Iva Lorens pred prvi koncert u Beogradu: Biće nezaboravno!

    02.03.2022.
    RECOMMENDED

    Svi se radujemo i željno iščekujemo 25.mart kada će na koncertu u sali Amerikana u Domu Omladine  nastupati Iva Lorens, Luka Rajić i Pocket Palma. Karte su kupljene i jedva čekamo da zađuskamo u mračnom prostoru i izgubimo se u ritmovima ovih izvođača koji su pravo osveženje na sceni. Verujemo da je dosta vas kupilo karte zbog Ive Lorens i ne može da dočeka da se uživo otopi uz njen divan glas dok peva „Zimu“ ili „Svitanje„. Iva Lorens živi u Beogradu i Berlinu, gde je završila studije na muzičkom koledžu. Možda je znate po pesmama koje je izbacila pod nazivom „I Guess It’s About You”,  koje samo na  Spotify-u imaju preko 400.000 slušanja. Pomenute dve pesme koje je izdala na srpskom jeziku napravile su pravi  boom na sceni i instant nas zavele svojim nostalgičnim, umirujućim ali i osvešćujućim tonom. Pred njen prvi koncert u Beogradu proćaskali smo o pesmama, očekivanjima, a Iva nam je otkrila i detalje o novoj pesmi koja će izaći uskoro!

    Hvala ti što si nam zimu učinila prihvatljivijom uz svoje snenolike pesme. Zašto te je zima baš inspirisala i šta te inače inspiriše?

    Hvala tebi što si je slušala i zavolela koliko i ja. Zima je pesma o tome šta se desi kada ti odeš negde ili neko koga ti voliš i ne znaš da li će i kada će da se vrati, pa stalno ziviš u nekoj nadi i nostalgiji , teško je suočiti se s istinom. Ja volim da pišem o stvarima koje se meni dešavaju ili mojoj okolini, ne volim da izmišljam priče koliko volim da ih prepričam i doživim na svoj način.

    Otkud to da pevaš i pišeš na srpskom i šta ti je bio najveći izazov u tome?

    Najveći izazov mi je bio da pronađem svoj glas i ton. U smislu forme pisanja, mislim da na svakom jeziku čovek treba da pronađe svoj način izražavanja i govora. Koliko je bio izazov toliko je i bilo inspirativno. Ja sam se vratila kući tokom pandemije i prosto nisam želela da ne radim ništa već sam želela da izađem iz zone komfora … koja je evo sad već sigurno mogu da kažem, moja nova zona komfora.

    Nedavno je na internetu postao viralan spot koji je kompilacija pesama u kojima se jasno manifestuje odnos prema ženama u našem društvu. Kakvu ženu ti zeliš da stvoriš u svojim tekstovima?

    Ja uvek polazim od toga da moji tekstovi budu iskreni. Biće zanimljivih nota na tu temu na mom albumu, koliko surovih, toliko i komičnih i ironičnih. Ceo album će se i zvati po jednoj pesmi koja prosto izletela iz mene, koja se odnosi na moje iskustvo u takvom društvu i iskustvu mojih najbližih.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/03/1646302172387736.jpg
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/03/1646302346738606.jpg

    Ko te najviše sluša na Spotify?

    Sad ćemo da proverimo… Srbija, Hrvatska, Bosna, Nemačka, Austija… fanovi Tam, Luke Rajića, Pocket Palme i Bojane Vunturišević. Sve ih volim tako da , može, prihvatam!

    Dosta pažnje ulažes u vizuelni identitet, kada govorimo o tvojim spotovima ali i o stajlingu i šminci. Ko su tvoje modne ikone?

    Ja sam jako veliki fan Thierry Muglera pogotovo njegovih kolekcija iz devetesetih. Iris Van Herpen je takodje jedna od mojih omiljenih. Od domaćih dizajnera Gala Borović, Sanda Simona i Mates. A kao modne ikone stila, uvek ću voleti Alexu Chung, Debbie Harry, David Bowiea i Zendeyu.

    Uskoro nastupaš na koncertu zajedno sa Pocket Palmom i Lukom Rajićem. Kako se osećaš povodom nastupa i šta mislis o njihovoj muzici? Da li svedoćimo stvaranju nekog novog novog talasa?

    Jako sam uzbuđena. Ovo je moj prvi koncert u Beogradu tako da ću se definitvno potruditi da na neki način bude posebno i nezaboravno. Zapravo će ovo biti prvi put posle dugo vremena da ću imati priliku da vidim publiku i da dobijem neku reakciju na svoju muziku. Što se tiče tog novog novog talasa, ja Luku i Palmu mnogo volim, podjednako sam i njihov fan koliko i oni moj, volim što se naša scena širi i konačno ima prostora za svu muziku.

    Teasuj nam kakva ce biti sledeća pesma i da li uskoro izlazi?

    “Guše me uloge,

    Zahtevaš previše,

    Kadar se sužava

    Izlazi istina,

    Golima uvreda

    Klizi sa usana

    Znam čemu vodi…”

    Izlazi tačno pred koncert 25. marta u Domu Omladine.

    Saznaj više:
    Povezani članci: