Wes Andersonov novi film: Sve što do sada znamo o Asteroid City-ju

    09.03.2023.
    RECOMMENDED

    Sa Tildom Swinton, Adrien Brody-jem i sijasetom drugih A-list holivudskih faca, Asteroid City izlazi u leto ove godine.

    Izvucite svoj sako od tvida iz svoje savršeno simetrične, pastelno ružičaste kolekcije odeće, obrišite prašinu sa svoje somotske leptir mašne i otvorite vodič kroz francuski novi talas za početnike: Wes Anderson je odredio datum za svoj novi film, Asteroid City. Glasine o ovom filmu kruže već neko vreme – još pre nego što je režiser čak premijerno prikazao svoj poslednji film, The French Dispatch, višeslojno, frankofilsko ljubavno pismo novinarstvu. U maju 2021. godine, misteriozni filmski setovi vezani za produkciju počeli su da se pojavljuju u španskom gradu Chinchón-u, i od tada su stalno izranjale vesti o glumcima u medijima.

    Detalji o zapletu postali su prilično izlizani tokom produkcije, osim vesti da ga je Wes Anderson napisao uz pomoć Romana Coppole (koji je ranije sarađivao sa režiserom na The French Dispatch-u i Isle of Dogs) i da je opisan kao „poetski meditacija o smislu života.” Sada, međutim, konačno imamo bolje razumevanje šta možemo očekivati, kao nekoliko fotografija sa seta. U nastavku smo sakupili sve što smo do sada saznali o najnovijoj ponudi od suverenog vladara sentiša.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/03/1678406549839589.jpg

    Biće uobičajna plejada likova

    Tilda Swinton je bila prva potvrđena zvezda Asteroid City-ja, najavivši to u jednom intervjuu leta 2021. godine. Obožavaoci Wes Andersona neće biti iznenađeni kada čuju da će film činiti klasični zvezdani ansambl. Međutim, očekivanim stalnim gostima pridružila su se neka nova lica. Najpoznatiji među ovim poslednjim su Tom Hanks i Margot Robbie. Veliku glumačku ekipu zaokružuju Adrien Brody (logično), Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Maya Hawke, Jeff Goldblum, Willem Dafoe, Jeffrey Wright, Bryan Cranston, Ed Norton, Liev Schreiber, Hope Davis, Stephen Park, Rupert Friend, Steve Carell, Matt Dillon i drugi. Nažalost, Bill Murray je otkazao učešće zbog zaraze COVID-om neposredno pre snimanja.

    Jarvis Cocker će igrati kauboja

    Frontmen britanske grupe Pulp je komponovao muziku za The French Dispatch, i pri izvedbi numere Aline je igrao perifernu ulogu izmišljene pop zvezde Tip Top (što je dovelo do albuma njegovih obrada francuskih pop pesama sa animiranim videima Wes Andersona). U Asteroid City-ju, Cocker će očigledno imati kameo ulogu kauboja, a takođe je napisao još jednu pesmu za novi film.

    Film nije  o Španiji

    Kada je Andersonova ekipa došla u grad Chinchón u Španiji i postavila filmski setov u obližnjoj pustinji, bilo je mnogo glasina o tome šta će taj misteriozni projekat podrazumevati. Neki su rekli da će biti u duhu klasičnih vesterna – upravo zbog toga kako je set izgledao, sa železničkom stanicom i pejzažima zrelim za revoleveraški obračun. Drugi su sugerisali da se priča možda vrtiti oko srednjovekovnog grada, na način na koji je French Dispatch bio usredsređen na izmišljeni francuski grad. Međutim, Tilda Swinton je brzo razjasnila da film „nije o Španiji“. Klasični vestern je takođe isključen prilično rano od strane produkcije.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/03/1678406549863032.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/03/1678406549910224.jpg
    Saznaj više:
    Povezani članci: