Pretraga

Ove knjige donose leto u punom sjaju - dodajte ih i na svoj stočić

Ove knjige donose leto u punom sjaju - dodajte ih i na svoj stočić

Tekst: Jelena Karakaš

Coffee table knjige su ona vrsta malog lukuza koji može da propravi baš svaki dan. Dovoljno je da povremeno prelistate knjige koje stoje na vašem stočiću, ili na policama i da lako uronite u neki drugi svet, sanjarenje i planiranje. Glossy stranice i kvalitetne fotografije su dovoljne da se pomerite iz svoje svakodnevnice, pa makar samo u mislima. Zato vam preporučujemo da naručite neku od ganc novih knjiga koje su posvećene letu, suncu i putovanjima. Možda vas inspirišu da rezervišete letovanje?

Life’s a Beach

Ove knjige donose leto u punom sjaju - dodajte ih i na svoj stočić (фото 1)

„Life's a Beach, Homes, Retreats and Respite by the Sea“ je nova knjiga koja je u potpunosti posvećena životu kraj plaže. U njoj ćete pronaći najlepše kuće na plaži širom sveta, od Novog Zelanda, preko Brazila, do malih grčkih ostrva. Ono što je zajedničko za ove nekretinine jeste ručno pravljen nameštaj, prirodni materijali i eklektično uređeni enterijeri. Bićete oduševljeni: od kućica na plaži do raskošnih vila, svi ti prostori napravljeni su sa idejom opuštanja i odmora, uz ideju da se maksimalno ispoštuje okruženje. Bez sumnje ovde su u glavnim ulogama: more, pesak i sunce.

The Pleasure of Leisure

Ove knjige donose leto u punom sjaju - dodajte ih i na svoj stočić (фото 2)

Ako ste mislili da se leto ne može uhvatiti na sjajnom papiru, razmislite još jednom! Jer kad budete videli knjigu „The Pleasure of Leisure“ biće vam jasno da i stranice mogu da sijaju jako poput sunca. Radi se o zajedničkom projektu australijske fotografkinje Anne Pihan i ilustratorke Milou Neelen koja stoji iza brenda Hôtel Magique. Knjiga je zamišljena kao odmor u koricama, tu su fantastične fotografije dalekih obala i neverovatne boje koje samo netaknuta priroda može da stvori. Slike prate i prepoznatljive Hôtel Magique ilustracije tvoreći uzbudljivu vizuelnu priču. Malo višu cenu knjige opravdava činjenica da će kupci uz nju dobiti i 4 fotografije i 4 ilutracije u dimenzijama 17 x 25 cm koje mogu po želji uramiti. Kako bi doživeli atmosferu koje su Anna i Milou želele da postignu poslušajte playlistu posebno kreiranu za ovaj projekat.

The Monocle Book of Italy

Ove knjige donose leto u punom sjaju - dodajte ih i na svoj stočić (фото 3)

Posle ogromnog uspeha knjige „The Monocle Book of Japan“ čelnici Monocle magazina su odlučili da se fokusiraju na Italiju. Više od decenije njihovi urednici su prokrstarili Italiju uzduž i popreko kako bi otkrili sve njene skrivene strane, ali i izbegli predrasude o toj prelepoj zemlji. Ako želite da Italiju doživite na nov način ovo je knjiga koju bi trebalo da dodate na svoju policu. Već su same korice u jarko žutoj boji dovoljan razlog da kliknete na "add to cart", a bogat sadržaj će vas držati prikovane uz stranice dok sve ne istražite.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor