Zašto Gen Z ima problem sa filmom o Elvisu i Priscilli Presley?

    11.09.2023.
    RECOMMENDED

    Generaciji Z nije strana priča o Elvisu i Priscilli Preslaye, međutim, premijera filma na Venecijanskom filmskom festivalu bila je propaćena velikim red flagom.

    ,,Mojim roditeljima je bilo veoma teško da shvate da će Elvis biti toliko zainteresovan za mene“, ispričala je Priscilla. „Iako sam imala 14 godina, zapravo sam bila starija u životu, ali ne u smislu brojeva. To je bila privlačnost. Ljudi misle: ,,To je bio seks“. Ali, nije. Nikada nisam imala seks sa njim. Bio je veoma ljubazan, veoma dobar, pun ljubavi, ali je poštovao i činjenicu da imam samo 14 godina. Bili smo više u skladu sa razmišljanjima i to je bio naš odnos.“

    Ova vest je stigla do društvenih mreža, a Gen Z nije olako shvatio njen komentar. Usledili su komentari poput „Potpuno je moguće da postoje dve istine odjednom: 1) Elvis je bio čudak koji je krenuo sa 14-godišnjakinjom sa 24 godine i 2) sama Priscilla ne smatra sebe žrtvom, barem javno. Drugi su pisali: „Ne. Ne. NE… odrasla osoba koja poštuje 14-godišnjakinju nikada ne bi ni sanjala da je juri.”

    Ni Elvisov tabor nije bio zadovoljan filmom, pa je kao rezultat toga zabranio upotrebu njegove muzike za film. Režiserka Sofija Kopola je, međutim, jasno stavila do znanja da ovaj film nije za fanove Elvisa, već je to „saosećajno priznanje“ Priscili.

    Film ,,Priscilla“ dostupan je u bioskopima od 27. oktobra 2023.

    Saznaj više:
    Povezani članci: