Zašto žene ostaju s muškarcem koji je bio nevaljao? Zašto ih štite i zašto čiste njihov nered?

    11.11.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/iva15_cover.jpg

    Vrijeme leti, a u dvije i dvadesetoj kao da je uhvatilo posebno ubrzanje.

    Kao da je jučer bila hladna februarska subota kad sam nakon više od deset godina otišla posjetiti zoološki vrt, pa hodala i zabezeknuto se pitala kako su žirafu iz njenog habitata transportirali na Dorćol.

    A kad sam počela razmišljati kako je na Dorćolu i njoj i ostatku egzotične animalne družine, pao mi je šećer, pa sam došetala na baklavu i tufahiju u vintage poslastičarnicu. Vikendom volim tradicionalnu klasiku. Ništa banoffee i foundant, samo baklave, tulumbe i tufahije.

    Skidala sam kaput i ostatak zimskog asesoara. Kolači su stigli na stol. Zazvonio je telefon. S druge strane “žice” bila je moja sestra koja mi te subote u kasnim popodnevnim satima donosi radosnu vijest.

    Kod mene se uzimao treći zalogaj baklave, na njenoj se strani gledalo u dvije crte na jednom testu. Imat ćemo bebu, saznala sam.

    Vrijeme leti, sigurna sam da ćete se složiti.

    Kao da je jučer bila ta zimska februarska subota, a evo nas sada u jesenjem novembru. Od dvije crte na testu, već smo došli do malog živog bića koje je fokus svakog našeg dana.

    Kako s tim novim životom živimo repeticiju, pelene, hranjenje, hranjenje, pelene, u trenucima kad sve utihne, tragala sam za sadržajem koji će moju, trenutno mirnu (da ne kažem monotonu) liniju života, razdrmati, a mene natjerati da se zapitam, iščekujem i igram pretpostavki.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/1605540096289851.jpg

    I u pravom trenutku, HBO GO lansira dugo najavljivanju seriju “The Undoing”, domaćeg naziva “Slom”.

    Može! Prst je stisnuo play.

    U prvoj epizodi gledam naoko savršen život psihoterapeutkinje Grace i njezina muža Johnatana, onkologa pedijatra. Njihov divni dom, uzornog sina i sve izgleda kao uobičajena limunadica visokog društva. A onda se na samom kraju gledateljima servira intrigantno ubojstvo i tu nježna drama prerasta u napeti triler.

    Upravo to ubojstvo otvara Pandorinu kutiju mračnih tajni i od gorespomenute limunade pravi snažni gorko-kiseli koktel čiji je sastojak, između ostalih, i prevara.

    I dok je u fokusu serije traganje za počiniteljem ubojstva, mene je svakom novom epizodom vozila i upitanost nad odlukom povrijeđene i prevarene žene da spašava svog muža, koji, osim što ju je varao, također je i glavni osumnjičeni za spomenuti zločin.

    Pa kako možeš, Grace sestro?

    Svi uvijek nastupamo iz svojih cipela, a u mojima decidirano stoji da se prevare bilo koje vrste ne toleriraju. Imam prijateljice koje ih dijele i svrstavaju u razne ladice, te fizička, te online, te emocionalna, fizičko-emocionalna, te osvetnička. Za mene je prevara prevara, bez obzira na opisni pridjev koji joj dodamo.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/1605540096354649.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/1605540578194423.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/1605540585204178.jpg

    I upravo je Grace, glavna protagonistica serije Slom, u jednoj od epizoda rekla svom suprugu “Nije važno šta osjećam prema tebi, jer je moj um važniji od mog srca.”!

    Pa ako je prednost dala svom raciju u odnosu na emocije, zašto ga je onda odlučila spašavati zatvorskih okova? Kriju li se tu značajno dublji i mračniji razlozi od želje da poštedi sina odrastanja bez oca? Krije li i Grace neke tajne?

    Ostaje mi da nagađam odgovore dok ne vidim razvoj događaja u sljedeće dvije epizode.

    Do tada, kolikogod moji stavovi na ovu temu bili radikalni, ponavljat ću si da svaka žena za svoje poteze i oproste ima niz njoj valjanih razloga.

    I Grace iz serije, kao i Mara iz banke, Kata iz marketa, vaša majka, pa i moja!

    Seriju „Slom“ možete gledati na HBO GO

    Saznaj više:
    Povezani članci: