Saint Laurent predstavlja 3 filma na Filmskom festivalu u Kanu

19.04.2024.
RECOMMENDED

Moda je pronašla novo polje delovanja – film. I tu ne mislimo na Toma Forda koji je postao reditelj (i to kakav reditelj!), niti na spregu koja postoji između mode i kinematografije kada na primer Jean Paul Gaultier pravi kostime za neki Almodovarov film, već na to što velike modne kuće ulaze u producentske vode i poćinju da učestvuju u pravljenju filmskih ostvarenja. Među prvima su to uradile kuće Chanel i Saint Laurent – koja je formirana u aprilu prošle godine kao prva luksuzna kuća koja među svojim aktivostima ima potpunu filmsku produkciju iz koje nam upravo sada stižu vrhunske vesti – Saint Laurent Productions sa 3 ostvarenja učestvuje na  77. Kanskom filmskom festivalu. 

Filmovi Saint Laurent Productions su Emilia Perez Jacquesa Audiarda, sa Zoë Saldanom i Selenom Gomez u glavnim ulogama, The Shrouds Davida Cronenberga sa Vincentom Casselom i Parthenope, koji je režirao Paolo Sorrentino.

O čemu govore Saint Laurent filmovi?

Emilia Perez prati priču advokata koji pomaže vođi kartela da se povuče iz kriminalnog života. Zajedno, otkriće duboko ukorenjene istine o identitetu vođe. The Shrouds oslazi u budućnost, mapirajući tragediju i gubitak kroz tehnološke proboje kako bi došao do srži želja. Zatvarajući selekciju sa Parthenopeom, Saint Laurent se bavi pričom o interpretativnom biografskom filmu jedne žene, sukobljavajući ljubav sa mitologijom.

shrouds saint laurent
The Shrouds

Šta još radi Saint Laurent Productions?

Produkcijska kompanija francuske modne kuće posledniu godinu dana proizvela je nekoliko izuzetnih filmova nakon što se pojavila na prošlogodišnjem Kanskom filmskom festivalu sa poslednjim filmom Jean-Luca Godarda i Pedra Almodóvara (Strange Way of Life sa Pedrom Pascalom i Ethanom Hawkeom). 

Može li neki film iz kuće Saint Laurent da odnese nagradu na Kanskom filmskom festivalu? 

Žirijem ove godine u Kanu predsedava voljena Greta Gerwig, kao sudija međunarodno priznate selekcije. Zvanična selekcija zauzima visoko mesto kao najuglednija kategorija na Kanskom festivalu i podrazumeva raskošne premijere na crvenom tepihu, svečano zatvaranje i A – listere.  No, čekamo maj da vidimo hoće li producentska kuća YSL biti nagrađena nekim priznanjem.

Fotografije: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: