7 filmova i serija za instant dobro raspoloženje

11.11.2023.
RECOMMENDED

Ako promena vremena čini da se osećate malodušno i lako klonete duhom ovih dana (da ne upotrebimo „najlepšu“ srpsku reč – duhoklonuće), tu je nepogrešiv lek za jesenju melanholijuNetflixove komedije koje predstavljaju televizijski ekvivalent suncu u boci (ili nečemu drugom u boci što vas raduje).  

Od srceparajućih romantičnih komedija, duhovitih i slatkih feel-good ostvarenja do onih koji pružaju čisto praznično zadovoljstvo, predstavljamo listu od 7 filmova i serija koje instant bustuju raspoloženje i pružaju podsticaj onda kad nam je on najpotrebniji – jednog kišnog novembarskog vikenda.  

To all The Boys I Love Before  

Lana Condor je savršena u ulozi zabrinute tinejdžerke Lare Jean u romansi Susan Johnson (kao i u nastavcima To All the Boys: PS I Still Love You i To All the Boys: Always and Forever). Srednjoškolka koja se suočava sa svojim dečjim simpatijama, od kojih jednu igra savršeni Noah Centineo, ne pojavljuje se u spin-offu ovih ostvarenja, u kojima glavnu ulogu igra njena mlađa sestra (koja pokušava da se iskobelja iz senke Lare Jean), tako da odmah nakon filmova možete da se bacite na mini seriju XO, Kitty.

Ukoliko ste team Aidan Shaw iz serije Seks i grad, obradovaće vas činjenica da jednu od glavnih muških uloga u osvim ostvarenjima, tatu devojčica, igra John Corbett, koji kao samohrani otac i sam prolazi kroz lične drame.  

Set It Up  

Donesi mi ručak, Gde je moja kafa?, samo su neki od svakodnevnih zahteva koje pred svoje asistente Harper (Zoey Deutch) i Charliea (Glen Powell) staljavljaju grozni šefovi Kristen (Lucy Liu), sportska novinarka koja nema ništa osim posla, i Rick(Taye Diggs), investitor rizičnog kapitala.

Dvoje preopterećenih asistenata shvataju da će možda njihovi šefovi malo popustiti ako imaju bolji društveni, i ljubavni život, i odluče da ih smuvaju.  

Dash & Lilly 

Tokom božićne sezone, dvoje tinejdžera iz Njujorka razvijaju romantična osećanja dok se otvaraju jedno drugom u porukama koje ostavljaju u knjigama – na različitim lokacijama velikog grada.  

Heartstopper  

Heartstopper je britanska coming of age serija urađena prema scenariju Alice Oseman, a zasnovana na njenom web stripu i grafičkom romanu istog imena. Priča je uglavnom fokusirana na Charlija Springa (Joe Locke), koji se zaljubljuje u školskog druga Nicka Nelsona (Kit Connor), s kojim sedi u novom odeljenju.

Istražuje i živote njihovih prijatelja, a osim priče koja topi i najtvrđa srca oduševiće vas savršeno korišćenje boja koje seriji daju jedinstvenu atmosferu, uz korišćenje tradicionalne animacije prilagođene izvornom materijalu. Zasad na Netflixu možete pogledati dve sezone, a u pripremi je treća.  

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah 

Američku komediju o odrastanju iz 2023. producirao je Adam Sandler, a film je zasnovan na istoimenom romanu za mlade iz 2005. U glavnim ulogama se pojavljuju Sandler i njegova supruga Jackie Sandler, kao i njihove ćerke Sadie i Sunny.

Radnja prati priču dve najbolje drugarice čiji planovi za bat mitzvu krenu nizbrdo dok se bore za pažnju istog popularnog dečka. 

Never Have I Ever  

Ostvarenje od 4 sezone skuvano u kuhinji Mindy Kaling mnogo je kompleksnije od priče o jednoj srednjoškolki i njenim ljubavnim problemima. Smeštena u Los Anđeles, radnja se delimično temelji na odrastanju Kalingove u Bostonu, a fokusirana je na indijsko-američku tinejdžerku koja se suočava sa iznenadnom smrću svog oca.

Narator Never Have I Ever je čuveni teniser John McEnroe koji svemu daje neverovatan humor, a gostujući naratori su Gigi Hadid i Andy Semberg.  

Survival of The Thickest  

Zasnovana na memoarima istog imena, ova serija prati Mavis Beaumont, ženu punijeg stasa koja pokušava ponovo da izgradi svoj život nakon raskida. Uz podršku prijatelja i porodice, pokušava da prevaziđe probleme, kako u karijeri, tako i u odnosima, s „pozitivnim stavom prema telu, simpatičnom V-izrezu i malo sjaja na usnama“. 

Saznaj više:
Povezani članci: