Pretraga

Šta ćemo sve novo gledati na streaming platformama tokom januara?

Šta ćemo sve novo gledati na streaming platformama tokom januara?

Tekst: BURO.


Glavno pitanje za dane praznika je da li ste već odgledali sve sa planirane praznične liste ili tek treba i polako krckate naslov po naslov i precrtavate sa liste? Koji god metod da vam je blizak, ovaj maratonski ili malo razumniji, činjenica je da nam ovi dani donose malo više slobodnog vremena i prilike da odlgedamo štošta što već dugo odlažemo. A u tom, kao i svakog meseca na platforme stižu i novi naslovi koje vredi dodati na listu. Početak godine donosi i nove serije ali i neke sjajne filmske naslove koje smo već neko vreme očekivali, i predlažemo vam koji su to filmski i serijski naslovi za koje vredi napraviti mesta na listama.

"the dig"

Platforma: Netflix

Premijera: 29. januar

Šta ćemo sve novo gledati na streaming platformama tokom januara? (фото 1)

Verovatno je da do sada niste pomišljali na skladnost glumačkog para Carey Mulligan i Ralph Fiennes ali videti ih zajedno makar i samo na posteru, makar i samo u jednom kadru probudi onaj "kako mi ovo nije pre palo na pamet?" efekat. Istorijska drama "The Dig" je smeštena u '39. godinu i dane pred rat, kada amater arheolog Fiennes, pronalazi neverovatno istorijsko otkriće na zemlji bogate udovice Edith Pretty (Carey Mulligan). Dok se iskopavanja nastavljaju, rat postaje sve realniji i utiče na živote svih, kako njih dvoje, tako i arheološkinje Peggy Preston (Lily James) i radnika Stuarta (Johnny Flynn) čija romansa počinje da cveta ali je prilično uslovljena surovom relanošću. "The Dig" je predivan, i otrežnjen pogled na uzaludnost i besmislenost ratova, i cikličnu prirodu istorije. 

“Euforija: Specijal”

Platforma: HBO GO

Premijera: 25. januar

Šta ćemo sve novo gledati na streaming platformama tokom januara? (фото 2)

Prva specijalna epizoda koja se odvija tokom proslave Božića pratila je Rue i podsetila nas veoma na atmosferu koju osećamo tokom čitave ove godine. Sada je konačno stigla na red i druga epizoda koja ovaj put, i sasvim očkivano, prati Jules koja se, tokom božićnih praznika, priseća protekle godine. Ruku na srce, očekujemo da je zavolimo jednako kao prvu specijalnu epizodu i podsetimo se zašto je "Euforija" jedna od serija koja je pobrala najviše nagrada i pohvala.

“savršena laž”

Platforma: HBO GO

Premijera: 24. januar

Šta ćemo sve novo gledati na streaming platformama tokom januara? (фото 3)

Kada se susretnu dve legende kao što su Mirren i McKellen, jasno je da se dobija film koji ćemo obožavati. Vrhunski prevarant Roy je odabrao svoju najnoviju metu Betty (Mirren). Betty je milionerka koja je nedavno postala udovica a Roy namerava da uzme sve i od njihovog prvog susreta, pokušava da je namami svojim dobro isprobanim manipulacijama. Ona izgleda očarana Royem, i kako se čini pada na sve i prihvata njegovu igru. Međutim, ova naizgled jednostavna prevara ubrzo se pretvara u nešto daleko kompleksnije, razotkrivajući mnogo zlokobniju prevaru koja će ih oboje povesti opasnim putem. Inteligentan i napet triler, pun intriga i izdaje, sa sjajnom glumačkom ekipom zbog kog jedva čekamo kraj januara.

“Pieces of a Woman”

Platforma: Netflix

Premijera: 7. januar

Šta ćemo sve novo gledati na streaming platformama tokom januara? (фото 4)

Ako je u svetlu nedavnih događanja u vezi sa porodičnim emotivnim i fizičkim nasiljem nad FKA Twigs, teško preporučiti bilo koji film u kom igra Shia LaBeouf, ovaj je utoliko teže budući da je razvoj njegovog lika veoma lako dovesti u vezu sa optužbama iz stvarnog života. Film je duboko potresna priča o smrti tek rođene bebe Marte (neverovatna Vanessa Kirby) i Seana (Shia LaBeouf), praćena dubokim emotivnim traumama koje to ostavlja, i postepenom razilaženju partnera. Gubitak bebe je par poslao u emotivne problema, gde Sean postaje sve grublji i nasilniji prema Marti koja se sve više povlači u sebe. Priča o bolu i patnji, neverovatno ispletena i vođena, i definitivno jedna od kvalitetnijih stvari koja se dogodila na platformama. 

“Penguine Bloom”

Platforma: Netflix

Premijera: 27. januar

Šta ćemo sve novo gledati na streaming platformama tokom januara? (фото 5)

Naomi Watts nismo već neko vreme viđali na ekranima, taman toliko da nam zanedostaju drame u kojima jednostavno rečeno genijalna. U novom filmu, Watts igra Sam, majku troje dece koja nakon nesreće na Tajlandu ostaje paralizovana, i uči da se prilagodii novom životu. Dok se ona sve više povlači u sebe i razmišlja koliko će novonastala situacija promeniti njihovu porodičnu dinamiku, njen sin donosi ranjenu svraku i pokušava da vodi računa o njoj sve dok se ona potpuno ne oporavi. Ipak, povređena ptičica pronalazi svog pravog partnera u Sam, jednako povređenoj, pred kojom otkriva svu svoju ranjivost, i povezuje porodicu u njihovoj želji da brinu jedni o drugima i međusobno se leće. Suptilna, topla priča, prepuna simbola, priča o novim fazama u životu, periodima krize i kako ih prebroditi.

“Headspace: Guide to Meditation

Platforma: Netflix

Premijera: 1. januar

Šta ćemo sve novo gledati na streaming platformama tokom januara? (фото 6)

Savršeno gradivo za početak nove godine, restart, planove, smirenje. Animirana serija koja kroz nekoliko epizoda govori o benefitima meditacije na naš um ali i generalno blagostanje. Priča koja nam je već poznata ali ispričana iz sasvim drugačijeg ugla, koja nudi tehnike i savete kako savladati meditaciju i još bolje kako je razumeti. Svaka epizoda počinje sa objašnjenjem druge vrste meditacije i njenom istorijskom poreklu što je izuzetno zanimljivo i informativno a osnivač Headspacea i budistički monah Andy Puddicombe je glas koji nas sprovodi kroz sve tehnike i objašnjava potencijale i benefite. Predivno animirano, poučno i korisno i iskreno idealno za "new year new me" pokušaja.

Kormoran strajk: Smrtonosno bela”

Platforma: HBO GO

Premijera: 21. januar

Šta ćemo sve novo gledati na streaming platformama tokom januara? (фото 7)

Mladić koji pati od psihoze, Billy, dolazi u kancelariju Cormoran Strike i razotkriva priču o ubistvu dečaka koji je udavljen pre mnogo godina, a čiji je Bili bio svedok. Strike istovremeno unajmljuje ministar vlade, da istraži Billyjevog brata, Jimmyja, koji ga ucenjuje. Strike i njegova partnerka Robin pokušavaju da otkriju kako su ova dva slučaja povezana, a za sve to vreme Robin je paralelno infiltrirana u Donji dom parlamenta. Ipak, da bi stvari bile dodatno komplikovane, kako to u životu gotovo uvek jesu, Strikeov i Robinin privatni život počinje da se međa u poslovni. Njen odnos sa partnerom je ugrožen zbog prevelike posvećenosti poslu, a Strike pokušava da žonglira između zahtevnog posla, devojke, i bivše žene Šarlot koja je trudna i ponovo se vraća u njegov život. Dinamično i u najmanju ruku veoma životno. Uzgred serija je rađena prema romanima Rowlingove, za koju šta god sada mislili, ostaje sigurno da zna da napravi dobar zaplet. 

“Fargo” IV sezona

Platforma: AMC

Premijera: 4. januar

Šta ćemo sve novo gledati na streaming platformama tokom januara? (фото 8)

Četvrta sezona serije Fargo seli se u centralnozapadni deo Kanzas Sitija, u 1950. godinu. Loj Kenon (Chris Rock), vođa afroameričke mafijaške porodice, uspostavlja klimavo primirje sa protivničkom italijanskom mafijom i oni zajedno upravljaju alternativnom privredom, tačnije eksploatacijom, ucenom i drogom. Da bi zabetonirale primirje i osigurale mir, te dve porodice jedna drugoj šalju najstarije sinove. Loj Kenon predaje najstarijeg sina Sačela (Rodney Jones) svom neprijatelju Donatelu Fada (Tommaso Ragno), a zauzvrat mora da podigne Zeroa (Jameson Braccioforte), sina svog neprijatelja, kao sopstvenog. Dinamično, uzbudljivo i puno preokreta i atmosfere tipične jedino za “Fargo”. Pre nego što se preselite u ovaj svet pročitajte šta o novoj sezoni ima da kaže Salvatore Esposito.

Ostavite komentar