Zaboravite na sve što ste mislili da znate o psihotarapeutskim enterijerima

    21.12.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/psihoknjige_cover.jpg

    Kako izgleda kad se na tački mašte susretnu psihoterapija i dizajn enterijera? Bolje nego što zamišljate, a konkretan odgovor na ovo pitanje donosi nam knjiga „Interni di una psicoterapia“ rušeći u kolektivnoj svesti sliku o jednoličnim psihoterapeutskim prostorima i vodeći nas u neki novi, šarenoliki i razigrani svet.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/1671697524026851.jpg

    Koautorke knjige su psihotarapeutkinje Sara Santus i Michela Launi, knjiga je u originalu napisana na italijanskom jeziku, ali je možete pronaći i u engleskom prevodu. Reč je o originalnom, pitkom i zabavnom izdanju koje otvara vrata do psihoterapije, u doslovnom i prenesom značenju. Autorke jednostavnim jezikom objašnjavaju kompleksne psihološke teme koje su nadograđene bujnim ilustracijama Carla Stange, a „Interni di una psicoterapia“ je posebna upravo po tome što na maestralan način kombinuje umetnost i psihologiju.

    Psihotarapeutske oaze u kojima smo i sami boravili, ali i kakve smo navikli da viđamo u filmovima uglavnom liče jedne na druge, ali ova knjiga nam prikazuje jedan sasvim novi, svim bojama naslikani svet. Možda ćete se zapitati kakve veze imaju arhitektura i psihologija, a njihovu vezu najbolje je objasnila Elena Lucini, psihotarapeutkinja i jedna od osnivačica Italijanske asocijacije enviromentalne i arhitekturalne psihologije. Ona tvrdi da projektovanje unutrašnjeg sveta na funkciju trećeg, bio to psiholog ili arhitekta, nama omogućava da iskažemo neizrecivo, da kontaktiramo zaboravljene snove i duboke potrebe i ne možemo da se ne složimo.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/1671697342811387.jpg

    Proučavanje uma kao i životnih prostora su žive aktivnosti koje su višestruko povezane. Ova knjiga nas na novi i neobičan način podseća smo u oba slučaja (čak i kada deo tog posla podelimo sa drugima) u krajnjoj liniji arhitekte naših unutrašnjih i spoljašnjih svetova upravo mi, kao i da bez razigrane mašte nema stvaranja. Budući da se nalazimo u središtu sezone darivanja, predlažemo da „Interni di una psicoterapia“ zamotate u ukrasni papir i poklonite je dragoj osobi. Ili sebi?

    Saznaj više:
    Povezani članci: