Sad kad su „Prijatelji“ opet tu, imamo samo jedno pitanje… Gde je i šta radi Gunter?

    15.06.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/gunthercovere.jpg

    Sada kada je priča o seriji “Prijatelji” opet u punom sjaju, kad smo dočekali specijalnu epizodu, i verovatno svi odreda počeli da obnavljamo staro gradivo, setili smo se još nekih čudesnih likova koji su ovu seriju činili zabavnom kao što jeste. U tom duhu, sve vreme dok smo gledali specijalnu epizodu nismo mogli a da se ne zapitamo gde je i šta inače radi Gunther, čovek neobičnog humora, najšarenijih košulja i najluđih kravata?

    Barista iz Central Perka, kog je igrao James Michael Tyler, je bio jedna od najpoznatijih sporednih uloga ove serije, takoreći i zvezda sporednih likova bez kojeg gotovo da ni jedno okupljanje prijatelja nije prošlo. Ekipa je uvek bila u kafiću, a Gunther je uvek bio tu negde, bliže ili dalje naokolo, vrebajući i nadajući se da će ukačiti barem pogled Rachel Green u koju je zaljubljen godinama. Pojavio se i sada u “Prijatelji ponovo zajedno” nastavku ali kriminalno kratko. S obzirom na tako kratko pojavljivanje, i činjenicu da znamo šta se sa ostalim likovima događa gotovo dve decenije kasnije, gde su i šta rade, pogotovo zato što su i van serije ostali relativno poznati javnosti, morali smo da istražimo šta se pobogu događalo sa Michaelom Tylerom koji je igrao Gunthera, ovih 17 godina od kada se “Prijatelji” ne prikazuju?

    U junu 2021. godina sa svojih 58. godina (znamo, ali da, svi imaju mnogo više godina od onih u kojim ih se sećamo) Michael još uvek radi kao glumac. Iako dobija neki deo prihoda od nove epizode “Prijatelja”, nastavlja i sa svojim privatnim glumačkim angažmanima jer kako kaže možda bi želeo da je mogao da završi seriju, da kupi ostrvo i penzioniše se ali to nije baš toliko jedostavno i moguće.

    Nakon završetka snimanja popularne serije radio je u manjim projektima ali su serije ostale njegovo polje delovanja, i dok je najviše igrao u australijskim i novozelandskim serijama, pojavljivao i u nekim poznatijim naslovima kao što su “Stažisti”, “Sabrina, ttinejdžerska veštica” ili “Just Shoot Me”. Pojavio se 2009. na otvaranju Central Perk pop-up u Londonu, a i na drugom pop-up događaju u Njujorku. Takođe je pozajmljivao i glas za video igricu inspirisanu serijom “Prijatelji”. Jednom rečju, ova serija je obeležila njegov život, i kako stvari stoje nastavila to da čini i u narednim godinama. A to možda i nije toliko iznenađujuće budući da mu je uloga zapala totalno slučajno i sudbinski, i kako je rekao u nedavnom intervjuu za magazin E ”Gunther uopšte nije bio u planu. Sećam se da sam ušetao na set kao statista. Bio sam samo običan coffee guy, i jednom sam došao za izblajhanom kosom- koja je nastala veče pre jer je moja prijateljica vežbala da bude stilistkinja tako da se desilo potpuno slučajno. To je bila najbolja slučajnost koja mi se ikada desila.”

    Iskreno, slažemo se da jeste, jer smo malo sporednih likova toliko voleli kao njega, i ako bude još nastavaka nastavka, apelujemo da u narednim bude više prisutan. Zahvalni unapred.

    Saznaj više:
    Povezani članci: