Obožavamo komičarku Hayley Morris, njena prva knjiga je razlog više da je upoznate

    22.02.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/02/Cover_Komicarka.jpg

    Hayley Morris je komičarka koja se kroz humor obračunava sa svim (ne)normalnostima ljudskog tela i psihe. Ona je neposredna, pametna i kreativna, a njen humor je britak i višestruko važan, bilo da se Hayley za potrebe istog nalazi u ulozi menstrualne čaše, hormona ili svog mozga. Zapravo, ona je inspirisana upravo misaonim nagaznim minama koje se redovno ispreče na putu pravoj Hayley i zagorčavaju joj život destruktivnim i pesimističkim ogledima. Ona je nedavno izdala i svoju prvu knjigu, a ako do sada niste čuli za ovu komičarku, to je razlog više da je upoznate.

    Iako je postala popularna zahvaljujući TikToku i kratkoj humorističkoj formi, Hayley je deset godina unazad predano radila na svojoj komediji, prevashodno na YouTube-u. Premda i sama misli da to definitivno nije platforma po njenoj meri, nesumnjivo joj je pomogla da izbrusi veštine i pronađe svoj glas. Da prvo nije bilo YouTube-a, za nju možda nikada ne bi bilo ni TikToka i Instagrama. Zapravo, Hayley je čitav svoj život okružena komedijom, u detinjstvu su ona i njen brat redovno izvodili skečeve koje je pisao njihov otac.

    Čudni putevi interneta verovatno su vas makar jednom isporučili na njenu onlajn adresu na kojoj su dobrodošli svi overthinkeri. Za Hayley je to pozornica slobode gde ona igra ulogu svog mozga i misli do kojih on dolazi kada je prepušten sam sebi. Njeni skečevi su usredsređeni na one nametljive i glasne ideje koje ona presvlači u humor, bilo da se ogrće bade mantilom kako bi mogla da oponaša tampon ili ulazi u ulogu hormona. Nedavno je odlučila da se okrene i papiru, te je izdala svoju prvu knjigu „Me Vs. Brain: An Overthinker’s Guide to Life“.

    Kroz dužu, pisanu formu Hayley sada opširnije piše o svim temama koje inače istražuje u svojim skečevima, a koji su usled prirode TikToke ograničeni na manje od jednog minuta. Na taj način, komičarka nas bliže upoznaje sa svojm kreativnim procesom i na neki način podupire svoje kratke skečeve. Njen humor je topao, pitak i istančan, bilo da Hayley obrađuje temu fiziološke nužde ili skrining grlića materice. Za nju nema tabua i ona iskreno pristupa svim tim važnim temama koje kolektivno dodatno misitifikujemo srameći se da o njima razgovaramo. Upravo zato je njena komedija važna, jer nas podseća da smo u svim našim individualnim čudnostima kolektivno isti: anksiozni, stidljivi, neobični, uplašeni i da je taj haos ono što nas suštinski čini sasvim u redu.

    Saznaj više:
    Povezani članci: