Queen Charlotte

    11.05.2023.
    RECOMMENDED

    Bilo je teško disati ovih nekoliko meseci bez drame, korseta i ljubavnih zavrzlama koje nam je kroz dve sezone obezbedio Bridgerton zar ne? Svi smo svim snagama verovali i mantrali da se ne streaming nebu pojavi neka slična drama koju ćemo halapljivo binge-ovati nekoliko dana i zaboraviti na sve okolo što postoji. Izolacija uma u raskošne prostorije dvoraca i uronjavanje u vrcave dijaloge nabijene tenzijom postalo je prava poslastica i retko šta nam može prirediti sličnu vrstu i intezitet razbibrižnosti. Ipak, neko je mislio na nas i to niko drugi do sama kraljica žanra Shonda Rhymes priredivši nam još jednu porciju kičastog užitka, ovoga puta u obliku prikvel serije Bridgertona pod nazivom: Queen Charlotte.

    Priča počinje ovako: Kralj George je monarh Engleske i Irske i da bi dobio naslednika, ugovoren je njegov brak sa Charlotte of Mecklenberg-Strelitz. Ona nije oduševljena dogovorom, ali nakon što je upoznala George-a, njeno mišljenje se brzo menja. Međutim, ni to ne traje predugo, jer Geroge postaje udaljen, hladan, ostavljajući Charlotte da sama provede medeni mesec. Oseća se usamljeno i frustrirano, dok na njih postoji i pritisak i da „stave krunu“ na svoj brak i obezbede kraljevsku liniju nasledstva.

    Kraljica insistira da provodi vreme sa Georgeom čak i ako on to ne želi, nosi sa njegovom ličnošću, pokušavši da dokaže da njihova ljubav može da prevaziđe sve prepreke.

    India Amarteifio igra mladu kraljicu i njen performans nas ostavlja bez daha. Ponekad će vam se učiniti da gledate istu glumicu kroz ogledalo koje joj smanjuje godine. Perfektno je iskopirala svaki mini pokret lica i svaki pogled svoje starije koleginice Golda Rosheuvel koja je jednako impresivna. Malo je čudnjikavo što i u ovom ostvarenju naraciju čujemo glasom Lady Whistledown, s obzirom da vremenska logika baš i nije u skladu sa ovim izborom, ali ako su pokušali da iskoriste to kao alatku za postizanje dramatične atmosfere Bridgertona – uspeli su.

    Sam scenario serije je prilično vešto napisan sa nekoliko narativa koje pratimo. Od komplikovanog odnosa između Georgea i Charlotte do Violetinog priznanja da želi ponovo da pronađe ljubav, sve do zabranjene ljubavi između Brimsleya i Reynoldsa. Priča obiluje detaljima i tačkama vrednim divljenja.

    Postoji određeni nivo zrelosti i autentičnosti u priči  o kralju i kraljici i načinu kako se oni nose sa njegovom bolešću. Kad god su zajedno, varnice lete i to je emocija koja je dosledna sve do poslednjeg kadra serije. Sve to potkrepljeno je fantastičnim dijalozima i glumačkom ekipom koja ih oživljava na način na koji smo to i očekivali. Raznolikost i progresivnost prikazani u seriji su prilično inspirativni, posebno kada se prikazuju sa dozom suptilnosti i ravnoteže.

    Osim narativnog sjaja, ovo je i vizuelno zapanjujuća izvedba sa živopisnim setovima i kostimima i kreativnom upotrebom lutajućih kamera. Ljubavne scene su senzualne i sa ukusom snimljene što je nešto što nas je kupilo i u Bridgertonu. Ostaje samo da želimo još.

    Saznaj više:
    Povezani članci: