Pretraga

Želimo je na noćnom stočiču: Coffee table knjiga "Concrete Jungle"

Tekst: BURO.

Budimo se iz zimskog sna i za pravu, prolećnu čitalačku sezonu spremamo se uz lagano štivo. Drugim rečima, biramo coffee table knjige koje kombinuju dobar dizajn i sadržaj, i u koje ne moramo da investiramo previše pažnje i vremena. Poznata izdavačka kuća Gestalten upravo nas je iznenadila svojim novim izdanjem, "Concrete Jungle". U pravo vreme!

Želimo je na noćnom stočiču: Coffee table knjiga "Concrete Jungle" (фото 1)

Radi se o knjizi koja prati poveznice između tropskog okruženja i modernističke arhitekture. Na 304 stranice smenjuju se bujni krajolici širom sveta, dok se profiliraju arhitekte koje su bile inspisane tropskim stilom u svojoj viziji veličanstvenih zgrada. Osim savremenih referenci, najveća vrednost "Concrete Jungle" knjige je što donosi izvorne primere ovog arhitekstonskog stila koji potiče sa Šri Lanke.

Želimo je na noćnom stočiču: Coffee table knjiga "Concrete Jungle" (фото 2)

Između korica ovog coffee table izdanja nalazi se niz kultnih projekata uključujući šarenu "Cuadro San Cristobal" kuću u Meksiku arhitekte Luisa Barragána, kuću "Canoas" Oscara Niemeyera, staklenu kuću Line Bo Bardi i kuću "Butantã" Paula Mendesa da Roche. Tu su i sveži projekti poput monolitne umetničke vile "Formafatal" i "Refuel Works", visoki stanovi „Zoncuantla“ s potpisom RP Arcquitectosa, kao i modernističko remek delo "Azul House" studija MK27.

Želimo je na noćnom stočiču: Coffee table knjiga "Concrete Jungle" (фото 3)

Knjiga izlazi u prodaju 28. marta po ceni od 90 američkih dolara. Dodajemo je u korpu!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor