađe umetničkih dela su gotovo po difoltu nešto što svima privlači pažnju i što odmah ide na checklistu. Nije ni čudo zašto je Noah Charney , istoričar umetnosti i specijalista za umetničke krađe, rekao da je izuzetno teško odabrati omiljeni film na ovu temu, iz prostog razloga zato što ih ima prilično mnogo. Novi Netflixov dokumentarac prati priču o jednoj od najpoznatijih krađa u istoriji. Pre 30 godina, dva muškarca, obučena u policajce su ušli u Bostonski muzej i iz njega izneli pravo bogatstvo, milijarde u umetninima. Kako im je to pošlo za rukom, da li su uhapšeni, šta se desilo posle i sva ostala pitanja koja svi imamo, ćemo otkriti koliko već prekosutra kada je i premijera.

“STOWEAWAY”

Platforma: Netflix

Premijera: 22. april

Streaming platforme u aprilu: Najbolji naslovi kojima se radujemo (фото 3)

Opšte je poznato da se glumci za A-liste gotovo utrkuju ko će u kom space filmu da glumi, i gotovo da nije moguće setiti se nekog stvarno poznatog imena koje nije našlo svoje mesto u nekom fiktivnom svemirskom brodu.  Ovog puta su to Anna Kendrick i Toni Collette. Novi sci-fi drama donosi priču o tročlanoj svemirskoj posadi koja odlazi u misiju na Mars. Ali, na tom putu im se sasvim iznenadno pridružuje i neplanirani putnik, i potencijalno ugrožava celu misiju. Napeto, uzbudljivo i dinamično. A posle ovoliko nedavnih priča o Marsu, naravno da jedva čekamo.

KNUTBI: SLEPO VEROVANJE”

Platforma: HBO GO

Premijera: 4. april

Streaming platforme u aprilu: Najbolji naslovi kojima se radujemo (фото 4)

Dokumentarna mini-serija, mračna i jezovita koliko su skandinavska ostvaranje gotovo uvek. Znači, prilično. Jedne ledene noći u januaru 2004. godine, čuli su se pucnji u malom i prilično uspavanom švedskom selu Knutbi. Ubijena je mlada žena, a njen komšija je zadobio višestruke prostrelne rane. Pažnju sveta privukla je usko povezana pentakostalna zajednica, a sudski slučaj koji je usledio, postao je svetska senzacija. U seriji „Knutbi: Slepo verovanje“, poznati novinari, Martin Jonson i Anton Berg, zajedno sa rediteljem Henrikom Džiorsonom (poznatom po sjajnoj seriji "Most"), pokušavaju da otkriju šta se zaista dogodilo u selu Knutbi, samo što ovaj put isplivava mnogo nepoznatog sadržaja, i dobijaju priliku za ekskluzivne intervjue sa ljudima koji su progovorili nakon mnogo godina ćutanja.

MER IZ ISTAUNA”

Platforma: HBO GO

Premijera: 19. april

Streaming platforme u aprilu: Najbolji naslovi kojima se radujemo (фото 5)

Naslov koji obećava da postane jedan od sezonskih favorita jer kada imate HBO, formu mini-serije, i glumačkog titana kao što je Kate Winslet, prilično je izvesno da je u pitanju jednačina koja donosi uspeh. Ah i da, kada je žanr triler. Do sada se to uvek pokazalo kao dobitna kombinacija (da, mislim na "Pravi detektiv", "Oštri predmeti" i druge serije) a u ovoj limitiranoj seriji Kate Winslet tumači ulogu Mare, detektivke iz malog grada u Pensilvaniji koja istražuje lokalno ubistvo, dok se njen privatni život raspada. „Mer iz Istauna“ govori o mračnoj strani blisko povezane zajednice i istražuje kako porodične tragedije iz prošlosti definišu sadašnjost. Džekpot!

“LIFE IN COLOR WITH DAVID ATTENBOROUGH”

Platforma: Netflix

Premijera: 22. april

Streaming platforme u aprilu: Najbolji naslovi kojima se radujemo (фото 6)

Verovatno da ne postoji prikladniji način da se dočeka dan Planete Zemlje ako ne uz film čoveka koji je sve njene lepote beležio. Uz neverovatne mogućnosti nove tehnologije, koristeći sve inovativne mogućnosti koje nudi, "Life in Color" beleži nikada viđen divlji svet i životinje koje koriste jarke boje kao oruđe da prežive u prirodi, a David svojim glasom i dikcijom nas vraća pomalo u detinjstvo a pomalo samo u zonu komfora gde možemo da se podsetimo koliko je genijalno biti član ove zemaljske ekipe.

“NIGHT IN PARADISE”

Platforma: Netflix

Premijera: 9. april

Streaming platforme u aprilu: Najbolji naslovi kojima se radujemo (фото 7)

Korejska triler drama koja je svoju premijeru imala na Venecijanskom festivalu i opravdano privukla dosta pažnje. Nakon što njegova sestra i rođak bivaju ubijeni zato što je pokušao da napusti bandu, Tae-goo, beži na Jeju ostrvo. Tu živi u besktvu, jer ga mnogi sa različitih strana prate, ali i upoznaje ženu koja boluje od teške bolesti, i koja će u potpunosti promeniti njegov život, kao i on njen.

PRAVO NA PRIGOVOR”

Platforma: HBO GO

Premijera: 24. april

Streaming platforme u aprilu: Najbolji naslovi kojima se radujemo (фото 8)

Snažna, inspirativna i istinita priča, “Pravo na prigovor”, prati mladog advokata, Bryan Stevensona i njegovu istorijsku borbu za pravdu. Nakon diplomiranja na Harvardu, Brajan je imao mogućnost da manje više odabere bilo koji posao koji se odlično plaća i da se nada o partnerstvima u velikim firmama.  Ipak, on odlučuje da ode u Alabamui da brani nepravedno osuđene, uz pomoć lokalnog advokata, Eve Ensli (Brie Larson). Jedan od njegovih prvih slučajeva je onaj u kom zastupa Waltera McMilliana (Jamey Fox) koji je 1987. osuđen na smrt zbog ozloglašenog ubistva 18-godišnje devojke, uprkos brojnim dokazima da je nevin i činjenici da je jedino svedočenje protiv njega izneo kriminalac koji ima motiv da laže.

“searching for sheela”

Platforma: Netflix

Premijera: 22. april

Streaming platforme u aprilu: Najbolji naslovi kojima se radujemo (фото 9)

Kada se pojavio "Wild, wild country" svi smo ostali potpuno začuđeni i zaluđeni pričom o indijskom guruu, utopijskoj zajednici, i novo-izgrađenom gradu u pustinji u Oregonu, pošto je sve ruku na srce više zvučalo kao scenario za film nego realna događanja. Ipak, da se desilo desilo se, a pored gurua Bhagwan Shree Rajneesha, Ma Anand Sheela je bila izuzetno značajno ime ovog spiritualnog pokreta. Novi dokumentarac je upravo o njoj. Novinari i fanovi su čekali Sheelu, nekadašnju recimo PR-ku, Rajneesh zajednice da se vrati u Indiju nakon decencija provedenih u inostranstvu, za veliki intervju u kom će se još mnogo toga otkriti. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor