Luka Rajić: Samoljubav se ogleda u svakodnevnom proveravanju svojih potreba

    14.02.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/lukacover.jpg

    Danas, na Dan zaljubljenih mladi domaći muzičar Luka Rajić izbacio je novi singl i spot za isti pod nazivom “Ljubimo se.” Ovo nije klasična ljubavna pesma koja slavi partnersku ljubav, već upravo ona od koje sve kreće – ljubav prema sebi. Možda je to zapravo poruka koju zapravo treba da čujemo na praznik romantike, da nema istinske istinske ljubavi ukoliko je ne gajiš prema sebi prvo.

    Luka je umetnik koji je svojim stvaralaštvom izludeo publiku za veoma kratak period – sa hitom “Ludim” koji je izašao pre godinu dana na TikToku i Jutjubu već broji po milion pregleda. Svojim fluidnim žanrovskim spektrom brzo je pokazao da ne želi da se ukalupi, ali i da vešto vlada različitim zvucima ekperimentišući sa soničnim uticajima i svojim izrazom. Senzualan glas i autentičnost je ono što ga karakteriše, te slobodno možemo reći i da je jedan od predvodnika alternativnog popa kod nas.

    O tome kako gajiti ljubav prema sebi, ali i nekim praktičnim stvarima poput toga kako snimiti prvi spot, pričali smo sa Lukom i dobili zanimljive odgovore.

    kako si došao na ideju za novu pesmu?

    Sedeo sam jedan dan sa Emom Terzić, prijateljicom i kreativnom direktorkom koja je zadužena za moj vizualni identitet. Kukao sam joj o tome kako ne mogu nikoga da nađem, kad god krenem da se upuštam u ljubavni odnos sa osobom, ja pronađem milion razloga zašto to ne može da se desi. Uglavnom je dolazilo do toga zato što sam imao utisak da sam preveliki zalogaj za ljude, jer nosim u sebi toliko slojeva i nivoa za koje mislim da samo moji prijatelji mogu da prihvate. Plašio sam se ukoliko uđem u odnos sa nekom osobom, da neće moći da podnese sve to što ja donosim. Dešavalo se da isplivaju stvari iz prošlosti koje znaju samo moji prijatelji i koje bi samo oni razumeli. Ema mi je savetovala šta da uradim, a to je bilo okretanje samom sebi, da se zaljubim i zavolim sebe da bih mogao da gradim odnos sa drugom osobom. Nakon tog razgovora nešto je u meni kliknulo, otišao sam kući i to veče krenuo da pišem pesmu. Dugo nisam izbacivao pesme i čim sam krenuo da pišem pesmu “Ljubimo se” znao sam da ću sa njom da se predstavim i da će to biti sjajna osnova za sve ono što dolazi.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/1644854079068159.jpg
    Foto: Luka Stepanović
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/1644854079180887.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/1644854079041762.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/1644854079134136.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/164485407879088.jpg
    Foto: Luka Stepanović

    U subotu si nastupao u okviru Keskse’s žurke posvećene seriji Euforija.

    Drago mi je što sam nastupao na žurci u Dragstoru. Imao sam tremu pred nastup, ali kasnije je sve to nestalo.  Ja sam otpevao Ekspoliziju, pa sam pevao Ludim gde mi se pridružila Džimenik. Svi su hteli da čuju Ludim u Dragstoru jer je to taj seting. Bilo je once in a lifetime. Euforija mi je možda i omiljena serija. Identifikovao sam se sa skoro svim situacijama kroz koje prolaze likovi, pogotovo u prvoj sezoni jer je bila više introspektivna.

    Gde bi voleo da vidiš sebe za pet godina u muzičkom smislu?

    Želim da i dalje pravim muziku i da imam okvirno dva izbačena albuma. Nastupi, turneje, to je ono što trenutno najviše priželjkujem, da upoznajem ljude i idem šire od naših granica. Voleo bih i preko da odem, mada je to tema za sebe, jer sam tek počeo ovde da gradim karijeru. Možda u budućnosti da odem u Los Anđeles, jer odatle potiču svi moji uticaji. Naučio sam muziku i kako funkcioniše pisanje, produkcija i industrija upravo od muzičara iz tog grada. Pisanje muzike sam naučio preko Taylor Swift, taj storytelling retko pronalazim kod drugih muzičara. Sve je jedna priča, poput pisanja knjige. To obožavam, takve albume. A što se tiče zvuka na mene su dosta uticali Troye Sivan, Harry Styles, Lorde koju ću slušati u Italiji uskoro. 

    Za kraj podeli sa nama tvoju all time favorite playlistu.

    Saznaj više:
    Povezani članci: