Inspiracija: Ove nove knjige dopuštaju vam da putujete iz udobnosti svoga doma

20.03.2020.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/knjigeokosveta_cover.jpg

Od juče je privremeno ukinut putnički saobraćaj na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, granice su zatvorene i možemo da putujemo samo kroz #TB hashtag na Instagramu. Disciplinovano smo se povukli u svoje domove, uronili smo u tvrđave od jastuka, odakle radimo, razmišljamo i planiramo. Izgleda da nam je svima bilo potrebno da prestanemo da trčimo i konstantno se sudaramo sami sa sobom. Utrošite ovo vreme pametno (ili ne, po volji). A mi vam predlažemo šaku inspiracije: širom sveta tek su iz štampe izašle odlične knjige koje se na različite načine bave našim omiljenim gradovima. Online shopping je i dalje dostupna opcija, a ovoga puta imate šansu da knjige i zaista pročitate od korice do korice, umesto da se isporuci samo obradujete na kratko, pa u frci knjige bacite na policu. Preporučujemo vam najbolja ganc-nova izdanja.

Makers Paris

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/158471872117369.jpg

Pariz je oduvek bio meka i obećano mesto za sve vrste zanatlija i umetnika, a dan danas su upravo oni ti koji čine dušu francuske prestonice. Ovaj svojevrsni vodič kroz grad nas vodi u posetu 35 lokala i studija. A spisak intervjuisanih je zbilja impresivan! Između ostalih tu su: Isabel Marant dizajnerka, pekarka Apollonia Poilâne, dizajner cipela Pierre Hardy, hotelijer André Saraiva, osnivač bistronomy pokreta Yves Camdeborde, barmen Franck Audoux… Oni otkrivaju kako njihov biznis funkcioniše, dobićete jednistvenu priliku da zavirite u sam proces proizvodnje. Autorka je Kate van den Boogert osnivačica Gogo vodiča za insajdere, dok su odlične fotografije delo Carrie Solomon. Ovo je prava knjiga za sve one koji planiraju put u grad svetlosti, ali i za sve one kojima je potrebno samo malo inspiracije kako bi se i sami odvažili na pokretanje nekog biznisa. Već danas se možete pribeležiti na listu čekanja za ovu knjigu, premijera je zakazana za polovinu aprila.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1584719217701158-1.gif

Sivi London, uvek kiša, uvek vetar? Pa, ova knjiga to ozbiljno demantuje! Fotografkinja Georgianna Lane je na 160 stranica pokazala koliko šarmantna britanska prestonica može biti tokom proleća. Sve je nežno, zašećerno, ružičasto i poziva na optimizam. A to je upravo ono što nam je potrebno ovih dana! Inače ova knjiga je poslednji deo triologije, Georgianna je već izdala knjige koje su prikazale prolećne prizore u Parizu i Njujorku, pa možete i njih poručiti. London in Bloom je zvanično u prodaji od pre tri dana, pa je zgrabite među prvima!

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1584719305966883.jpg

Ako ste tip turiste koji sve voli da obiđe peške, ovo je vodič koji bi trebalo da imate u svojoj biblioteci. Zajedničkim snagama na knjizi su radili ilustratorka Jessie Kanelos Weiner i pisac Jacob Lehman. Koncept je takav da možete da zamislite da je ova knjiga prijatelj sveznalica iz Njujorka koga nikada niste imali, i on je raspoložen da vam da sva „must-visit, must-see“ mesta. Osim korisnih preporuka tu su i fantastične ilustracije akvarel tehnikom, pa su smernice još slađe. Vodič je podeljen kroz 11 kvartova, a za svaki ćete pronaći predloge za šetnju izmešu restorana, kafića, spomenika, parkova, muzeja i galerija. Prethodni vodič (za Pariz) izašao je pre dve godine i zabeležio je neverovatnu prodaju, njujorška verzija je dostupna tek mesec dana, tako da poručite i pripremite se za neki budući put na vreme.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1584719387857727.jpg

Realno ova knjiga ima takav naslov, da nam je samo to nekako dovoljno da se odlučimo na kupovinu. Ipak kada dodamo da ćete u ovoj knjizi pronaći 160 recepata za trendi koktele, kul aperitive, grickalice koje idu uz piće i još mnogo toga, stvari se dižu na novi nivo. Autor je bloger David Lebovitz, a njegova prethodna knjiga „My Paris Kitchen“ postala je The New York Times bestseler. Svaki recept prate i Davidove zabavne beleške o životu u Francuskoj, kao i fotografije iz Pariza i okoline. Bilo da želite smernice u koje barove u Francuskoj svratiti, ili samo želite da usavršite svoje barmenske sposobnosti, ovo je štivo za vas. Super vest je da je knjiga tek krenula u prodaju, budite brzi.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1584719433569871.jpg

Saznaj više:
Povezani članci: