Pretraga

\"Pantone Foodmood\": Knjiga zbog koje će svi poželeti da kuvaju

"Pantone Foodmood": Knjiga zbog koje će svi poželeti da kuvaju

Tekst: BURO.

Svake godine prilično uzbuđeno čekamo da se objavi boja godine, i dobro se zna i ko je za to zadužen i šta boja godine znači. Obično u decembru, Pantone, objavljuje svoje predikcije za narednu godinu, koja će biti ta boja koja će obeležiti trendove u svim industrijama. Međutim, pored trendova boja godine svako godine donosi i mnogo veću i širu priču i na izvestan način sažima naša prošlogodišnja iskustva, primenjuje ih na novu godinu, i gledajući unazad, boje godine su jako dobar presek stanja šta se dešavalo i kada. Ako zaboravljate događaje i istorija vam nije najjača strana, brzo skenirajte kroz Pantone paletu i sve će vam biti jasno.

"Pantone Foodmood": Knjiga zbog koje će svi poželeti da kuvaju (фото 1)

Pored toga što je zadužen za vedrenje i oblačenje kolorita i našeg opšteg raspoloženja, Pantone je još 2018. godina izdao kuvar koji prati njihova pravila i uputstva u kojima vizuelni prikaz nije ništa manje značajan od samog ukusa. Kuvar je postao hit kako se pojavio ali se i brzo rasprodao, međutim, došlo je vreme za reizdanje čije je objavljivanje rezervisano za 1. jul. “Pantone Foodmood” je uskoro ponovu tu da nas podseti da je kuvanje vizuelna umetnost gotovo jednako kao i moda, grafički dizajn ili dizajn enterijera i ova knjiga će svojim izgledom mnogo pre oduševiti dizajnere nego kuvara a najverovatnije i jedne i druge.

"Pantone Foodmood": Knjiga zbog koje će svi poželeti da kuvaju (фото 2)

U saradnji sa premium izdavačima, Pantone objavljuje 56 klasičnih “korak po korak” recepata, predstavljeni ih na ne baš tako klasičan način i organizovani su oko 8 boja i njihovih kombinacija: žuta (tart od limuna, Magenta (tartar od deverike sa laticama ruže), zelena (tart od špargle); plava (salata sa boračem), ljubičasta (puding od grožđa); narandžasta (tandoori piletina sa basmatijem); crvena (okrugla puslica sa divljim jagodama); i braon (semifreddo od kafe). Svaka kolekcija recepata ima uvodni segment, esej o boji, koji potpisuje neki od Pantone eksperata, a svaki recept je savršeno stilizovan i fotografisan u klasičnom Pantone maniru.

"Pantone Foodmood": Knjiga zbog koje će svi poželeti da kuvaju (фото 3)

Jedna boja je ispraćena sa nekoliko recepata u njenim nijansama, a sve prati dodatni prilog 40 preporučenih menija koji kombinuju boje u zavisnosti od različitih prilika. Pa tako, ako vam treba autentična kombinacija za branč ili dečiji rođendan, ili happy hour, ova knjiga nudi sjajno rešenje, ali je i sjajan koloritni vodič kroz različite kuhinje od mediteranske do japanske. Posebni plusevi odlaze na ručno crtane skice koje predlažu kako da se ukrasi obrok, kako da se postavi, i koja hrana se idealno slaže s čim. Uzimajući u obzir neverovatnu hranu i recepte, Pantone prepoznatljiv stil, omamljujuće boje, i sjajnu estetiku, ova knjiga se nalazi visoko na listi vizuelnih poslastica i više je nego radosna vest da će uskoro ponovo biti moguće poručiti je.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor