Barbenheimer: obračun blockbustera

    23.07.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/Cover_Wide_BH.jpg

    Volimo ove zabavne izvedenice iz pop kulture, pažljivo osmišljene i proizvedene u marketinške svrhe, posebno ako nam dolaze iz Holivuda i aludiraju na neki epohalni događaj.

    Svi pričaju o tome: Barbenheim vikend je za nama, velike dve premijere! S jedne strane ,,Barbie”, ultrastilizovana komedija Grete Gervig, a s druge biografski film o idejnom tvorcu atomske bombe ,,Oppenheimer”, Kristofera Nolana.

    Internet je preplavljen mimovima i komparativnim analizama, od izbora glavnih glumaca, preko budžeta i potencijalne zarade do odabira odevnih kombinacija za pojavljivanje na crvenom tepihu.

    Imamo taj tihi proces fabrikovanja, pa bučni proces hajpa koji potpiruje iščekivanja, da bismo došli do tog klimaksa, tj. premijere, a onda bombe komentara. Ovakav kleš holivudskih titana nismo videli još od 1999. godine , kada smo u jednom uglu boxing ring-a imali ,,Matrix”, a u drugom romantični klasik ,,10 Things I Hate About You”.

    Dakle, dva blockbustera dijametralnih stilova i tematika, objavljeni su istovremeno u bioskopima i naterali uspavane filmofile da se pokrenu i pogledaju ih. Američki analitičari predvideli su rekordnu zaradu na blagajnama za ovaj vikend, pa tako prema prognazama ,,Barbie” kasa premašuje 150 miliona dolara na domaćem tržištu, dok se za tročasovnu dramu ,,Oppenheimer” predviđa 3 puta manja suma.

    Vikend prolazi, hajp ne jenjava, kakvi su vaši utisci i ko su vam favoriti? Da li su ova dva naslova ispunila vaša očekivanja?

    Saznaj više:
    Povezani članci: