Nove pesme koje nam se ovih dana vrte po plejlistama

    05.10.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/playlista_okt_cover.jpg

    Svake nedelje na plejliste širom sveta se upisuje barem po jedan hit bez koga odjednom više ne možemo. Albumi i numere se izbacuju tolikom brzinom da je nemoguće sve ispratiti ali je još uvek izuzetno važno i zdravo za kreativnost dopingovati se novim zvucima i otkrivati nešto što inače možda ne bismo slušali ali nas sasvim iznenada oduševi. Ove nedelje je to mahom nostalgični povratak u tinejdž fazu, ali nam verovatno zato i prija.

    „Lovesick Girls“

    BLACKPINK

    Istina jeste da su Blackpink možda malo više za oduševljavanje ako ste recimo srednja škola a ne radni, odrasli ljudi, ali je isto toliko i istina da ne treba robovati predrasudama. Ove devojke jesu postale globalni fenomen na sceni i od njihovog pojavljivanja se očekuje debitantski album koji su izdale upravo sada. Od 2016. godine kada su se prvi put pojavile do danas prošlo je mnogo singlova preslušanih stotinu miliona puta, i ovaj album dolazi u pravo vreme posle svih zvezdanih kolaboracija kao i ludački uspešnog singla  „How You Like That“. Glavna numera na albumu je istoimena „Lovesick Girls“- dance pop zvuk, zarazna melodija i ritam zbog kog puštamo po ko zna koji put na repeat. Ostale pesme na albumu su i ranije objavljena kolaboracija sa Selenom Gomez „Ice Cream“ kao i rep nuemra sa Cardi B.

    „Savage Love (Laxed – Siren Beat)“

    BTS, Jawsh 685 i Jason Derulo

    Možda je za mnoge 2020. bila katastrofa ali ako ste K-pop zvezda onda je sva prilika da vas to nije previše uzdrmalo. Tako je ove godine BTS objavio četvrti album, „Map of the Soul: 7″, sa hit singlovima „Boy With Luv“, „Black Swan“, „Make It Right“ i „On“. Fanovi su ove godine dobili i prvi singl ovog benda na engleskom „Dynamite“ a očekuje se da grupa objavi još jedan novi studijski album u novembru, „Be“.  Za najnoviju pesmu tačnije remix, ekipa se udružila sa Jawsh 685 i Jason Derulo. Izbacili su numeru Savage Love (Laxed – Siren Beat) na TikToku prvo, naravno, a uz to i adekvatnu koreografiju koja je već zaludela internet. 

    „Wonder“

    Shawn Mendes

    Shawn Mendes se vratio na scenu i to sa naslovnom pesmom svog prestojećeg, četvrtog po redu, albuma. Mendes je vest o tome podelio na društvenim mrežama i to rukom napisano na papiru gde piše: „Napisao sam album. Zove se ‘Wonder’ i zaista se osećam kao da je deo mene zapisan na papiru i pretočen u pesme. Pokušao sam da budem najiskreniji i najrealniji nego što sam ikada bio. Ovo je svet i putovanje i san i album koji sam želeo da napišem već dugo dugo.“ Imamo samo da kažemo da ako ovaj singl i spot najavljuju šta možemo da očekujemo od albuma, jedva čekamo 4. decembar za kada je album i najavljen.

    „Don’t Stop“

    Megan Thee Stallion (feat. Young Thug)

    Reperi Megan Thee Stallion i Young Thug su udružili snage i objavili novi singl, „Don’t Stop“. Ovo dolazi nakon njihovih prethodnih sjajnih saradnji, i da, tu prvenstveno imamo na umu Stallion i Cardi B i njihovu hit pesmu „WAP“, kao i Thug i Travis Scott „Franchise“. „Don’t Stop“ otvara samouveren i genijalan Meganin rep, sa Thugovim uletanjem u kasnijem delu pesme. Duo je objavio i video koji je u mnogome inspirisan „Alisom u Zemlji Čuda“ s tim što Thug izgleda malo nepripadajuće budući da je obučen kao Edward Makazoruki.

    Fallin'“

    Why Don’t We

    Početak oktobra nas je definitivno odveo u teenage groove, pa se u to nekako skroz odgovarajuće uklapa i bend Why Don’t We koji se nakon dobrane pauze vratio za novim singlom „Fallin'“. Pesma sadrži semplove bubnjeva Kanye West sa „Yeezus“, i pesme „Black Skinhead“a grupa je transformisala zvuk bubnja u groovy ritmu dok donose priču o adrenalinu koji u nama budi svako zaljubljivanje.

    Saznaj više:
    Povezani članci: