Weinstein drugi deo: Bob Weinstein otvara novu produkcijsku kuću

    13.10.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/bob_cover2.jpg

    Ne iznenađuje nas mnogo toga u svetu danas, a pogotovo u svetu “entertainment” industrije, i već gotovo da smo i navikli da se svako malo obelodane godinama zataškavane tajne, otkriju zakulisne radnje, čudni spletovi i povezanosti, pravi vlasnici kompanija i tako dalje, pa verovatno ni ova vest nije previše šokantna ali jeste uznemiravajuća. I to podosta.

    Dok Harvey Weinstein, suosnivač produkcijske kuće The Weinstein Company, čeka suđenje zakazano za januar 2020. godine zbog višestrukih optužbi zbog seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja, njegov mlađi brat Bob pronalazi način da se vrati u filmsku industriju, i to na velika vrata. Novom kompanijom. Zvanično potvrđena i sveža informacija je ta da je nova produkcijska kuća, sa Bobom na čelu i pod imenom Watch This Entertainment postavljena na noge i da će krenuti sa radom veoma brzo. Pantea Ghaderi, dugogodišnja izvršna direktorka Weinstein Company, će biti predsednica kreativnog razvoja kompanije, a trenutna ideja je da Watch This Entertainment producira nekoliko filmova godišnje.
    Pretežno će se fokusirati na porodične filmove, komedije i trilere a prvi u nizu filmova iz njihove produkcije biće porodična animirana avantura “Endangered” koju će koproducirati glumica Tea Leoni, koja će takođe davati glas glavnoj junakinji.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/1571069570818346.jpg

     

    Sasvim prirodno i očekivano, ova vest je naišla na buru reagovanja i negodovanja, kako Harveyjevih žrtava tako i javnosti uopšte. Niko ne kaže da Bob mora da bude večno stigmatizovan zbog dela iza kojih stoji njegov brat (iako je zapravo “stajati” prilično netačan glagol u ovom slučaju budući da se Harvey još uvek, uprkos sve većem broj svedočenja protiv njega izjašnjava nevinim i da do sada nije preuzeo odgovornost ni za jedan napad, silovanje ili uznemiravanje). Ne bi bilo ni fer ni korektno, optuživati i teretiti Boba zbog dela koja nisu njegova, i svakako da ima pravo da nastavlja život i karijeru u pravcu u kom ih vidi, ali u ovom konkretnom slučaju stvar je dodatno komplikovana i verovatno najtačnije staje u izjavu Amande Harrington, potpredsednice odnosa sa javnošću za Time’s Up organizaciju: “Nikada ne bi bilo Harveya Weinsteina bez komplikovanosti cele njegove mašinerije i kompleksnosti Boba Weinsteina, koji je godinama stavljao profit ispred života drugih ljudi i ignorisao Harveyev teror nad ženama iz industrije. Bobu Weinsteinu nije mesto da vodi bilo šta, a kamoli da lansira novu produkcijsku kompaniju dok desetine žrtava njegovog brata čekaju na barem malu dozu pravde.”

     

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/1571069672142456.jpg

     

    Iako možda ne snosi direktnu odgovornost, činjenica je da Bob ne samo što je kako stoje stvari učestvovao u finansijskom podmićivanju svih onih koji su želeli da progovore o istini koja se događa u Weinstein svetu, već novi dokazu potvrđuju da je sasvim sigurno znao i više nego dovoljno da traži od Harveyja da prestane sa ponašanjem i delima. U svoju odbranu, Bob je rekao da je mislio da je Harvey “seksualni zavisnik koji se konstantno udvara” i da “je Harvey prosto Harvey”. Mora da je svima zbog toga mnogo lakše, što je on prosto takav. Generalno, braća su imala određenu reputaciju od samog početka, i kada je Disney kupio Miramax 1993. godine, kupio ga ja od dvojca koji je imao osećaj da pronađe talenat i otkrije nove buduće zvezde, ali i reputaciju da su nemilosrdni biznismeni i zastrašujući šefovi.

     

     

    Ne baš nešto u čijem jačanju i multipliciranju uživamo, i kako se ispostavlja Harvey afera je vrh ledenog brega užasno komplikovane unutrašnje mašinerije, bahatosti i dokazivanja moći a gledati njen potencijalni ponovni uspon nije ono što želimo.

     

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/1571069797323505.jpg

     

    Sarah Ann Masse je na svom Twitteru navela: „Bob Weinstein, pomagač mog zlostavljača, pravi svoj veliki povratak na scenu a ja ne mogu da dobijem ni prokletu audiciju. O čemu je pobogu Tea Leoni razmišljala? Divne vesti za čuti na dvogodišnjicu dana kada sam javno podelila svoju priču o zlostavljanju. Možeš bolje Holivude”. Aposlutno se slažemo, i otvara se zaista veliko pitanje ko će uopšte od režisera i glumaca i želeti da sarađuje i bude doveden u vezu sa Weinstein imenom. Ako Holivud zaista jeste bolje od toga, onda malo ko. Ako je pak profit ipak još uvek jedini dikitra tempo i daje i moralne i ostale inpute, onda se i nije baš mnogo postiglo. Svakako, ostaje da vidimo.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: