Nova dokumentarna serija baca svetlo na istoriju brenda Victoria’s Secret

    06.07.2022.
    RECOMMENDED

    Nova Hulu dokumentarna serija na čelu sa bivšim novinarem Vanity Fair-a i rediteljem Mattom Tyrnauerom istražuje pad Victoria’s Secreta. Naslov „Victoria’s Secret: Angels and Demons“ golica, a evo šta se krije iza njega.

     

    Brend je prošle godine prošao kroz masovni rebranding, pa se nekadašnji Viktorijini anđeli – Paloma Elsesser, Megan Rapinoe, Valentina Sampaio i Hailey Bieber – sada nazivaju VS kolektivom, a Victoria’s Secret je okrenut inkluzivnosti i osnaživanju žena i naravno da do ove naprasne transformacije nije došlo prirodno. 

     

     

    Brend se godinama oglušavao na zahteve za biodiverzitetom, raznovrsnošću polova, rasa i veličina, a čitava stvar je doživela tačku kulminacije kada je prošle godine sada već bivši direktor marketinga, Ed Razek, svima jasno stavio do znanja da smatra da plus-sized i transrodnim modelima nije mesto u Victoria kući. On je podneo ostavku nakon što je istraga New York Times-a obelodanila da je negovao mizoginističku i toksičnu radnu atmosferu, a njegov primer sledio je i izvršni direktor, Leslie H. Wexner. Decembra 2019. godišnji Victoria’s Secret Show je bio otkazan – prvi put od 1995. godine.

     

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/1657118262238164.jpg

     

    Sve ovo biće obuhvaćemo novom dokumentarnom serijom koja će zagrebati još dublje kako bi razotkrila sve toksične poluge koje su upravljale brendom tako dugo. Ovo nije prvi put da Matt Tyrnauer istražuje sinergiju mode i moći, u njegovom opusu nalazi se i dokumentarac iz 2008. godine, „Valentino: The Last Emperor“.

     

     

    Ono što znamo je da će se u seriji pojaviti Frederique van der Wal, model iz 80-ih i ne sumnjamo da ćemo videti još poznatih lica. „Victoria’s Secret: Angels and Demons“ sadržaće arhivske snimke nekih od najvećih modela u industriji uključujući Naomi Campbell. Za ostale detalje nećete morati da čekate još dugo, budući da dokumentarac na Hulu stiže već 14. jula.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: