Naše preporuke savršenih knjiga za čitanje na plaži

    26.07.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/Cover_Wide_knjige.jpg

    Pakujete kofere, pripremate se za dugo očekivani odmor, već u glavi imate celokupni outfit za plažu i ponavljate u sebi stavke koje nikako ne smete da zaboravite: šešir, papuče,  krpice, lekovi, kozmetika.. A još uvek niste odabrali knjigu za čitanje ne ležaljci? Zato smo pripremili za vas naših top 5 favorita:

     Svakog sledećeg leta

    Karli Fortjun

    Zašto preporučujemo za čitanje na plaži? Letnja atmosfera, nostalgija, romantično i emocionalno.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1690798517492491.jpg

    Ovo je definitivno jedan od naših prvih izbora za čitanje na plaži. Knjiga prožeta nostalgijom prve ljubavi i druge šanse, o čas posla vas stavlja u ulogu navijača za ljubav glavnih likova. Tokom šest leta u Berijevom zalivu rađa se tinejdžerska ljubav, da bi ih jedan Dan zahvalnosti razdvojio. Nekoliko godina kasnije spletom okolnosti će se naći na istom mestu, pomalo nespremni da se u tom životnom dobu suoče sa onim potisnutim osećanjima. Ovaj ljubavni roman stavra ravnotežu prema onome što čini život: prijateljstvo, ljubav, ljutnju, sukob i porodica. Svakog sledećeg leta je ozbiljan, setan pogled na ljubav, ljude i izbore koji nas obeleže za sva vremena, a upravo zato i mislimo da će odgovorita na neke vaše možda potisnute emocije.

    Poslednje što mi je rekao

    Lora Dejv

    Zašto preporučujemo za čitanje na plaži? Čita se u jednom dahu, prepuna misterija, uzbudljiva i nepredvidiva.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1690798564285899.jpg

    Ovo je knjiga koju smu pročitali po preporuci Riz Viterspun i njenog kluba čitalaca. Zaštiti je je poslednja poruka koju je nestali muž ostavio svojoj ženi, a odnosi se na njegovu ćerku tinejdžerku,  njenu pastorku, sa kojim od samog početka ima sporan odnos. Kada njegov šev bude uhapšen zbog prevare i agenti FBI-a pokucaju na njena vrata, počinje da shvata da njen muž možda nije ono što je mislila da jeste. Nakon toga, odlučuje da zajedno sa buntovnom pastorkom krene u potragu za istinom o njegovoj prošlosti, dok istovremeno pokušavaju da izgrade novu budućnost. Ovo je jedna dinamična priča puna neizvesnosti koja će vas naterati da iznova i iznova nagađate

    Vredne stvari

    Dženel Braun

    Zašto preporučujemo za čitanje na plaži? Obojena luksuzom i glamurom (doduše lažnim), ali sa nebrojeno mnogo obrta.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1690799454918954.jpg

    Ovaj bestseler New York Times-a opravdava popularnost i jedno je od omiljenih štiva za čitanje na ležaljci. Ima više obrta nego što možete da zamislite, da bi se završio tonom neizvesnosti. Ipak, ovde nije reč o tradicionalnom trileru, jer dominira unutrašnja borba koja se odnosi na prevazilaženje sopstvene prošlosti i u kojoj meri vas ona determiniše ili limitira u budućnosti. Mlada devojka sledi svoju obolelu majku koja se već uveliko bavi prevarama, a motiv je plaćanje lečenja od raka. Upušta se u novu priliku za prevaru preko porodice koju je poznavala u prošlosti, ali to je samo početak. Relacije između ovih porodica su, najblaže rečeno, zamršene i uvrnute. Ovo je roman o mračnom svetu bogatstva i privilegija.

    Sedam muževa evelin hjugo

    Tejlor Dženkins Rid

    Zašto preporučujemo za čitanje na plaži? Začinjena pop kulturom, holivudskim glamurom i gomilom intrigantnih likova.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1690799703876665.jpg

    Još jedan New York Times-ov bestseler koji vam preporučujemo. Iako nije taze izdat, spada u one plažne klasike koji će vam dugo, dugo ostati u sećanju. U pitanju je stara holivudska priča slavne glumice Evelin Hjugo i njenih sedam zloglasnih muževa. Ipak, postoji iznenađujući preokret u glavnom narativu romana koji će u vas neprimetno uvući u zarazno tračersko zadovoljstvo. Onako, kao izvestan guilty pleasure.

    Seks i taština

    Kevin Kvan

    Zašto preporučujemo za čitanje na plaži? Savršeno bekstvo od realnosti, ostrvski vajb, glamur.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1690799823174211.jpg

    Ova knjiga nam dolazi od autora serijala Ludo bogati Azijati. Seks i taština je roman sa radnjom smeštenom u prelepoj Italiji, na ostrvu Kapri, gde poluazijatkinja Lusi upoznaje Džordža. Možda će vam samo ovaj review zagolicati maštu da baš ovo bude knjiga koju ćete spakovati u pletenu torbu za plažu:

    „Kada vam Kevin Kvan obezbedi sobu sa pogledom na more, budite sigurni da će to postati pozornica prilično ekstravagantnih događaja. Nema boljeg načina da stignete na ostrvo Kapri. Ovo je vaša karta do tamo.“
    New York Times Book Review

    Koju god od ovih knjiga ponesete, nećete pogrešiti! Šta više, slanim prstima ćete okretati stranice brzinom svetlosti. Ne zaboravite samo kremu za sunčanje!

    Saznaj više:
    Povezani članci: