Pretraga

Albumi ovih autorki su nešto čemu se veoma radujemo u 2021.

Tekst: BURO247.ru

Tokom protekle godine mnogo novih albuma je pomereno za ovu godinu. Sada, kada je i ona došla, rekapituliramo koji su to albumi koje najviše iščekujemo i zašto i šta znamo o njima za sada i nadamo se da autore ništa neće sprečiti u tome da ih ove godine stvarno i objave. BURO. je sastavio listu najiščekivanijih muzičkih noviteta od naših omiljenih muzičarki, koji bi trebalo da stignu u godini pred nama i ako se ništa novo grozno ne desi, ovo je muzika uz koju ćemo da igramo, smejemo se, plačemo u 2021. 


LANA DEL REY 

NAZIV ALBUMA: "CHEMTRAILS OVER THE COUNTRY CLUB"

KADA: mart

Kako se čini, uprkos svemu, svim komentarima i kritikama, Lana Del Rey, nema nameru da menja svoj stil i pristup, i nastaviće i u budućnosti sa srceparajućim pesmama, glamurom starog Holivuda, i estetikom Warholovih radova. “Norman Fucking Rockwell” je objavljen 2019. a novi album “Chemtrails Over the Country Club” je bio planiran za prošlu godinu međutim, kao i u mnogim slučajevima to se nije dogodilo. Ipak, nedavno smo dobili single istog naslova sa čak i spotom, što je dovoljno da nas trži zabavljenim dok ne izađe ceo album koji očekujemo u martu. Iako se trenutno ništa spektakularno ne događa ipak ni ovi dani u čekanju albuma ne prolaze bez skandala i Rey je nedavno bila optužena za rasizam na šta je burno reagovala na svojim mrežama.

Albumi ovih autorki su nešto čemu se veoma radujemo u 2021. (фото 1)

Albumi ovih autorki su nešto čemu se veoma radujemo u 2021. (фото 2)

ADELE

NAZIV ALBUMA: NEPOZNAT

KADA: NEPOZNATO

Verovali ili ne, ali prošlo je već pet godina od Adelinog poslednjeg albuma, koji je obeležen rečenicom “Hello, it's me” i koja se, razume se, brzinom svetlosti našla kao deo mnogih memva. “Sa 30 ću da snimim drum'n'bass album na koji će svi da odlepe” napisala je Adele na Instagramu 2019. Ne znamo da li je to tačno (nije da ne bi bilo zabavno, ali nam nedostaju dobra doza stare Adele i srceparateljstva) ali je to ujedno i jedino što se zna o novom albumu. I naravno, to da Adele na njemu radi budući da je prošle godine rekla da je album planiran za septembar 2020. Kako je pandemija poremetila sve planove i ovo je odloženo. Tako da, čekamo i pitamo se da li će novi album da se zove “30” u skladu sa njenim godinama, i kao što je to radila pre sa albumima "19", "21" i "25".


CARDI B

NAZIV ALBUMA: NEPOZNAT

KADA: NEPOZNATO

Prošle godine svet se pokretao u ritmu koji je Cardi B davala, budući da je, kako je objavila WAP, sa Megan Thee Stallion, to automatski postala hit pesma, gotovo pesma godine. Zaživela je posebno kada su TikTokeri nizali svoje koreografije i twistove na temu, ili prosto kopirali ono što se dešava u spotu. A dešava se svašta. Đuskali smo, skakali, gibali se i prisetili da nam baš nedostaje Cardi B vajb. Na njenom debitantskom albumu “Invasion of Privacy” su se našli “I Like It” i “Bodak Yellow”, a za album je dobila i Grammy, i pošto nam se čini da kad radi Cardi radi u velikom stilu i uzevši u obzir da je WAP singl sa budućeg novog albuma, čini se da možemo mnogo toga da očekujemo.

Albumi ovih autorki su nešto čemu se veoma radujemo u 2021. (фото 3)

Albumi ovih autorki su nešto čemu se veoma radujemo u 2021. (фото 4)

DOJA CAT 

NAZIV ALBUMA: "Planet Her"

KADA: datum nepoznat

Kada je Doja Cat objavila "Boss Bitch" za Harley Quinn film, shvatili smo da njen novi album zapravo jedva če-ka-mo! Sreća je to što bi trebalo i da se pojavi uskoro. Nesreća što nemamo pojma kad je to. Ali svakako jesmo i te kako nestrpljivi. Pogotovo od kad je Doja na Twitteru rekla da će na novom albumu sarađivati sa barem tri poznata performera: Megan Thee Stallion, Ariana Grande, i The Weeknd. Ruku na srce, sve lepše od lepšeg. Reperka je takođe najavila da će predstojeći album biti veoma sličan po atmosferi i zvuku kao njen poslednji album "Hot Pink", sa kog su sve genijalnosti koje volimo: bedroom-pop numera decenije "Say So", hip-hop "Like That", i blago psihodelični "Streets".


BILLIE EILISH

NAZIV ALBUMA: NEPOZNAT

KADA: NEPOZNATO

Sa samo 19 godina, Billy je već osvojila sve što je mogla da osvoji, razbila sve rekorde koje je moguće razbiti i pomerila granice muzičke industrije, i važi za jedinu muzičarku rođenu u 21. veku koja je imala album broj 1 svuda na svetu. Tajna njenog uspeha je u iskrenoj artikulaciji emocija i iskustava, specifičnog načinu izvođenja elektropopa, mladalačkoj spontanosti, i generalno št celokunim svojim ponašanjem i stavovima na društvenim mrežama i u životu, prenosi vrednosti svoje generacije, generacije Z. Sudeći po njenom poslednjem singlu "Therefore I Am", Billie Eilish nije daleko od stila koji je utemeljila na svom debitantskom i višestruko nagrađivanom albumu "When We Fall Asleep, Where Do We Go?" tako da je sva prilika da to možemo da očekujemo i od predstojećeg.

Albumi ovih autorki su nešto čemu se veoma radujemo u 2021. (фото 5)

Albumi ovih autorki su nešto čemu se veoma radujemo u 2021. (фото 6)

Kimbra

NAZIV ALBUMA: NEPOZNAT

Kada: nepoznato

Ove godine pesma "Somebody That I Used To Know" slavi svoj deseti rođendan. Znamo, i mi smo u šoku. To je i više nego dovoljan razlog da budemo nostalgični za početkom 2010-ih i prisetimo se poslednjeg albuma Kimbre Lee Johnson, "Primal Heart", koji je objavljen 2018. Kimbra ne deli ništa previše o svom novom albumu na kom uveliko radi, ali ako je suditi po njenim nedavnim saradnjama čeka nas dosta eksperimenata, a za sada su dostupni singlovi koje je radila sa Ryanom Lottom, osnivačem Son Luxa, i acid pesmu sa Jacobom Collierom.


LORDE

NAZIV ALBUMA: NEPOZNAT

kada: nepoznato

Lorde je putovala na Antarktik i podelila je sa fanovima da ju je to putovanje mnogo inspirisalo, pomoglo joj da vrati fokus i nađe dosta materijala za novi album. Ovo je prvi put posle dosta vremena da čujemo od nje nešto na temu novog albuma, s obzirom na to da je od 2017. i albuma "Melodrama" prilično povučena iz muzičkog sveta. Ipak, to povlačenje se odnosi samo na javnost, budući da ona zapravo sve vreme, već četiri godine sprema novi materijal jer je kako kaže sada zainteresovana samo za nešto “stvarno temeljno, ne interesuje me da objavljujem “pop fragmente””.

Albumi ovih autorki su nešto čemu se veoma radujemo u 2021. (фото 7)

Albumi ovih autorki su nešto čemu se veoma radujemo u 2021. (фото 8)

RIHANNA "R9"

NAZIV ALBUMA: nepoznat

Kada: nepoznato

Kad pomenemo reči "Rihanna" i "album" u istoj rečenici stegne nam se srce. Riri je prvo u 2018. rekla da radi na reggae albumu, koji će izaći "uskoro". Bio je očekivan 2019. ali je objavljivanje odloženo. Pa onda još jednom, pa još jednom, i verovatno je jedna od najvećih savremenih misterija kada će se i da li uopšte desiti. Rihanna nas drži bez novog albuma već gotovo pet godina ali verujemo da to samo može da znači da nas čeka nešto bombastično. U međuvremenu njen poslednji album "ANTI", je jedan od malobrojnih u istoriji koji su uspeli da budu na Billboard Top listi 250 nedelja za redom. 


ST. VINCENT

NAZIV ALBUMA: NEPOZNAT

Kada: na proleće ili leto 2021.

U jednom od intervjua Annie Clark, aka St. Vincent, je rekla da će predstojeći album doneti "tektonsku promenu" i da će fanovi biti iznenađeni pošto će novi album biti veoma drugačiji od prethodnog. Autorka je do sada već višestruko pokazala da muzički može sve: britki stihovi i oštra satira konzumerističkog društva? Može. Futuristički pop? Može! Nežni refreni na koje plačemo? Može. Mnogo je pravaca u kojima St. Vincent može da ode i jedve čekamo da vidimo koji je odabrala za novi album koji je najavljen za ovu godinu.

Albumi ovih autorki su nešto čemu se veoma radujemo u 2021. (фото 9)

Albumi ovih autorki su nešto čemu se veoma radujemo u 2021. (фото 10)

LYKKE LI

NAZIV ALBUMA: NEPOZNAT

Kada: Nepoznato

Pesma “sex money feelings die” je počela da trendinguje na TikToku tačno kada je delovalo da  se Lykke Li sasvim povukla sa scene. A kada nešto trendinguje na TikToku, znamo šta to znači. Da postaje hit generalno jer ako neka platforma definiše muzičke trendove onda je to ova. Pored ovog singla "Bron" je takođe privukao pažnju, kako muzikom tako i tematikom za koju Lykke kaže da je numera koja se bavi preboljevanjem posle raskida, i čini se da će novi album biti nešto što će se ozbiljno zavrteti na našim plejlistama.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor