Da li ste zbog Bennifer ponovo počeli da razmišljate o svojim bivšim?

    21.06.2021.
    RECOMMENDED

    Uz fotke na kojima su J. Lo i Ben Affleck ponovo zajedno, uplovili smo u mutne vode preispitivanja vraćanja bivšim vezama.

    Da li se sećate onih fotki na kojima Brad Pitt i Jennifer Aniston izgledaju presrećno što su se sreli u bekstejdžu Screen Actors Guild Awards-a i kako su svi odjednom poleteli do zvezda? Samo fotografije (i to poprilično bezazlene) bile su dovoljne da izazovu masovnu histeriju javnosti koja je dobila neku trunku nade da je dugo priželjkivano ponovno rasplamsavanje njihove romanse moguće.

    To je bilo u januaru 2020. pre nego što je svetu bio potreban ikakav izgovor za ushićenje, pa zato definitivno ne treba nikog da čudi da i sada navijamo za neko celebrity pomirenje, i to iz sve snage. Još kada se uzme u obzir da se radi o holivudskom paru koji je obeležio rane dvehiljadite, navijamo iz petinih žila – pričamo, naravno, o povratku Bennifer.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/1624280790694411.jpg

    Prva šaputanja o Bennifer 2.0 potekla su od sajta TMZ u februaru, kada je procurela vest da popularni par razmenjuje mejlove. Nagađanja su isprovocirana sledećim događajima: Ben je viđen kako vozi do vile J.Lo u belom karavanu, par je potom fotografisan u Montani, na njihovom navodnom zajedničkom odmoru, a onda je P Diddy objavio #tbt sebe i Jennifer kako se drže za ruke. Čekajte, šta? Okej, Diddy je bio distrakcija. Nazad na Bennifer.

    Početkom meseca, Ben je bio u kazinu sa majkom poznate pevačice. Potom je E! objavio da se J. Lo seli u LA kako bi otpočela njihovu romansu ispočetka. Svi su pratili dešavanja kao na iglama. 14. juna, hajp je dostigao nove visine: potvrda da su ponovo zajedno dogodila se u pravom Bennifer stilu kada je njihova slika iz restorana Nobu Malibu zapljusnula naslovne strane tabloida: Bennifer je zvanično ponovo sa nama, narode.

    Za neupućene (ako takvih uopšte ima?) kratak podsetnik: par se prvo zabavljao 2002. upoznavši se na snimanju njihovog zajedničkog (ozloglašenog) filma „Gigli“. Kao preteča Brangeline i Kimye, Ben i JLo predstavljaju definiciju savremenog para i privlače toliku pažnju da su kao razlog za otkazivanje svog venčanja 2003. naveli upravo prekomernu pažnju medija. (Nakon što su promenili plan da zbune paparace lažnim nevestama.) Vrhunac Bennifer fenomena vrlo verovatno je bio spot „Jenny from the Block“ u kom paparaci prate par u stopu i to na nizu glamuroznih lokacija.

    Njihova veza bila je neodoljiva i poklopila se sa vrhuncem dominacije tabloidne štampe i opsesije poznatim ličnostima. To se istovremeno poklopilo sa porastom internet kulture, poljem kojim je J. Lo uveliko dominirala; počev od njenog ulaska u modni i internet folklor sa kultnom Versace haljinom sa zelenim printom koju je nosila na dodeli nagrade Grammy 2000. (slavno repriziranoj u Donatelinoj kolekciji za proleće 2020) koja je inspirisala do funkciju Google pretraživanje fotografija.

    Evolucija interneta bila je toliko vrtoglava da ta, tada revolucionarna fotografija, sada deluje kao pećinski crtež, a Bennifer 1.0 deluje kao moodboard za nostalgiju u ranim fazama. Pa zašto je njihovo pomirenje još jednom tako uzburkalo duhove? Nestala je vladavina tabloida, svemoć paparaca i to doba Holivuda, pa zar nije čudno da smo opsednuti reprizom para koji je sve to otelotvorio, čak i nakon #MeToo poketa na Instagramu i TikToku?

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/1624280790649225.jpg

    Pa, i ne baš. Oduvek smo bili nostalgični za starim parovima, posebno za onima koji su definisali neku dragu nam eru, ali efekat Bennifer 2.0 ide dalje od romantičnih uspomena na neko jednostavnije vreme. “Sa sve manje i manje mogućnosti da shvatimo dešavanja u svetu koji izmiče kontroli, opsesija slavnima nudi preporod vere i nade. To umiruje “vernike” izveštajima o ružičastim dijamantima i toaletnim šoljama optočenim draguljima”, kako kaže članak “Hvala Beniferu” iz Guardian-a 2003. godine. “Možda monarhija propada i svetski dohodak je u opadanju, ali ne bojte se, dragi naši, tu su Ben i Jen.” Uz pandemijsku malaksalost, a da ne spominjemo bombu Kimye razvoda i leto neočekivanih spojeva slavnih (pogledajte Pete Davidson i Phoebe Dynevor) taj preporod nade je još jači.

    A tu je i neodoljiva, srceparajuća vrlina poznatih: davanje druge šanse. Time što to čine, oni hrane našu tajnu nadu, pojačanu lažnom intimom na društvenim mrežama, da su isti kao mi – pomalo slomljeni posle turbulentne godine, ali i dalje tu, u potrazi za ljubavlju na istim starim mestima, dok šalju poruke bivšima posle previše rozea. Pandemija nas je definitivno učinila običnim smrtnicima voljnim da ponovo potpalimo stari plamen; pojačan nedostatkom drugih opcija i distanciranim svetom bez prepreka, faktor “bivši” nikada nije bio jači.

    Skeptici će to nazvati reklamnim trikom i možda su u pravu. Od izuzetno dobro dokumentovanog uspona i pada Bennifer 2.0 svi su uživali u trenucima vrhunca, ali i u više od nekoliko neuspeha – profesionalnih i romantičnih. Zajedno su Ben i Jen jači nego što bi to bili da su odvojeni. Da li samo žele da maskimizuju profit, poboljšaju svoju sliku u javnosti i pristupe naizgled beskonačnoj gomili keša slavnih super-parova?

    Nadamo se da ne. U intervjuu za People 2016. godine, Jennifer je rekla da je njihova veza pukla upravo zbog pritiska medija. “Da je vreme bilo drugačije, možda bi i ishod bio drugačiji. Ko zna šta se moglo dogoditi. Bilo kako bilo, to je bila iskrena ljubav.” Sada kada su stariji, mudriji i, nadamo se, u vezi izgrađenoj na prijateljstvu i prihvatanju mana, možda će ljubav ovog puta pobediti. Iako verovatno ne, ako svi nastavimo da budemo opsednuti njome.

    Saznaj više:
    Povezani članci: