Kultni parovi: Cindy Crawford & Richard Gere

    04.06.2024.
    RECOMMENDED

    Richard Gere i Cindy Crawford bili su jedan od najpoznatijih parova u Holivudu početkom devedesetih. Slavni američki glumac (i u to vreme – zvezda filmova Američki žigolo i Zgodna žena) i jedan od najpoznatijih supermodela svih vremena, započeli su vezu 1989. godine i od samog starta bili u centru medijske pažnje, prvenstveno zbog razlike u godinama – Gere je 17 godina stariji od Cindy. Uprkos tome, par se venčao, na vrlo privatnoj ceremoniji u Las Vegasu, ali brak nije dugo potrajao – samo četiri godine kasnije podneli su papire za razvod, nikad ne objasnivši javno šta je bio uzrok razlaza. Ipak, to je nedavno učinila Cindy, kada su priče o zlatnom paru devedesetih ponovo dospele u žižu interesovanja. 

    Upoznavanje i veza

    Prema pisanju magazina People Cindy i Richard upoznali su se 1989. godine na zabavi fotografa Herba Rittsa. Ona je imala samo 21 godinu i bila modeling zvezda u usponu, a on 38 – bio je holivudska zvezda u punom sjaju u to doba. 

    cindy richard 1

    Danas srećno udata žena, majka i biznismenka, koja se 1998. ponovo udala za Randea Gerbera, nepoznate detalje o četvorogodišnjem braku sa Richardom Gereom otkriča je u nedavno lansiranoj dokumentanoj seriji The Super Models na Apple TV +. 

    – Mislim da sam imala 22 godine kada smo se upoznali – podelila je Crawford u trećoj epizodi i dodala: „Na početku veze, kada si mlada žena, misliš, ‘Ti voliš bejzbol? I ja volim bejzbol. Ti si stvarno u tibetanskom budizmu? Možda bih i ja mogla biti u tome. Probaću to.’ Znaš, spremna si da se prilagodiš onome koga voliš.”

    cindy richard 2

    Cindy, čija je karijera u tom periodu braka sa Gereom doživela ogromnu transformaciju – od zvezde modnih pista do pop ikone (a deo toga bio je direktno povezan sa Gereovim uticajem), istakla je i neke dobre stvari tog odnosa. 

    – Gere bio stariji, pa sam jednostavno bila u drugačijem krugu i više nisam radila neke od tih modnih stvari. To je bilo vreme u mojoj karijeri kada sam se udaljila od visoke mode i počela da više upravljam svojom karijerom. 

    Trenutak za pamćenje

    A jedan od ključnih momenata u karijeri direktno je povezan sa Richardom – Dodela Oskara 1991. godine i njena (tačnije Versace) seksi crvena haljina. 

    – Dobila sam poziv da idem na Oskare sa Richardom. Pomislila sam – šta modeli dobro rade? Pa, dobro nosimo odeću. Poželela sam da izgledam dobro. To je bila moja misao: ako ću ići na Oskare, bolje da budem i ponašam se kao pravi supermodel. 

    cindy richard oscar 3

    Ispostavilo se da je to bio najbolji potez koji je mogla napraviti jer su sve oči bile uprte u nju i Crawford je zaslužna za vraćanje mode na Oskare, a njena crvena haljina bila je toliko moćna (i iskopirana toliko puta) da je dobila svoju stranicu na Wikipediji. 

    Venčanje 

     Prema pisanju Yahoo Entertaiment i rečima Cindy Crawford par je iznenada doneo odluku da se venča. 

    -Richard i ja smo se zabavljali nekoliko godina, i u jednom trenutku sam pomislila – da li ćemo ovo uraditi ili ne i pitala sam ga, a on je rekao: ‘Hajde da idemo u Vegas večeras. To nije bilo venčanje o kojem sam sanjala. Bilo je toliko u poslednjem trenutku da sam nosila Armanijevo odelo. Bilo je to lepo Armanijevo odelo, ali nisam sanjala da ću se udati u tamnoplavom odelu. A prsten je bio napravljen od aluminijumske folije jer je sve bilo u poslednjem trenutku. Ali, imala sam Herba Rittsa kao svoju deverušu — i ličnog fotografa!

    cindy richard herb ritts

    Drugi brakovi

    Nakon braka sa Cindy, Richard se ženio dva puta. Nakon nekoliko godina veze, venčao se sa glumicom Carey Lowell 2002. godine. Glumac iz tog braka ima jednog sina Homera Jamesa Jigme Gerea, rođenog 2000. godine. Njihov brak je trajao 14 godina, ali su se razveli 2013. godine (razvod je finaliziran 2016). Razvod je bio složen i uključivao je dugotrajan sudski proces. Nakon ovog braka, glumac se oženio španskom aktivistkinjom i publicistkinjom Alejandrom Silvom – aprilu 2018. godine (ona je od njega 33 godine). Par, poznat po svojoj filantropskoj aktivnosti i zajedničkim interesima u humanitarnom radu, ima dvoje dece, i u vrlo je skladnom braku.

    richard gere supruga

    Porodični biznis

    Nakon razvoda sa Gereom, Cindy se vrlo brzo udala za Randea Gerbera, biznismena i bivšeg modela, 29. maja 1998. Njihov brak traje do danas i u njemu imaju dvoje dece – sina Presley Walkera Gerbera, rođenog 2. jula 1999. i ćerku Kaiju Gerber, rođenu 3. septembra 2001, koja je krenula maminim stopama i danas je jedan od najuspešnijih modela na svetu.

    Crawford i Gerber čuveni su po stabilnom braku, ali i po zajedničkim poslovnim poduhvatima, uključujući i uspešnu liniju tekile Casamigos, koju su osnovali zajedno sa Georgeom Clooneyjem.

    Fotografije: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: