Disney D23 Expo: Omiljena otkrića sa Disney događaja godine

  27.08.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/d23_cover.jpg

  Ako ste fan pop kulture i blockbustera, onda znate da je ovaj vikend bio jedno od crvenih slova u kalendaru. Svake druge godine održava se najveći Disney događaj, D23 Expo, koji slavi sve čudesne svetove koji se nalaze pod krovom Walt Disney kompanije, uključujući sve najbolje od Disney, Marvel i Pixar studija. Od filmova, preko serija do zabavnog parka, proizvoda, muzike. Ukratko, tri cela dana (ovaj put i taman na vreme pred lansiranje novog streaming servisa), Disney je pokazivao svoje mišiće i predstavljao sve ono što će tek da izađe, podsećajući nas ujedno koliko toga ima u svom vlasništvu.
  Ako vam se posle ovog izdanja D23 Expo još uvek pomalo vrti u glavi od novih informacija, ne brinite. Izdvojili smo najbitnije, i možete slobodno da prepišete od nas.

  Tom Holland i Spiderman saga

   

  U jednom veoma kratkom trenutku izgledalo je kao da su svi Marvelovi junaci konačno kod kuće. Međutim, nedavno su Disney i Sony nakon godina deljenja udela došli do novih „dogovora“ i Marvel Studios, sa Kevinom Feigom na čelu, više neće producirati Spiderman filmove. Do sada je podela izgledala tako da je Disney bio srećan da uzima procenat od „Spider-Man: Homecoming“ i „Spider-Man: Far From Home“ (u zamenu za to što Sony dozvoljava Marvelu da koristi ovog junaka u filmovima “Captain America: Civil War”, “Avengers: Infinity War”, i “Avengers: Endgame”) ali debata između izvršnih direktora je postala sve zaoštrenija i od sada pa na dalje Sony će raditi Spiderman filmove samostalno.
  Iako bi se očekivalo da se Tom Holland ne pojavi na D23 Expo, ipak jeste, strpljivo je odgovarao na razna pitanja i iskreno se zahvalio fanovima što su tako sjajni u njegovim kriznim trenucima. Nebitno u kom studiju, izgleda da je Spider-man svakako u dobrim rukama.

  Star Wars sneak peak

   

  Fanovi “Ratova zvezda” već uveliko znaju da je nastavak u pripremi, a svetska premijera najnovijeg dela “Star Wars: The Rise of the Skywalker” najavljena je za 20. decembar. Ovom prilikom najveći od najvećih fanova su imali priliku da pretpremijerno pogledaju neke od kadrova. Opisi su da je “neprepričljivo” ali i “uzbudljivo”, “drugačije” i “ludo”, a poslednja scena nešto što je sve ostavilo raspamećenim. Dovoljno da zaintrigira i one koji nisu opsednuti ovog sagom. Već vidimo pune bioskopske sale.

  Novi originalni Pixar filmovi

   

  Nakon nekoliko godina u kojima je i njih zahvatila manija nastavaka, i filmova “Priča o igračkama 4”, “Neviđeni 2”, i “Automobili 3”, Pixar se konačno vratio onome što najbolje radi. Svežim, originalnim, fascinantnim pričama! Najavili su dva nova filma, oba izgledaju fantastično i jedva ih čekamo. Prvi, “Onward” najavljen je za mart 2020. godine i radi se o dva brata vilenjaka koji putuju kroz nekada magičnu zemlju u pokušaju da iskoriste čini koje bi vratile njihovog oca u život.

  Svet Jeffa Goldbluma

   

  Jeff Goldblum je ujedinio snage sa National Geographic (koji je u vlasništvu Disneya) i 12. novembra nas čeka premijera emisije “The World According to Jeff Goldblum”. Podeljena u 12 epizoda, serija prati Goldbluma kroz istraživanje svega onoga što ga zanima u životu: od omiljenih farmerki i patika, preko hrane i umetničkog plivanja do tetovaža i 3-D rendera. Zabavno i poučno, a ako ništa drugo Goldblumov osećaj za modu nikad ne omašuje i biće divno gledati ga.

  Vesti iz Marvel univerzuma

   

  Mnogo novih vesti i to radosnih. Na prvom mestu potvrđeno ono što se već načulo (to jest znalo sa svih strana) – Kit Harrington će se naći u postavi predstojećeg filma “Eternals”, u ulozi Crnog viteza, kao i Angelina Jolie koja će igrati ratnicu Thenu. Novi “Crni panter” je konačno dobio mesec premijere – maj 2020. godine. I poslednje, ali nikako najmanje važno, Disney+ je najavio nekoliko projekata koji najavljuju junakinje kao glavne likove što možemo da shvatimo kakav – takav i koristan pokušaj da se studio izvini za godine manjka i marginalizovanja ženskih likova. Ili pak kao priliku da budu “u trendu” i zarade pare na račun istog. Sa ovakvim gigantima se nikada ne zna.

  Emma Stone kao Cruella de Vil

   

  …je nešto najbolje što smo skorije videli! Nije da bismo inače navijali za Cruellu, ali u ovom slučaju baš je teško držati pravu stranu. Punk rock, kako se da primetiti i sjajni lookovi, plus radnja koja se odvija u Londonu 70-ih. Dobili su nas već kod Emme Stone, ali i London 70-ih. Eksplozija!

  Saznaj više:
  Povezani članci: