10 godina od izlaska numere „Get Lucky” francuskog dua Daft Punk

    26.04.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/Cover_DaftPunk.jpg

    Nedavno je obeleženo 10 godina od izlaska kultnog radijskog hita „Get Lucky” francuskog elektro dua Daft Punk, koji izvode zajedno sa Pharrell Williamsom i Nile Rodgersom. Pesma se našla na njihovom albumu „Random Access Memories.”

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/1682504028608171.jpg

    „Get Lucky” je jedna od najslušanijih pesama 21. veka. Samo na YouTube-u beleži preko 700 miliona pregleda, a pre deceniju kao i sada neizostavni je deo playliste skoro svake žurke. Čuveni robotski dvojac Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo, koji stoje iza imena Daft Punk, se albumom „Random Access Memories” želeli da postignu organski i živ zvuk, što su i uspeli.

    Za razliku od prethodnih albuma, koji su bili skoro striktno elektronski, na pomenutom preovlađuje funky, disco i soul. Tome je doprinela i saradnja sa Nile Rodgersomom, gitaristom kultnog benda Chic. On je na licu mesta smislio melodiju koja je išla umesto predložene, i tako je nastao poznati rif numere „Get Lucky.” Svoju magiju na pesmu je preneo i producent i muzičar Pharrell Williams.

    Pesma „Get Lucky” je glavni singl albuma, koja je uspela da vrati funky u mainstream muziku 21. veka. Na 56. dodeli Grammy nagrada je osvojila priznanja, a stručna i šira javnost je i dan-danas hvale.

    Saznaj više:
    Povezani članci: