Najbolje nove serije koje možete da gledate u maju

    07.05.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/nove-serije-cover.gif

    Vremenska prognoza kaže da temperatura gazi 20 podelak, a najnovije vesti da smo konačno slobodni. To jest, barem u pogledu kretanja i policijskog časa, ostala pitanja valja razmotriti. Uprkos tome što ste se verovatno i vi zarekli da vas kuća neće videti i da ni jedan sat više neće otići na sedenje pred kompjuterom budimo realni da hoće, i da će posle prvih dana šetnji pet puta dnevno opet doći sati kad će nam zatrebati nešto novo za bindžovanje. Zato, uživajte u suncu i vazduhu, a mi ćemo samo ovo ostaviti ovde, ako zatreba. Predstavljamo vam listu najboljih novih naslova koji nam dolaze na streaming servise u maju. Pored “Holivuda” naravno, koji smo već aposlvirali i podelili se na za i protiv strane, razmotrite i neke od ovih naslova.

    “Reckoning”

    Gde: Amazon Prime

    Početak prikazivanja: prikazuje se

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1588849020470539.jpg

    Krimi serija u kojoj se Aden Young vraća na velika vrata. Igra detektiva koji istražuje ubistva, i traga za serijskim ubicom više od dvadeset godina. Poslednje ubistvo na neki način u prvi plan stavlja jednu od viđenijih „faca“ u gradu u centar pažnje, koga igra Sam Trammell. Radnja počinje sve više da se zahuktva, njih dvojica da zaoštravaju odnose, a događaji samo da se nižu. Dobra stara triler misterija, Young za promenu kao opsednuti policajac a ne osuđenik i zločinac za kojim se traga, a generalno dobre glavne uloge i dinamična radnja su radosna vest za ljubitelje ovog žanra.

    “The Eddy”

    Gde: Netflix

    Početak prikazivanja: 8. maj

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1588849023335181.jpg

    Da li volite André Hollanda? A Damiena Chazellea? A Francusku? A džez? Ako je vaš odgovor na makar i jedno pitanje „da“, onda je nova serija “The Eddy” baš za vas. Ako ste slučajno na više od jednog pitanja odgovorili sa da, onda je sutra stvarno friyey! Chazelle je posle “La La Land” i “Ritam ludila” (Whiplash) postao referentno ime za sve što se tiče kombinacije filma i muzike, i kada je u pitanju serija koja prati svet džeza u Francuskoj i dnevni haos koji čini se da nekako uvek okružuje muzičare, svakako da ju je morao raditi Chazelle. A ako ju je radio Chazelle onda obećava. U novoj mini seriji od šest epizoda André Holland igra Elliotq Udo, bivšeg pijanistu koji vodi pariski klub i kome ne ide baš blistavo. Raznovrsna podela, epizodne priče, i zavodljiva dinamika, “The Eddy” obrađuje teme, strasti, lojalnosti, posvećenosti, porodice, kajanja. Chazelleovi fanovi će posebno ceniti stil u kom je serija snimana koji je prilično kinetički i imerzivan, da zaista deluje kao da ste tu, na licu mesta, u sred muzičkog biznisa i uzbudljivih saradnji.

    “Znam da je ovo istina”

    Gde: HBO GO

    Početak prikazivanja: 11. maj

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1588849022900491.jpg

    Dominick i Thomas Birdsey su jednojajčani blizanci (obojicu igra Mark Ruffalo) koji su rođeni sa šest minuta razlike u ponoć na Novu godinu. Započinju živote na prelazu decenije i sa drugačijim datumima rođenja (jedan je rođen nekoliko minuta pre ponoći 31.12.1950. a drugi u prvim minutima 1.1.1951.) i drugačiji su koliko samo blizanci mogu da budu. Potpuno. Kada ih upoznajemo u seriji “Znam da je ovo istina” baziranoj na Wally Lambovom bestseletu iz 1998. oni imaju 40 godina i dok je Dominick onaj odgovorni i stabilni brat, Thomas, je paranoidni šizofreničar koji je upravo ušao u javnu biblioteku i činom auto-mutilacije protestovao protiv Zalivskog rata. Paralelno prateći njihove živote, ova porodična saga predstavlja priču o izdaji, žrtvi i oproštaju, smeštenu u Ameriku 20. veka gde su Dominick i Thomas prikazani u različitim periodima života, počevši od njihove sadašnjice koja se odvija tokom 1990-ih, i vraćajući se na njihovo odrastanje kroz Dominikovo sećanje.

    “Velika”

    Gde: HBO GO

    Početak prikazivanja: 16. maj

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1588849020972464.jpg

    Tony McNamara, scenarista Lanthimosovog filma “Miljenica” potpisuje ovaj antiistorijski osvrt na Rusiju iz 18. veka u kome Elle Fanning i Nicolas Hoult igraju glavne uloge. Priča je u suštini satirična drama, koja prati uspon Katarine Velike koja je od marginalne ličnosti postala carica, i to sa najdužim vladalačkim stažom u istoriji Rusije. Zabavna dramatizacija priče o mladoj romantičnoj devojci koja dolazi u Rusiju zbog ugovorenog braka sa kapricioznim carem Petrom. Očekujući ljubav i vedrinu, ona pronalazi siromašan i zaostali svet koji odlučuje da promeni. Potrebno je samo da ubije muža, pobedi crkvu, ućutka vojsku i pridobije dvor.

    “Iks-oks”

    Gde: HBO, HBO GO

    Početak prikazivanja: 12. maj

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/158884902068409.jpg

    “Iks-oks” je serija koja pokazuje društvo u kome su belci mahom potčinjena rasa, dok svetom vladaju crnci. „Iks-oks“ je priča o Sephy, članici crnačke vladajuće klase Ikseva i ćerki istaknutog političara, i Callumu, članu belačke potlačene klase Okseva koji su nekad bili robovi Ikseva. Oni su prijatelji od ranog detinjstva i to je sve što mogu biti, jer Iksevi i Oksevi ne smeju da se zaljube jedni u druge. Naravno da će se baš to i dogoditi, a priča o Iksevima i Oksevima je na prvom mestu priča o tome kako ništa nije crno-belo, i koliko zaista još uvek živimo belački suprematizam, jer nam je ovakva dinamika veoma strana i daleka.

    “Space Force”

    Gde: Netflix

    Početak prikazivanja: 29. maj

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1588849023300039.jpg

    Nakon što se “The Office” odjavio sa Netflixa, bilo je pitanje trenutka kada će se pojaviti adekvatna zamena. I stigla je, samo kako trendovi nalažu, smeštena je u svemir, i zove se “Space Force”. Greg Daniels, koautor legendarne humorističke serije “The Office”, i jedan od glavnih junaka u istoj, maestralni Steve Carell, ponovo su ujedinili snage, i doneli novu seriju koja se na neki način i bavi poslom i svakodnevnim zadacima i problemima, samo što je nova vrsta radnog mesta i poslovnog prostora u pitanju. Carell je deo posebne ekspedicije, tačnije predvodnik “space force” jedinice koja se “vraća na Mesec” da uspostavi potpunu dominaciju u svemiru. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: