Kultni parovi: Natalie Wood & Robert Wagner

    05.03.2024.
    RECOMMENDED

    Ovo nije ljubavna priča sa srećnim krajem, ali glumci Natalie Wood i Robert Wagner uprkos tome jesu kultni holivudski par. Glumica koja je tragično nastradala 1981. godine, utapanjem, nakon što je provela noć sa suprugom i prijateljima na svojoj jahti, Wagnera je spazila – po nekim pisanjima kada je imala deset, a po nekim 14 godina, i odmah je rekla svojoj majci: „Ovo je čovek za kojeg ću se udati“. I to je uradila, čak dva puta – prvi put 1957, a onda i 1972, nakon razvoda koji se dogodio 1962.

    Natalie Wood i Robert Wagner zvanično su počeli da se zabavljaju kada je glumica postala punoletna – na nagovor čelnika iz studija 20th Century Fox. On je bio neviđeno popularan u to vreme (imao je 26 godina), a i ona je postajala miljenica publike pred kojom je odrastala – prvi put je na filmu zaigrala sa pet godina, a pre nego što je otišla na dejt sa Wagnerom, igrala je sa James Deanom u filmu „Buntovnik bez razloga“. Prvi dogovoreni sastanak desio se 1956. godine, kako bi ona dobila publicitet, ali se među njima rodila istinska privlačnost i venčali su se godinu dana kasnije. Glumac ju je zaprosio tako što je u njenu čašu, onu iz koje je pila šampanjac, stavio prsten od bisera.

    natalie robert

    Par je medeni mesec proveo na jahti, ploveći ostrvima na Floridi – boravak na vodi bila je njihova zajednička strast, iako je Wood često govorila o svom strahu od „dubokih voda“. Divlje zaljubljeni, započeli su zajednički život pod konstantnim pritiskom javnosti i medijske pažnje, nešto sa čime se Natalie suočavala još od malena kao dečja zvezda.

    – Prešli smo zemlju u našoj Corvetti. Radio stanice bi objavile da smo upravo prošli, i ljudi bi nas čekali u svakom malom mestu, pričala je Woodova.

    robert natalie 2

    Njena slava je u prvim godinama braka sa Wagnerom, koji je potrajao samo 4 godine, konstantno rasla. Igrala je u filmovima Marjorie Morningstar (1958), Sjaj u travi, West Side Story (1961), Gipsy (1962). Van ekrana, njen brak sa Wagnerom počeo je da se raspada: „Bolje smo poznavali jedno drugo nego što smo sebe znali u to vreme. Uvek sam znala da li je on okej ili nije. Ono što nisam znala jeste kako se ja osećam“, pričala je, ali glasine tvrde da nije njena slava ugrozila njihov prvi brak, već neverstvo.

    Par se rastao 1961. i razveo naredne godine, pri čemu nijedno od njih dvoje nisu komentarisali razlog rastanka – šuškalo se da je ona imala aferu sa kolegom iz filma Sjaj u travi, Warrenom Beattyjem, a druga priča, koju je ispričala njena mlađa sestra za Vanity Fair, kaže da se par rastao jer je Natalie zatekla Wagnera u kevetu – sa muškarcem.

    natalie robert 3

    Natalie je krenula na seanse kod terapeuta kojeg je, kažu, posećivala i do pet puta nedeljno, ali je ponovo počela da izlazi i viđa se sa drugim muškarcima. I Wagner je počeo da izlazi sa drugim ženama, ali par navodno nikad nije prestao da se voli.

    Wagner se ponovo venčao 1963. godine sa glumicom Marion Marshall, sa kojom je dobio ćerku Catty (1964), ali se od nje razveo 1971, a Wood se 1969. udala za filmskog producenta Richarda Gregsona. I oni su imali ćerku, Natashu (1970), ali su se razdvojili godinu dana kasnije, dok je ona bila u drugom stanju. Natalie je tvrdila da je razlaz bio prijateljski. Nakon razvoda od bivših supružnika, Natalie i Robert su se ponovo spojili.

    natalie robert 77

    Natalie i Robert venčali su se tri meseca nakon njenog razvoda, ali su, za razliku od prvog venčanja, ovog puta organizovali skromniju ceremoniju. Prvi put su se zajedno kao par pojavili na ceremoniji Dodele Oskara 1972. godine.

    Za razliku od prvog puta kada su rekli „da“, ovog puta je karijera Wagnera bila ta koja je napredovala, ali na malom ekranu. Glumio je u ABC-jevom serijalu It Takes a Thief i zarađivao oko 10.000 dolara po epizodi. Uloga šarmantnog bivšeg osuđenika otvorila mu je put ka njegovom najvećem uspehu – Heart to Heart koji se emitovao od 1979. do 1984. Za razliku od njega, kada su se drugi put venčali Wood se već bila povukla u polupenziju.

    – Posao više ne igra istu ulogu u mom životu kao nekada, izjavljivala je za medije da želi veću pažnju da posveti suprugu, braku i deci. Robert i Natali imali su jedno zajedničko dete, ćerku Courtney, rođenu 1974. godine, a sa dvoje dece iz prethodnih brakova, formirali su porodicu kojoj se divio ceo Holivud, sve do momenta kada je Woodova tragično preminula 1981.

    natalie robert 88

    Natalie i Robert su te kobne godine po nju otišli na krstarenje svojim brodom, Splendour, sa prijateljem i kolegom Christopherom Walkenom, na ostrvo Katalina. Nakon celodnevnog ispijanja alkohola, navodno su se sukobili uveče, pri čemu je Wagner razbio bocu i imao ljubomorni ispad – sumnjao je da postoji nešto više od prijateljstva između Christophera i Natalie. Christopher se povukao u svoju kabinu, a potom su se, navodno, razišli i Natalie i Robert.

    Kasno te noći, Wagner je prijavio nestanak svoje supruge sa broda. Telo Natalie Wood pronađeno je tek sledećeg jutra, 29. novembra, plutajući u vodi kod Kataline u blizini čamca koji pripada njihovom brodu. Njeno utapanje proglašeno je nesrećom – glumica je pala u vodu dok je pokušavala da obezbedi čamac.

    natalie robert 87

    – Živeo sam čaroban život, a onda sam izgubio prelepu ženu koju sam voleo svim srcem, izjavio je Wagner za magazin people nakon njene smrti. Njihovu ljubav potvrdila je i Mia Farrow u dokumentarcu Natalie Wood: What Remains Behind iz 2020. godine: „Bili su kao dva dela iste celine.“

    Ipak, priča o ljubavi Roberta Wagnera i Natalie Wood ostaje u drugom planu, zbog senzacionalističkih naslova u vezi sa njegovom umešanosti u njenu smrt.

    Fotografije: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: