Prelistali smo novu Tom Ford 002 knjigu i kažemo: WOW!

    08.11.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/11/tomfordcover.gif

    Ne mogu da zamislim da Tom Ford napravi ili stavi svoje ime na nešto što je ružno. Bilo da je u pitanju smoking, film ili toaletna voda, njegova kompanija nepogrešivo svake godine izbaci bar po jedan bestseler u svakoj kategoriji kojom se pasionirano bave. S toga i ne čudi da najave izdavačke kuće Rizzoli New York koja ovog meseca izdanje njegovu drugu luksuznu knjigu po redu, već govore da će biti u pitanju nešto što će svako poželiti da ima u svojoj biblioteci, bez obzira na koeficijent inteligencije. Poželjna kao art piece na gomili coffee table books na staklenim stolovima u stanovima bogataša ili kao fetiš primerak ljubitelja njegovog lika i dela, ova knjiga će svakako ostaviti traga tamo gde treba.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/11/163638940680168.png

    Nikada Tom Forda nisam video kao provokatora, naprotiv, uvek sam mislio da je neko ko je manijakalno posvećen estetici i poslu. Gotovo sam siguran da se njegov talentan i požrtvovanost kada je moda u pitanju graniči sa ludilom ili sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem, što rezultira savršenim i pročišćenim linijama kada je bilo koje njegovo delo u pitanju. Čak i kada čitate one najgluplje PR intervjue u kojima uspešni ljudi pričaju kako ustaju u 5 i leže u kadi po dva sata nakon partije tenisa, pa tek onda proveravaju mejlove, u njegovom slučaju mi sve to deluje uverljivo. Prosto, niko ne može biti toliko uspešan, poput Tom Forda, a da ne bude disciplinovani vojnik. Kao takav predstavlja sinonim za visoki glamur, raskoš i pomeranje granica seksualnosti, jednostavno on je kultni dizajner sa prepoznatljiv potpisom u vidu svojih incijala i ima svoje verne kupce širom sveta, bez obzira na rasu, status ili seksualno opredeljenje. Sedamnaest godina nakon njegove debitanske knjige u kojoj detaljno elaborira svoj period na mestu kreativnog direktora italijanske imperije Gucci, drugi tom, jednostavno nazvan Tom Ford 002, posvećuje sopstvenom brendu koji uključuje sve: kozmetiku, naočare, mušku i žensku garderobu.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/11/1636389794301295.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/11/1636389567420043.pnghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/11/1636389567380663.png

    Predgovor za ovu Tom Ford bibliju napisala je Anna Wintour lično, uvod Graydon Carter, dok je razgovore vodila Bridget Foley. Kao i iza svakog projekta, okupio je najbolje iz posla, jer ni kada su knjige u pitanju ništa ne prepušta slučaju, s obzirom da sve što dodirne želi da liči na jedno malo remek delo. I baš kao što kaže jedan njegov čuvani citat da ne možete da kreirate ništa u šta čvrsto ne verujete, tako se i ovoj knjizi oseća njegova posvećnost dizajnu i lepoti. Tom Ford i ovog puta demonstrira svoju narcisoidnu prirodu iz senke, neprimetnu na prvi pogled, ali toliko snažnu da pomera standarde posla i umetnosti kojom se bavi. Za neke on je samo inteligentni biznismen sa ukusom, a za neke vizionar koji mirno i samouvereno povlači poteze koji njegovu okolinu ostavljaju bez daha. Bez obzira šta mislite o njemu, jedno je nadam se jasno, Tom Ford je možda jedan od retkih primera ljudske vrste koji se možda najviše približio savršenstvu. Ali, svi znamo, a on možda najviše, da to ne postoji.

    Saznaj više:
    Povezani članci: