Pretraga

Ovi enterijeri pozivaju da u njima čitamo i ostanemo zauvek

Tekst: BURO.

Where I Would Like To Read? 

Pokraj ogromnih prozora, glomazne bele zavese koja leprša na vetru, udobnoj i mekanoj fotelji i u društvu beskrajnog reda knjiga. Jednako uživamo da stranice prelistavamo na plaži dok se sunčevi zraci igraju sa koricama, a pesak se lepi za prste ili uz prigušenu noćnu lampu na udobnom dušeku i mirišljavoj posteljini... niz se nastavlja u beskonačno. Otkrili smo čitalačko-dizajnerski raj koji poziva na neumorno listanje stranica i iznova nam daje nove ideje o redizajnu prostora. 

Interesantno je da iza profila stoji Simay Demirel, desna ruka Jacquemusa, a na ovom profilu okuplja zajednicu strastvenih čitalaca i zaljubljenika u dizajn. Nalog je spoj modernog i arhaičnog, a sve usidreno knjiškom udobnošću. Demirel se ipak drži teme: u različitim enterijerima uglavnom stanuje udobna ležaljka ili sofa, veliki prozor, malo sunčeve svetlosti i sto sa cvećem ili biljkom u uglu. I polica za knjige napunjena do vrha, razume se. 

Ovi enterijeri pozivaju da u njima čitamo i ostanemo zauvek (фото 1)

Stil koji vlada je prozračan i zasniva se na kopanju po starim brojevima Architectural Digest-a i Maison Francaise-a kupljenih na lokalnim pijacama, a Simayini vanvremenski favoriti uključuju lampu Louis Poulsen Panthella i svetlosne skulpture Akari koje je dizajnirao Noguchi. Ona je obožavateljka Charlotte Perriand ormarića i Pierre Jeanneretovih omiljenih Chandigarh stolica.

A mi, postali smo Simay fanovi na prvi klik na @whereiwouldliketoread i želimo da ostanemo u tom svetu zauvek.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor