BURO. preporuka: Istorijske drame na Netflixu

    22.07.2024.
    RECOMMENDED

    Ako ste ljubitelj istorijskih drama i tražite nešto novo za gledanje, Netflix nudi širok izbor kvalitetnih serija i filmova koji će vas odvesti u prošlost. Od raskošnih kraljevskih dvorova i intrigantnih političkih zavera do romantičnih priča i dramatičnih ratnih zbivanja, istorijske drame na Netflixu pružaju bogato iskustvo koje vas uranja u različite epohe i kulture.

    U nastavku vam donosimo spisak pet, po našem mišljenju, najboljih istorijskih drama koje trenutno možete pogledati na Netflixu, svaki naslov pažljivo odabran kako bi zadovoljio vašu potrebu za kvalitetnim pričama i vizuelnim spektaklom.

    netflix 3

    NETFLIX PREPORUKA.

    Alias Grace (2017)

    Ova mini-serija prikazuje priču o ubistvima bračnog para 1843. godine, koje su počinile njihove kućne sluge, s posebnim fokusom na njihovu sluškinju Grejs (Gadon). Iako ona priča priču kroz svoje sesije sa psihijatrom, nikada ne znate da li govori istinu ili laže.

    All the Light We Cannot See (2023)

    Adaptacija romana Anthonyja Doerra iz 2014. godine prikazuje sudbinsku ljubavnu priču između slepe francuske tinejdžerke (Loberti) i nemačkog vojnika (Hofmann) tokom Drugog svetskog rata.

    Anne with an E (2017–2019)

    Ova adaptacija istoimenog romana predstavlja suroviju verziju omiljene dečije priče. Ima strastvenu bazu fanova koji kažu da je serija otkazana prerano, pa je možda vreme da i vi postanete deo te zajednice i saznate čemu oduševljenje kada je reč o ovoj ekranizaciji popularnog klasika.

    Cable Girls (2017–2020)

    U ovoj seriji na španskom jeziku, četiri žene pridružuju se progresivnoj Nacionalnoj telefonskoj kompaniji kao telefonistkinje, postajući karijerne žene dok se suočavaju sa seksizmom Španije početkom 20. veka. Ukoliko ste feministkinja, ili pak podržavate feminizam ova serija je definitivno komad istorije koji bi trebalo da makar na ovaj način upoznate.

    Hollywood (2020)

    Vidite obe strane klasičnog holivudskog studijskog sistema na početku filmske industrije dok se scenarista (Pope) i režiser (Criss) bore za svoje mesto, a glumica (Harrier) dobija svoju veliku priliku. Zabavna i veoma potkovana istorijskim činjenicama.

    Foto: YouTube, Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: