Trejler za „Annette“ nas je podsetio zašto volimo Adama Drivera (ako nekome uopšte treba lista razloga)

    23.04.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/adamdrivercover.jpg

    Samo što smo se odfascinirali emotivnom, neverovatno realnom i baš zato na momente prilično nežnom i potresnom pričom o realnosti ljubavi i braka koji je na ivici raspada, u prevodu “Marriage Story” filmom i ulogom Adama Drivera (i njegovom neverovatnom sposobnošću da viče iz petnih žila i da to deluje tako lagano) stigla je na red nova Driver opsesija. Voleli smo ga u “Patersonu”, zasmejavao nas je u “BlacKkKlansman”, ostali smo zamišljeni nad filmom “Report” a malo je reći da “House of Gucci” ne možemo da dočekamo. I ovo su samo neki od desetina naslova u kojima je glumio i zbog kojih je postao nezamenljiva glumačka veličina i neizostavan deo savremene popularne kulture i njenih opsesija. Adam ima neki neverovatan talenat i preko potrebnu snenost da dočara neshvaćenost i genijalnost umetnika, i još jednom se na velike ekrane vraća u toj ulozi. Ovaj put nije reditelj, niti part-time pesnik, već stand-up komičar a film o kom govorimo je naravno “Annette”.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1619170253111784.jpg

    Trejler je izašao pre nekoliko dana i već obećava da će biti nešto što ćemo voleti i fascinirano gledati jer mediji ne prestaju da bruje o njemu. Radnja je smeštena u savremeni Los Anđeles, i prati Henryja “stand-up komičara” sa neverovatnim smislom za humor, i Ann (Marion Cotillard) “svetski poznatu opersku pevačicu”. Njih dvoje se upoznaju i odmah zaljubljuju, a vremenom postaju glamurozni, poznati par koji privlači pažnju gde god se okrenu. Ali kada dobiju svoje prvo dete, Annette “misterioznu devojčicu sa čudesnom sudbinom” njihovi životi se okreću naopako i menjaju zauvek. Film je opisan kao “putovanje ljubavi, strasti i slave”, trejler ukazuje na malo zazornu i bizarnu atmosferu uprkos emotivnom zapletu, potpisuju ga braća Ron & Russell Mael a premijera je zakazana 6. jul i Kanski filmski festival. Posle toga stiže na Amazon Prime Video kasnije ovog leta i preti da nam obeleži isto.

    Međutim, pored toga što očekujemo da ovaj film bude ozbiljna zvezda letnjih watchlista, trejler nas je najviše od svega podsetio zašto je Adam Driver jedan od broj jedan crusheva naše generacije i takozvani “perfect guy”. Takoreći novi Keanu Reeves. I ne, nije preterano to reći iako smo među potvrđenim Keanuovim fanovima. Dok čekamo “Annette” u bioskopima (i nadamo se da će u iste doći odmah po premijeri) rekapituliramo zašto smo tako slabi na Adama Drivera.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1619521739906595.jpg

    Zato što je ukratko rečeno ge-ni-ja-lan glumac

    Driver je čovek pozorišta a svi znamo šta to znači. Na prvom mestu da ima onu posebnu senzitivnost i mogućnost transformacije, da razume ulogu, da ume da prenese pozorišnu intimnost čak i preko ekrana i da je jednom rečju sposoban da savlada mrak, zaroni duboko u sebe i vrati se sa nečim neverovatnim. Dugo je važio za vodeću figuru kojoj su dodeljivane “neobične glavne uloge” ali se broj tih uloga povećavao tom brzinom da je sasvim okej reći da spada u onu kategoriju umetnika koji uspevaju da se održavaju na tananoj liniji između alternativnog i popularnog i da im je na tom spoju i mesto. Sarađivao je sa velikim režiserskim imenima kao što su Martin Scorsese, Jim Jarmusch, Coen braća, Steven Soderbergh, Terry Gilliam i Spike Lee, a sve to ostajući nepoklebljivo ono što jeste. Uostalom, još jedno je merilo njegove genijalnosti- to što ne možemo baš jednostavno da odaberemo koje njegovo ostvarenje nosi titulu “omiljeni” a upravo to je veoma često odlika najboljih glumačkih talenata. Sve što urade nekako uvek zavredi ozbiljan aplauz.

    Zato što je neverovatno skroman u vezi sa svojim talentom, a Scorsese ga obožava

    Uprkos svemu nabrojanom, neverovatnim ostvarenim saradnjama, Driver ostaje jedan od onih vazda iskreno skromnih tipova. “Kada sam odgledao pilot epizodu serije “Girls” pomislio sam “ovo je jebena katastrofa”. Ne naravno serija, nego ja u njoj. Ne mogu da ne vidim greške”. Jedini spas da ne bude toliko kritičan u pogledu filma „Ratovi zvezda“ je kako sam kaže zato što dobar filma nosi masku, inače bi imao svašta da zameri. Uprkos tome što je neverovatno detaljan i kritičan i mrzi da gleda svoje filmove, Scorsese već dugo za njega govori da je jedan od najtalentovanijih imena novije generacije i da. „Volim kako se kreće, kako oseća sebe ispred kamer… a takođe ima i taj izvanredan bariton. On je talentovan i veoma veoma hrabar“. Sve se slažemo. 

    Zato što nema društvene mreže

    Ovo nas posebno oduševljava. Istina je da smo pomalo svi postali prezasićeni poznatim ličnostima i njihovim društvenim mrežama, ali i da je globalna tehnološka zavisnost postala neizdrživa. Iako internet jeste lokacija svih kul stvari koje postoje, činjenica je da je tolika vezanost za istu ozbiljno problematična i da ekrani telefona i kompujtera nisu samo “black mirrors” koliko su crne rupe u koje upadamo i koje nam kradu i vreme i pažnju. Imati svetski poznatu ličnost koja je odlučila da nema nikakve veze sa tim, i da vodi u potpunosti unplugged lajfstal a koja ostaje jednako relevantna iako ne iskače na svakom feedu i reelsu, je ozbiljno vredno pohvale. Postoje mnogobrojne stranice koje su napravljene kao fan stranice ali Adam sam po sebi nema ni jednu društvenu mrežu, tako da ako ga kojim slučajem pratite na Instagramu, vreme je da se suočite sa činjenicom da verovatno ne pratite njega. “Imati internet je fascinantna ali i čudna i opasna stvar zato što su ljudi prestali da uče jer im je sve dostupno i mogu da saznaju sve odmah. A ja nekako baš uživam u tome da ne znam sve informacije i da otkrivam misteriju u životu i u ljudima”.

    Zato što je novi tip kul tipa

    O njegovom životu se manje više gotovo ništa ne zna osim da je oženjen i to od 2013. a bilo kakve afere, tračevi i pretpostavke ne mogu ama baš nikako da se dovedu u vezu sa njegovim imenom. Imidž bad boya koji ne voli stabilnost, ne neguje partnerstva, živi brzo i u suštini je nestabilan emotivni manipulator je nešto što stvarno više nikome nije zabavno, a Adam je jedan od onih tipova koji su definisali novi tip kul tipa. Onog koji prihvata svoje mane jednako kao i vrline, koji je posvećen, stabilan, autentičan, teži jednostavnosti, i iskreno i otovreno priča o svim temama. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: