Velika očekivanja ili kako smo živele prema horoskopu ceo dan?

    23.08.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/aspekti_cover.jpg

    Sredinu avgusta smo gotovo religiozno dočekali i to sa velikim uzbuđenjem. Da budemo precizniji, petnaesti avgust, jer je tada po svim astrološkim, kosmičkim i numerološkim uputstvima trebalo da bude ludilo. Sve što je moglo da bude u Lavu bilo je (Sunce, Merkur, Venera, Mars) dakle opšta kosmička žurka, i pun Mesec u Vodoliji, lepa, slobodna i prožimajuća ljubav. Jednom rečju… zabava! Još ako uzmemo u obzir da je pola redakcije Lav u podznaku to je bilo još lepše i znači da su se sve ove planetice načičkale u prvu kuću a mesec u kuću partnerstva.

    “15. avgust vam donosi usmerenu pažnju ka partneru i dobićete zrake blagoslova od benefika Jupitera koji je udobno smešten u vašem polju prave ljubavi. Veoma je izvesno da ćete imati veoma srećnu kulminaciju ljubavne veze ili odnosa. Kada Jupiter zasipa zlatnim konfetama ne može se zamisliti ništa drugo osim srećnog ishoda.”Pa stvarno, ima li druge opcije za taj dan osim da bude ge-ni-ja-lan? Well

    Teodora Jeremić

     

    Red bi bio na početku da priznam da smo ja i moje polovično znanje (ali veliko razumevanje astrologije) krivci što je ovaj dan ovako bombastično najavljen i nestrpljivo iščekivan u našoj maloj zajednici, uz obavezu da ga iskoristimo najbolje što umemo. Treba napomenuti i to da u poslednje vreme daleko češće čitam predikcije za podznak nego za znak iz prostog razloga jer ima više logike, pa sam smatrala da će to biti dosta zgodno i za ostale. Dobro, u ovom slučaju mi se više i dopalo, ali stvarno i smisao igra neku ulogu, a i Dušan je potvrdio. Enough said.

     

    Prema mojim saznanjima i spoznajama, petnaesti je dakle predviđen da iskida koliko će biti dobar za sve nas koji smo u podznaku Lav, pa sam rešila da tu informaciju podelim sa svim pripadnicima čopora i uključim ih u mahnitanje, što nije bilo preterano teško. Jedan na jedan, sve obećava zadovoljstvo sobom i drugima, sagorevanje u najboljem mogućem smislu, cvetanje na ličnom i partnerskom planu, a svi smo nekako bili superspremni da nam bude super.

     

    Probudila sam se izrazito odlučna da je to moj dan, a kako je autosugestija najsnažnije tajno oružje koje imam (i koje da može da se iskoristi u bolje svrhe od toga da sebe ubedim u to da je nešto genijalno iako nije, ili da je neko ipak super iako ne nikako nije, odmah bih ga darivala svetu), nije bilo potrebno puno da zaključim kako čak i sunce lepše sija danas!

     

    Popodne sam provela skromno, u krugu najbližih, u najbukvalnijem smislu te reči, što je neumesno veliki broj saputnika u svim brojevima autobusa koje sam tog dana promenila na besmisleno kratkoj distanci (četiri ako nekog zanima). Energija mi je bila krajnje low, a i sve me je više hvatala nervoza da ono “možda” od jutros neće dobiti vreme i mesto, i misao da je sve to baš nekako glupo.

    Jelena Karakaš

     

    Da li sam posvećeni vernik koji prati lelujavo kretanje Merkura? Definitivno ne. Davno sam zaključila da zauvek nešto ide obrnutim hodom, preteći levitira iznad naših glava: nikada nemojmo da potpisujemo ugovore, čitajmo pažljivo sitna slova i možda je dva dana godišnje okej da kupimo nove električne aparate.

     

    Da li me je to učinilo ciničnim nevernikom? Pa, baš i ne. Mesečni horoskop me zabavlja. Beskrajno! Jeste, ja sam ona koja se (ponovo) žali što Susan Miller (ponovo) kasni sa novom prognozom i uredno pročitam svih zilion karaktera gde nam skreće pažnju na aspekte tokom datog meseca. Ali, izuzetnim talentom za potiskivanje neprijatnih stvari uspevam da projurim kroz prognozu pamteći samo “zlatne datume”. Susan je, nama Bikovima, poručila da je blistav dan avgusta 24. u mesecu. Super!

     

    Pa kako sam onda završila u raljama „dobrih apsekata“ tačno na sredini avgusta i to tačno ispod kompletno punog meseca?! Kao i svaka dobra priča i ova je počela prosvetljenjem, stručniji od mene, objasnili su mi da zapravo treba da gledam kako se situacija razvija za moj podznak (lav, hvala na pitanju) i da je to linija koju bi trebalo da pratim. I naš Dušan Jurić to upravo ponavlja. OK, shvatila. Petnaesti je taj dan kad će se na nebu desiti čarolija i sve će biti just peachy. Ko sam ja da sudim?

     

    Dan mi je počeo sastankom, i da li je to bio jedan blistav razgovor gde je sve pošlo na moju stranu? Ne baš. Ali, okej, tek je jutro, aspekti se zagrevaju, sigurno i dalje proživljavamo neko zračenje od juče, sve je fino. Radni dan je išao prema svom kraju, genijalno? Pa zapravo prilično prosečno. Znate već, ona vrsta petka kad ceo dan provedete u niskom startu kako biste među prvima protrčali kroz vrata u zagrljaj vikenda. Za sad još nije stigla magija, ali strpljiva sam.

     

    Dobar dan je i idealno vreme da svratim do roditelja ogrebem se za hladnu lubenicu i čokoladu sa lešnicima, moj proračun je rekao da ću kroz Beograd najlakše proći ako pređem tri stanice tramvajem što će mi oduzeti oko šest minuta. Našla sam tramvaj, otkucala kartu, ulovila slobodno mesto, klima je ugodno radila i dok sam prešla mejlove i podigla pogled sa ekrana telefona već sam bila… Gde? Na kompletno drugoj strani grada! Tramvaj odnosi zlatnu zvezdicu i bonus poene što sam preko hipodroma sa Novom Beograda stigla na Banovo brdo za pet minuta, ali nisam uopšte krenula tamo?!

     

    I dalje sa mirom Dalaj Lame koga čekaju lepe stvari sam jednostavno prešla ulicu i vratila se istim putem u suprotnom smeru, možda bi uz upozorenje o rukovanju elektronski uređajima u horoskop mogli da dodaju upozorenje i o tramvajima. Ali i dalje sam optimistična, ugovorila sam piće, pa izlazak, zvezde su nam naklonjene, sjajno.

     

    Iako je dogovor pao na bistro gde stalno sedimo, sa uobičajnom postavom ljudi, malo me je drmnula trema od dobrih aspekata. Šta uopšte obući? Iako bih u regularnoj situaciji smislila to za minut, potrošila još jedan da se obučem i već bila na vratima, u ovom vandrednom stanju gde će moj život procvetati nisam mogla da izađem tek tako. Sedam kombinacija kasnije bila sam obučena kao sekretarica firme pred propadanjem. No, aspekti su spasili stvar, vozač Car go-a je otkazao vožnju što mi je dalo tri munuta prednosti da se obučem kao normalna osoba i izađem.

     

    Kasnila sam dvadesetak minuta zbog svoje modne epizode, ali niko se nije ljutio. Verovatno sam potrošila pomoć dobrih zvezda na to?!

     

    Dalje je veče išlo svojim tokom. Vrlo zabavno, brzo i maglovito. Društvo se smanjivalo i povećavalo kako smo menjali mesta. Bilo je tu puno osmeha i kucanja čašama. Realno, baš sve ono što donose vreli dani avgusta tek tako, sami od sebe. Oni su dobra prognoza! Negde oko šest ujutru dok su prekaljeni klaberi vadili naočare za sunce iz torbica a ja sijala u leopard košulji (zapravo to je svilenkasti gornji deo pidžame – okrivimo aspekte za sve!) i pijuckala vodu, odradila sam elegantan pozdrav suncu i pošla kući.

     

    Šta se desilo? Ništa.

     

    Jel nešto bilo drugačije? Nije.

     

    Jel bih ponovo izašla inspirisana horoskopom? Naravno, nikad se ne zna gde čuči dobar izlazak.

     

    Šta sam naučila? Da sam postala mnogo otrpornija na svakodnevni stres i stvari na koje ne mogu da utičem. A to nikada nije loše.

     

    Nego, jel sam vam rekla da je Susan rekla da je 24.8. zapravo Zlatan dan?

    Saznaj više:
    Povezani članci: