Potreban vam je MENTALNI odmor? Pogledajte ove FILMOVE

    08.04.2024.
    RECOMMENDED

    U brzom i vrtoglavom svakodnevnom životu, često dođe trenutak kada čeznemo za begom od stresa, informacija i prosto komunikacije sa ljudima. Mentalnim odmorom u pravom smislu te reči. A koji bi bolji način bio da se prepustimo putopisnoj strasti i privremeno ostavimo brige iza sebe nego kroz čaroliju filma?

    Filmovi imaju moć da nas prenesu u daleke krajeve, pomognu nam da uronimo u različite kulture i zapale našu avanturističku vatru. Ako se nađete u situaciji da vam je potreban mentalnim odmorom, evo nekih od naših omiljenih filmova o putovanjima koji će vas povesti na putovanje kroz nepoznato i lepo, a da pritom ne napuštate vaš kauč.

    odmor

    BURO. Wtch list za mentalni odmor:

    The Beach (2000)

    Mladi Leo na plaži! Da li treba reći više? Zaplet koji nastavlja da se komplikuje u ovom filmu dovoljan je da zadrži vaš mozak zauzet van stvarnosti nekoliko sati. Ujedno, pejzaži koji se javljaju u filmu mnoge će oduševiti, posebno ukoliko ste fan morskih avantura, talasa i plaže. Neka trailer kaže ostalo. Spremite se ya odmor.

    Mamma Mia! (2008)

    Najpozitivniji i najbizarniji od svih. Meryl Streep u radnoj uniformi je vrhunac. Film krasi i dva sata beskrajnih ABBA pesama i lepote grčkih ostrva? Kad ovo završimo, krećemo da tražimo napuštenu seosku kuću na ostrvu i puštamo ABBA-u u kolima.

    Vicky Cristina Barcelona (2008)

    Poljupci Penelope Cruz i Scarlett Johansson sigurno su ubedljiv argument da pogledate ovaj film. Ako je potrebno još nešto više tu je španski ambijent i ljubavna drama koja podrazumeva trougao.

    A Bigger Splash (2015)

    Luca Guadagnino je praktično kralj požudnih evropskih filmova koji navode da jednostavno želite da kupite jednosmernu kartu za jug Francuske. Ovaj film ima sve što tražite: Italijanske vile, slikovite bazene, Dakota Johnson i Tilda Swinton. Savršen beg!

    Darjeeling Limited (2007)

    Priča Wesa Andersona o tri brata koji putuju vozom kroz indijski pejzaž jednako je dirljiva i poučna. Bićete izgubljeni u pejzaž koliko i u samu radnju. Sa režiserom poput Andersona definitivno ne možete da pogrešite.

    Foto: Youtube, Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: