BURO. Watch list: Hitovi 90-ih koje ovih dana ponovo gledamo

    01.04.2024.
    RECOMMENDED

    Ovom prilikom izdvajamo naša tri omiljena filma snimljenih i objavljenih tokom 90-ih. Krimi drama, Sci-fi koji će vas ostaviti bez teksta i ljubavna priča sa jakom ženskom ulogom. Ukoliko ovog proleća čeznete da se vratite kroz vreme, možda je najbolje da učinite uz ovu našu mini listu.

    Budite slobodni da odgledate sve u jednom danu i to redosledom koji smo naveli. Probali smo! Takođe, glumačka postava u svakom podsetiće vas na slavna vremena Hollywood-a.

    f51dbfcd251004b9cd18d436ef2497af
    90 ih

    HITOVI 90-ih

    Heat

    Film izvrsnog scenarija, s isto takvom glumačkog postavom u režiji Michaela Manna. Must watch za sve one koji vole kriminalistički žanr. Robert De Niro, je jedan od najboljih lopova ikada ekranizovanih, a ova uloga iako nije jedna od onih po kojoj ga svi pamte, definitivno je jedna od onih u kojoj ga mi volimo. Usamljenik koji ima životni moto: ne vezuj se ni za što od čega ne možeš pobjeći za 30 sekundi. Izazovno, zabavno, uzbudljivo. Po izlasku iz zatvora McCauley okuplja ekipu i ponovo kreće u pljačkaške pohode. Od tužilaca do vrhovnih sudija, pa i same policije na ulicama, svi su u pripravnosti.

    The Sixth Sense

    Napet, uzbudljiv i potresan film. The Sixth Sense razlikuje se od svih drugih poznatih filmova o duhovima i natprirodnim silama. Režirao ga je prema svom scenariju daroviti indijski autor M. Night Shyamalan (rođ. 1970.). Ovaj režiser je nakon ovog filma doživeo veliku slavu, a ljubitelji sveta duhova i oni koji se neiscrpno trude da dokažu postojanje istih. Ovo je priča između sveta živih i sveta mrtvih, misteriji nepoznatih dimenzija i bića o čijem ćete postojanju nakon ovog filma sigurno razmisliti još jednom. Sci-fi filmovi 90-ih imaju posebnu draž.

    Out of Sight

    Film dva puta nominovan za Oscara, a osvojio je i brojne nagrade, među kojima se izdvajaju tri nagrade američkog udruženja National Society of Film Critics. Nagrada je dodeljena za najboljeg redatelja, najbolji film i scenarijo. Spoj Jennifer Lopez i Georgea Clooneya ne samo da je do ovog filma bio nezamisliv, nego je i jedini koji spaja ove dve filmske zvezde, pogledajte trailer jer je ovo delo koje je malo koga ostavilo ravnodušnim. Kako tokom 90-ih, tako i do danas. Malo ljubavne drame i jake ženske uloge nije nikome na odmet.

    Fargo

    Ljubitelj ste crnog humora? Ovaj film je ono što će sigurno da vas podigne na noge! Režirao ga je Joel Coen prema scenariju koji je napisao s bratom Ethanom. Na Festivalu u Kanu dobio je nagradu za najboljeg redatelja. Glumica Frances McDormand, kojoj je pripala glavna uloga nagrađena je Oskarom za najbolju glumicu, a Joel i Ethan Oskarom za najbolji scenarij. Fargo je po mišljenju mnogih kritičara najbolji film 90-ih u karijeri braće Coen, ali i film koji će vas „izuti od smeha“.

    Foto: Pinterest, YouTube

    Saznaj više:
    Povezani članci: