Kultni parovi: Iman i David Bowie

    Ova ljubavna priča bila je inspirativna i duboko emotivna. Oboje su bili poznati u svojim vlastitim sferama - on kao legendarni muzičar, a ona kao svetski poznati supermodel i poslovna žena.
    21.09.2023.
    RECOMMENDED

    Veza muzičara i manekenki u Holivudu je pravi kliše.

    Supermodel Iman to je dobro znala, i kada ga je upožnala 1990. godine, kako sama kaže, nije imala želju da se upušta u vezu sa najvećim od svih rok zvezda- Dejvidom Bouvijem. Ali on ju je ubrzo osvojio i razuverio.

    Njegov prvi gest udvaranja bio je romanično krstarenje Senom, a tada nisu ni slutili da je to uvod u jedan decenijama dug brak koji je bio rokenrol, a istovremeno i izuzetno intimna stvar.

    Somalijska lepotica i muzičar venčali su se 1992. godine u Toskani, on je nosio smoking, a ona elegantnu haljinu bez rukava.

    Njihov zajednički život bio je pre svega pakt da medije i javnost drže podalje od svoje kuće. Iman je jednom prilikom izjavila da je prva osnova za srećan zajednički život poštovanje i privlačnost, a da se ostatak odnosa podupire podrškom i lojalnošću.

    Dejvid je u medijima govorio o tome kako je Iman njegova ljubav na prvi pogled i da je istog momenta  kada je upozno, znao da je ona ta sa kojom želi da provede ostatak života.

    Bouvi je već imao sina, Dankana Džounsa, iz braka sa prvom suprugom, Endži. 

    Iman mu je 2000. godine rodila ćerku Aleksandriju Zahra Džouns, poznatiju kao Leksi .

    Pored toga što su dosta putovali, njihov porodični život je bio baziran na tri ključne lokacije: Njujork, London i ostvo Mistik.

    Ova ljubavna priča trajala je do Bouvijeve smrti, koja je za javnost bila iznenadna, jer su činjenicu da boluje od teške bolesti uspeli da sačuvaju od ostatka sveta.  Iman je nastavila dostojanstveno da čuva nasleđe rok zvezde  i podržala  posthumno izdanje njegovog poslednjeg albuma.

    Saznaj više:
    Povezani članci: