Pretraga

Knjige poznatih komičarki zbog kojih ćete vrištati od smeha

Knjige poznatih komičarki zbog kojih ćete vrištati od smeha

Tekst: BURO.

Izbindžovale ste sve omiljene nastupe stand-up komičarki na Netflixu, naučile omiljene fore napamet, a u isto vreme tragate za dobrom knjigom koja će vas istinski zasmejati? Svi znamo da je komedija jedan od najtežih žanrova, i da je u njoj jako važan istančan ukus za onim što najviše volite. Zašto bi se onda kockali? Za vas smo pripremili listu knjiga koje su napisale komičarke i koje će vas sigurno zasmejati do suza. 

Is Everyone Hanging Out Without Me? (And Other Concerns) - Mindy Kaling

Knjige poznatih komičarki zbog kojih ćete vrištati od smeha (фото 1)

Iako je najpoznatija po ulozi u seriji The Office i svojim emisijama The Mindy Project i Never Have I Ever, Mindy Kaling je takođe uspešna autorka koja iza sebe ima nekoliko naslova. Pre više od deset godina napisala je zbirku priča -memoara pod nazivom Is Everyone Hanging Out Without Me? i knjigu Why not me?.

Ovi memoari učiniće da zavirite u misli talentovane autorke i pročitate njena razmišljanja o različitim pitanjima, od toga koja je idealna količina slave, do toga koje osobine nekoga čine pravim prijateljem. Jednostavno rečeno, njena razmišljanja su „veoma smešna“ (Boston Globe). Ukoliko ste ovo već pročitali, sledeće na listu stavite Nothing like imagined, najnoviju knjigu u okviru koje se autorka osvrće na svoje iskustvo samohrane majke i njenu borbu sa socijalnom anksioznošću. 

Dear Girls: Intimate Tales, Untold Secrets & Advice for Living Your Best Life - Ali Wong

Knjige poznatih komičarki zbog kojih ćete vrištati od smeha (фото 2)

U kolekciji pisama svojim ćerkama, komičarka Ali Wong deli svoja autentična zapažanja i jedinstven pogled na život. Od njenih divljih ludorija dok je odrastala u San Francisku, do majčinskih saveta žene koja radi u industriji kojom dominiraju muškarci, ove priče su ispunjene urnebesnim detaljima i iskrenim humorom. Sa svojim optimističnim tonom, Dear Girls je inspirativna knjiga koju The New York Times naziva „oštrom kao nož“ i „istinskim zadovoljstvom“.

The Misadventures of Awkward Black Girl - Issa Rae

Knjige poznatih komičarki zbog kojih ćete vrištati od smeha (фото 3)

Obožavamo Issu i radujemo se novim televizijskim prilikama koje je dobila potpuno zasluženo, ali sigurno niste znali da u svom opusu Issa ima knjigu koja je bila bestseller New York Times-a? U ovoj knjizi originalna Issa piše urnebesne komentare o svemu, od jedenja napolju do javnog iskazivanja naklonosti. U stilu koji je opisan kao „zadivljujuće mrtav” (Essence), Rae otkriva svakodnevni humor života i na kraju prihvata sebe.

Little Miss Little Compton: A Memoir - Arden Myrin

Knjige poznatih komičarki zbog kojih ćete vrištati od smeha (фото 4)

Komičarka i glumica Arden Myrin donosi nam urnebesne i iskrene memoare o prihvatanju "odraslosti" i njenom usponu na sceni komedije uprkos nekonvencionalnom vaspitanju.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor