Kolekcija umetničkih radova inspirisana serijom Big Little Lies – i da, želimo ih sve!

    23.06.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER_BLL.jpg

    Uopšte nije bitno da li je pratite ili ne, oduševljeno gledate i jedva ste dočekali drugu sezonu ili vam je prilično svejedno ko se pojavio ko se nije pojavio, sigurno je da ste za „Big Little Lies“ čuli. Za one koji ipak nikada nisu gledali, u pitanju je drama sa all-star glumcima u kojoj su Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Zoë Kravitz, Shailene Woodley, Laura Dern, a od sada i Meryl Streep, i defintivno je treba gledati. Ne znam koliko je ovaj uvod bio neophodan pošto većina verovatno spada u grupu broj dva koja je prvu sezonu odgledala u dahu, od tada nestrpljivo čeka drugu, a u međuvremenu je pročitala i knjigu. Verovatno zvuči poznato.

    Serija jeste apsolutni hit, druga sezona je nije iskvarila kako to ume da bude slučaj, a to koliko ima bitnu poziciju u okviru pop kulture danas, su primetili i ljudi koji nisu nužno iz filmskog sveta. Znajući da je „Big Little Lies“ dugme ponovo „on!“ Saatchi Art (online prodaja umetničkih radova) je pronašao način da fanove približi svetu u kom se serija odvija, ali i da približi umetnost široj publici. Dva Saatchijeva kustosa su udružila snage u ideji da naprave zadivljujuću kolekciju originalnih umetničkih radova koji su inspirisani atmosferom serije. Okean, arhitektura, misteriozni karakteri, ženski likovi, tajanstveni prostori…
    Za sve one koji ne mogu da se nagledaju ove serije sada postoji šansa da komad atmosfere imaju u svom stanu. Pogledajte deo kolekcije.

    Michael Haber „Sandy Hands“ 
    Pieter Geevers „Kolmanskop“

     

    Iako pre deluje kao nadrealistička slika, u pitanju je fotografija napuštenog prostora u napuštenom gradu Kolmanskop u jugoistočnoj Namibiji. Pieter Geevers je uhvatio suštinu onoga što je nekada bio centar dijamantske industrije, a sada je pokriveno peskom. Apokaliptično i fantastično!

    Prva reč koja pada na pamet kada se vidi ovaj put obavijen maglom, izolovan šumom jeste- „jezivo“. Fotografija ima mračnu atmosferu ali je ujedno i prelepa, i svi BLL fanovi će odmah moći da zamisle neku junakinju kako se vozi ovim putem.

    Mackenzie Duncan „Barely Holding On“
    Pawl Mendrek „ARIADNE“

     

    Crtež koji bukvalno vrišti Big Little Lies. Austrijski umetnik Pawel Mendrek potpisuje ovaj rad na kom su prikazani žena i deca koja trče po plaži. Naizgled zabavna i naivna radnja, ali njihova lica iskrivljena lica i čovek koji nam je okrenut leđima, unose blagu dozu nemira u ceo kadar. BLL set u potpunosti!

    Donald Britton „Pacific Spa Painting“

    Ima li toga što više podseća na Kaliforniju nego Pacifik, i divlji talasi koji udaraju jedni u druge? Kadar ove slike je toliko sužen i fokusiran na samu vodu i njen pokret, da nas gotovo instant prenese u njene dubine i plavetnilo.

    Leslie Singer „Got A Secret Painting“

     

    Plava žena stoji u polusenci, dok joj kosa pokriva veći deo lica i ostavlja njen pravi identitet i emocije apsolutno nedokučivim posmatraču, a možda i njoj samoj. Hm, odakle nam je to poznato?

    Nije iznenađenje da su fotografije Big Sura završile u ovoj kolekciji radova inspirisanoj serijom BLL. Predivno lako jutarnje svetlo, okean, tišina i smiraj, savršeno slikovite fotografije koje u mnogome podsećaju da kadrove iz serije.

    Ransom and Mitchell „Entwine“
    Cécile van Hanja „Blackbird Painting“

     

    Cecile van Hanja na svojoj slici predstavlja mediteranski pejzaž, u kome su moderna arhitektura i okean savršeno upareni i u potpunosti ponavljaju atmosferu serije. Akcent na slutnji i misteriji dodaje crna ptica koja posmatra.

    Mackenzie Duncan „Big Sur Dreams“

    Izuzetno lična i intimna priča Soyoung L. Kima koja predstavlja njegov odnos sa sopstvenim domom ispričana na apstraktan način. Osećanje neuhvatljivosti, nostalgije i sete i predivan kolorit.

    Saznaj više:
    Povezani članci: