Must-watch: 5 filmova koje preporučujem da odgledate u kasnim dvadesetim

    25.04.2024.
    RECOMMENDED

    Ukoliko spadate u mlađe generacije, te trenutno imate poriv da uživate u različitim filmskim ostvarenjima, imamo listu od 10 filmova koje preporučujemo da odgledate u kasnijim dvadesetim godinama. Zbog čega? Razlog je jednostavan, tokom ovog perioda, čovek se najviše menja. Razvijamo se kao individue, transformišemo u karijernom i privatnom smislu. Osećamo na svojoj koži prve životne probleme, pokušavamo iz istih da naučimo. Period tokom kasnih dvadesetih takođe donosi i određenu životnu zrelost. Upravo ta zrelost može nam pomoći da filmove koje smo, i kao mlađi imali prilike već da pogledamo, sada vidimo i doživimo na potpuno drugačiji način.

    I sama sam zahvaljujući ovim, mnogi će reći popularnim filmovima, stekla nove uvide u život, ali i sopstvenu svest o sebi i ljudima koji me okružuju. Znam da ih je većina vas verovatno već odgledala, ili je imala prilike da se upozna sa radnjom i određenim segmentima putem društvenih mreža. Međutim, ipak preporučujem da im se ponovo okrenete i pogledate ih očima koje su ipak uspele i dosta toga novog da vide u periodu sazrevanja.

    film

    Film kao najlepša prevara:

    I Origins

    Ovaj film je mešavina ljubavnog, naučno fantastičnog žanra sa dosta drame. Film govori o mladom doktorantu koji istražuje poreklo nasleđa i ljudske oči. Osim toga što istražuje ljudske oči, on je njima i fasciniran. U samom početku filma on upoznaje devojku po imenu Sofi i fasciniran upravo njenim očima, zaljubljuje se u nju. Međutim, ovo nije samo priča o jednom paru. Ovo je priča o karijeri, žrtvovanju, traumama i na kraju ožiljcima koji bivaju isceljeni, ali i dalje ostaju.

    5f2f84c0baf7277b70c94ee6a4d8c81a

     A beautiful mind

    Radnja filma je svakako nešto što izdvaja ovaj film, ali i fantastična gluma glavnog glumca – Russell Crowe-a. Rasel u ovom filmu igra Johna Nash-a, inteligentnog, ali asocijalnog mladića, koji je čitav svoj život posvetio matematici. Ovo delo je svedočanstvo o brilijantnosti uma koje dovodi do ludila. Da li ste vi u ovim godinama zaluđeni nekom idejom?

    545dee30a4c74b40080320a5c5f93562

    Black Swan

    Roditelji nas vole najviše na svetu, zar ne? Nažalost, neretko se desi da nas oni, tom silnom ljubavlju, na kraju najviše i oštete. Upravo se o tome radi i u ovom filmu iz 2010. godine. Film govori o veoma talentovanoj i perspektivnoj balerini koja se trudi da dobije ulogu u predstavi “Crni labud” dok se ujedno bori i sa problematikom odrastanja i osamostaljivanja, težnjom ka savršenstvu i ljubavnom patnjom. Ali šta je na kraju isplivalo na površinu i zbog čega?

    8044d9b36aca2d6fef1519f2e689898c

    Primal Fear

    Zaplet počinje nakon ubistva sveštenika, za koje je optužen jedan sramežljivi mladić po imenu Aaron. Taj slučaj će, zbog svoje specifičnosti, privući najcenjenijeg advokata koji će odlučiti da preuzme njegov slučaj. Definitivno je da do samog kraja filma nećete uspeti da shvatite gde se nalazi istina. Upravo to je i lekcija koju verujemo da donosi ovaj film, a sa kojom se generacije kojoj je preporuka namenjena mogu da se poistovete, ali iz nje i da nauče.

    c838be2f4918803638b8b59c62ed9a56

    The Pianist

    Ova biografska drama čini remek-delo kinematografije. Priča prati poljsko – jevrejskog muzičara, koji se bori da preživi za vreme Drugog svetskog rata, u Varšavi. Ova izvanredna istinita priča o preživljavanju, unutrašnjim previranjima i upornosti da se izgradimo u onome u čemu smo najbolji bez obzira na životne okolnosti.

    5aea02da0f3977c196f78a6bd817dbe9 edited

    Foto: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: