Sex and the City: 10 najbolje ocenjenih epizoda

    09.05.2024.
    RECOMMENDED

    Sex and the City, realno, nikada neće dosaditi. Ukoliko ste veliki fan serije Sex and tne City, možda je pravo vreme da saznate i jednu veoma zanimljivu činjenicu – kojih 10 epizoda popularnog ostvarenja je najbolje ocenjeno i ima najviše pregleda. U slučaju da ste gledali seriju, kada vam otkrijemo kojih je to 10 epizoda, verovatno ćete osvestiti i zbog čega je to tako. Pune ljubavi, onih konačnih ljubavi. A, tu su i one uz koje smo nekada mnogo plakali.

    Novina je da je serija zauzela sedmo mesto na Netflixovoj Top 10 listi po dolasku na ovu platformu za strimovanje. Dakle, popularnost ne jenjava. Savetujemo svakako da ukoliko vam nedostaju popularne junakinje, odgledate bar ovih deset epizoda.

    sex and the city 3

    I Heart NY (Season 4, Episode 18)

    Ova epizoda predstavlja šarmantan pomak napred za svakog od likova. Epizoda po komentarima predstavlja melanholiju na velikoj skali. Epizoda je tu kao prekretnica u širenju dalje emocionalne palete događaja i likova. Ovo parče priče govori o ljubavi, naravno, ali i o Njujorku čije se čari posebno slave u epizodi koja nosi i simboličan naslov iz kog može mnogo toga da se zaključi. Želite da slavite Njujork? Pustite ovu epizodu.

    A Woman’s Right to Shoes (Season 6, Episode 9)

    Keriina nezavisnost – nije uvek dosledna karakteristika tokom serije, i na kraju je makar donekle prodata u finalu – u punom je cvatu u ovoj epizodi, u kojoj se suočava sa društvenom damom (Tatum O’Nil) koja odbija da veruje da Keriin život ima jednako značenje kao život jedne majke. Dok je veliko značenje izvučeno iz toga što su Miranda i Šarlot postale roditelji, Keri nikada nije trebalo da bude jedna od njih – i emisija to priznaje na jasan način.

    My Motherboard, My Self (Season 4, Episode 8)

    Najdublji zaron u život jedne porodice dolazi u momentu kada Mirandina majka umre; u to isto vreme Keri vidi paralelu sa svojim životom i računarom koji umire. Međutim to nije greška lika koji pokušava da bude narcisoidan, već uvid u to koliko duboko se bori sa svojim poslom, osećanjima i tada Aidanom. Njena izjava da je „ceo njen život bio na tom računaru“ jasno pokazuje, sa brutalnom efikasnošću emisije, da on nije suđen da bude deo njenog dugoročnog života.

    b2d61cb5640c82dc0a7829800cc1bfab

    Running With Scissors (Season 3, Episode 11)

    Iako je protagonistkinja, Keri nije heroina čitave serije, što se potvrđuje u ovoj epizodi gde je primorana da se suoči sa posledicama svojih postupaka, dok ljutita Nataša jasno pokazuje koliko je Keri uspela da je povredi. Šarlotino iznošenje mišljenja o ovom pitanju pruža priliku za lepu ulogu, dok to što je Samanta suočena sa zahtevom od partnera da uradi test na HIV doprinosi osećaju epizode da se otvara novom nivou iskrenosti. Na kraju, i za neke gledaoce najmemorabilnije, Miranda se zaljubljuje u sendvič.

    Critical Condition (Season 5, Episode 6)

    Duboko spajanje Kerinog profesionalnog i ličnog života – u kojem Keri oseća da je na sve pogrešne načine primećena od strane književne kritičarke Michiko Kakutani i, možda još grublje, nepravedno osuđena od strane bivše devojke Aidana. Epizoda dopušta da vidimo vrstu bogatog i dubokog prijateljstva, sa Samantom koja se žrtvuje za sreću Mirande, nove majke koja tone pod teretom odgovornosti.

    8b931db586e031554f59e424f5d92b92

    They Shoot Single People, Don’t They (Season 2, Episode 4)

    Jedna od retkih epizoda od početka serije koja postiže visine koje će na kraju biti teško dostići, i dobar predstavnik onoga što su prve dve sezone mogle dobro da urade. Takođe, tematika epizode u kojoj svaka od žena na svoj način oseća kao prevarant. Definitivno epizoda sa kojom bi mnogi mogli da se poistovete.

    The Agony and the ‘Ex’-tacy (Season 4, Episode 1)

    Ako zanemarimo priču Samante o zavođenju monaha, ova epizoda je savršen način da se otvori sezona – sa Mirandom i Šarlot koje se suočavaju sa usamljenošću, isto je i sa Keri kada niko ne dođe na njenu rođendansku zabavu. (Sekvenca u kojoj ispusti tortu na ulici savršeno spaja komediju i tugu.) Ako zvuči kao mračan početak sezone nije: Umesto toga, pruža način da svi likovi zaista razmišljaju o budućnosti. Nije tako loše mesto za početak stvari.

    405078f9ed21a831dd2b24f8c5536e40

    Easy Come, Easy Go (Season 3, Episode 9)

    Ova epizoda predstavlja niz Mirandinih pokušaja da se nosi sa posledicama raskida sa Stivom i Kerinog načina da se nosi sa svojim problemima u vezi sa Zverkom.

    One (Season 6, Episode 12)

    Nakon teškog perioda za Keri- ostavljenu putem Post-It beleške, nakon koje oseća hladnoću usamljenosti – dolazi čudno upoznavanje i mogućnost da je upoznala čoveka za sebe. Epizoda potpuno uspeva da produbi ideju da će Keri biti zaljubljena u Aleksandra; takođe ubrizgava svoju krajnju igru sa uzletnom predstavom da se može desiti bilo šta, što je pokreće kroz Keriino preseljenje preko Atlantika i, na kraju, nazad opet.

    ff6f6a67885c1fb2d75040251e159811

    Foto: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: