10 najromantičnijih serija na Netflixu

Koje možete da gledate zajedno sa prijateljima.
27.01.2024.
RECOMMENDED

U celokupnoj istoriji kinematografije nikad se više serija nije snimalo i gledalo nego u poslednjoj deceniji. Zahvaljujući streaming servisima i kablovskim operaterima, danas gotovo svako kod kuće ima video klub i sve što treba jeste da napravi atmosferu, sedne, legne, ušuška se i odabere nešto po svojoj želji – triler, dramu, akciju, špansku seriju, tursku, skandinavsko ostvarenje. U danima kad se osećamo fizički ili psihički umornije nego obično, izbor se sam nameće – želimo nešto p(l)itko i slatko, što ne zamara mnogo i ne traži od nas da se uključujemo punim kapacitetima. No, umesto da se relaksiramo i napunimo pozitivnom energijom, posle tra la la sadržaja najčešće se osećamo suprotno: iscrpljeno, zaglupljeno i upitano – Da li je moguće da sam na ovo sr**e potrošio/la 10 sati svog života?!

Srećom, postoje serije koje ne traže punu koncentraciju, ali vas dobrom radnjom, karakterizacijom i ostalim kvalitetima uvlače u svoj univerzum, teraju da gledate dalje i sve vreme se osećate dobro (i mnogo vremena nakon toga). Predstavljamo 10 serija koje možete bindžovati na Netflixu, ako želite vikend ili nekoliko dana ispunjenih ljubavnim zapletima i dijalozima.

Love and Anarchy

Ovo je serija koju morate da gledate ako volite odlične priče, karaktere, prelepu scenografiju, miks humora i drame. Uspešna poslovna žena, supruga i mama pokušava da izbalansira prelazak na novi posao, muža koji više zarađuje od nje, često je potcenjuje i brine za njeno mentalno zdravlje i brigu o ocu i deci, sa neobičnom igrom koju započinje da mnogo mlađim kolegom, a koja joj, dan po dan, menja život iz korena. Čista desetka!

Love

Netflix i Judd Apatow, slažu kao kafa i mleko – neko reče jednom, pa ako volite… samo napred! Radnja serije prati buntovnu Mickey i dobrodušnog Gusa koji se suočavaju sa usponima i padovima modernih veza.

Easy

Ova serija prati grupu prijatelja iz Čikaga koji pokušavaju da se snađu u savremeneom lavirintu ljubavi, seksa, tehnologije i kulture. Svaka epizoda ima svoju temu i priču za sebe, ali i trenutak u kojem shvatate kako su svi likovi povezani. Kroz seriju je prošlo mnogo glumaca i poznatih ličnosti među kojima su Emily Ratajkowski, Orlando Bloom, Dave Franco i drugi.

Feel Good

Serija prati Mae dok pokušava da kontroliše svoje zavisničke obrasce ponašanja i intenzivni romantizam koji prožima svaki aspekt njihovog (they/them) života.

Ginny & Georgia

Majka i ćerka koje zgledaju kao drugarice, pre nego majka i ćerka – da li vas ovo podseća na nešto? Naravno, na Gilmore Girls, ali sem činjenice da je majka, Georgia, rodila Ginny sa 15-16 godina i da sad Ginny ima toliko, nijedna druga stvar ne povezuje ova dva ostvarenja.

serije

Kako je to odrastati u senci prelepe i previše sposobne majke, otkrićete iz ugla Ginny, koja se čitavog života selila sa porodicom, a sada dolazi u novu sredinu i kreće u srednju školu i kako je to kad ste sami na svetu, sa dvoje dece, otkrićete iz ugla Georgije, koja je i dalje puna života i željna avantura.

Ova serija će vas možda u početku podsetiti na nešto što ste već gledali, ali kako epizode budu odmicale, shvatićete da još uvek niste videli ništa slično, pa ni u Očajnim domaćicama.

Lovesick

U traganju za pravom ljubavlju, Dylan otkriva hlamidiju. Zajedno sa prijateljima Evie i Lukeom, ponovo proživljava prošla iskustva – dok se suočava sa svim svojim bivšim partnerima.

Beef

Da li je Beef sto posto romantična serija ili to uopšte nije, zaključak je koji ćete moći da donesete tek pošto je odgledate. Možda je u pitanju fenomenalna ljubavna priča između dve osobe koje se mrze iz dna duše, a možda je to samo luda triler-akcija po Los Anđelesu, koju prave dve tempirane bombe od karaktera.

Beef nije klasičan ljubavni sadržaj, ali ako želite neko akcijanje na točkovima, a da ima ljubavnu priču, obratite pažnju na sledeću seriju.

The End Of the Fu***ing World

The End Of the Fucking World osmislila je glumica i scenaristkinja Charlie Covell, prema grafičkoj noveli Charlesa Forsmana. Priča se bavi tinejdžerima, Jamesom i Alyssom, koje spaja sticaj nesrećnih okolnosti, a koji kreću na putovanje (života). Oboje su obeleženi odnosima koje nose iz svojih porodica, a pred našim očima se odvija početak njihovog odnosa koji se, nakon prve, razvija u drugoj sezoni. Serija sa odličnim soundtrackom.

Spinnig Out

Iako kritičari nisu dali pozitivne ocene ovom ostvarenju, koje u fokus stavlja život profesionalne klizačice, publika ga je obožavala (uprkos lošoj oceni na IMDB-u). Ovo je serija u kojoj nećete voleti samo psihološku karakterizaciju likova, već i svet klizanja i predivne performanse koje ne izvodi samo glavna junakinja, već i drugi glumci (i profesionalni klizači).

Saznaj više:
Povezani članci: