Zašto je bajka o tome da su Brad Pitt i Jennifer Aniston ponovo zajedno zapravo košmar

    20.01.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/bradjen-cover.jpg

    Internet je poludeo. Offline svet je poludeo. Povod? Fotografija (od noćas) na kojoj Brad Pitt drži ruku Jeniffer Aniston na svojim grudima dok ona silazi sa bine na dodeli SAG nagrada. Što bi se reklo: gossip gold. Obožavam. Činjenica da su oboje pobedili u svojim kategorijama i otišli kući sa trofejima palo je u drugi plan, a pitanje koje je svima na pameti jeste: da li su kući otišli zajedno? Iskreno, to je prva stvar koju sam jutros videla kada sam se probudila i ne, nemojte me popreko gledati što skrolujem Instagramom i pre prve kafe (upravo sam shvatila da mi je to zamenilo ritual jutarnje cigarete, a da li je jednako toksičan, pokazaće vreme).

    No, probudila sam se uz gorepomenutu fotografiju i hiljade komentara u stilu “ovo je suviše dobro da bi bilo istinito”, “konačno”, uz ostavljena beskrajna srculenca i suze radosnice. Sve u svemu “Brad & Jen forever” vajb gde god se okreneš, i to uglavnom od žena. Nađe se tu i poneki/a analitičar/ka da krene u “kad ponovo budu bili zajedno šestoro dece je velika obaveza“ (za Jen, naravno, jer zašto bi Bradova deca bila i Bradova obaveza) i “biće njoj kad joj se Angelina pojavi na vratima u full on Grdana fazonu” (kiselo ha-ha pošto ne razumem zašto treba i dalje da se smejemo na huškanje žena da se čerupaju oko muškarca, pa bio on i Brad Pitt). Svima se, izgleda, srca iskreno tope i žao mi je što imam potrebu da dajem negativne komentare na tuđa pozitivna osećanja. Ali, moram.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579519000995541.jpg

    Imam jedno pitanje: da li biste svojoj sestri, najboljoj drugarici, majci (zašto da ne) ili bilo kojoj ženi (namerno ne govorim “sebi” zato što smo i dalje najviše slepi za sebe, i to je ljudski ali to je i problem) držali palčeve da se posle xy godina vrati vezi sa nekim ko je 1.) lagao; 2.) varao; 3.) javno ponižavao; 4.) znate da je novopečeni lečeni alkoholičar; 5.) toliko proračunat da nju koristi za svoju karijeru (ne zaboravite da je Brad trenutno u kampanji za svog prvog Oskara)? Želite plastičnije? Zamislite drugaricu koja je uspešna u životu, dobro joj ide, zna šta želi i sama o sebi vodi računa. Zaljubi se i uda za nekog jednako uspešnog (možda i malo manje uspešnog od sebe u tom momentu). Super su par nekoliko godina, svima vraćaju veru u bajke. Onda taj njen muž počne da je vara sa koleginicom, pa kad ga vide u gradu, pravi se lud, pa ta koleginica postavlja statuse na FB koliko je on divan čovek i svi to vide. On, kukavica, ćuti ali ga i dalje viđaju po gradu sa drugom ženom. Vi ga vidite sa drugom ženom. Razvedu se. On preko noći počne javno da se hvali po svim društvenim mrežama kako je konačno srećan kao nikad u životu. Kako konačno ima sve što mu je ikada trebalo. Sa novom ženom dobije decu. Sve vreme pije. Sa tom novom ženom se zakrvi i razvede, počne rat u kom oboje pomalo lome kola deci preko leđa. Sada, i dalje uspešan u poslu, ali i dalje u procesu razvoda pojavljuje se vašoj drugarici na vratima. Šta joj savetujete?

    Kao prvo, pretpostavljam da jedna samosvesna i ostvarena žena ne bi primila takvog čoveka nazad, a ako kojim čudom i bi, da li biste joj zaista čestitali? Ili biste je polili hladnom vodom da se prizove pameti i sazvali veće prijatelja da je urazumi? Da se razumemo, zaista ne mislim da Jen treba intervencija pošto mislim da dobrovoljno igra ovaj skeč u sklopu svoje sopstvene kampanje za “The Morning Show” i potpuno je podržavam u tome. Isto tako mislim da je u pitanju potpuno bezazlen, isceniran momenat. Već nam je pokazala da je u stanju da bukvalno skrši internet. Ona, tiha (zauvek sa etiketom) “ostavljena” Jen, koja godinama nije igrala ni u jednom zapravo relevatnom ostvarenju, ima toliko jaku javnu sliku o sebi da može da radi šta hoće. Kad hoće. Kako hoće. Ja joj skidam kapu. Znam da vam ovo zvuči smešno, ali Jen je holivudska sila zato što je mnogo jača i mudrija nego što izgleda i iza sebe ima ogromnu bazu obožavalaca kojima je jako stalo do nje. NJE. Čak i kad ne radi. Ako to nije moć u poslu kojim se bavi, je ne znam šta jeste. Ali žene, ponavljam ŽENE, sanjaju o tome da se ostvarena i moćna žena koja ima pravo izbora na svim poljima, vrati čoveku koji joj je pljunuo u oko. Pred celim svetom.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579518946211695.jpg

    Ako ste zaboravili, Bred i Jen su objavili da se razvode početkom januara 2005. godine (da, pre petnaest godina). On je počeo snimanje filma sa Angelinom u maju 2004. godine i praktično su već na setu kolale glasine da su zajedno. Angelina je javno izjavljivala stvari tipa kako jedva čeka jutro kako bi došla na set i videla Breda ali je posle insistirala na tome kako se među njima ništa nije desilo dok je bio u braku zato što je njen otac varao njenu majku i ona to ne bi mogla sebi da dozvoli. To što su snimljeni na različitim lokacijama sa njenim sinom, puj-pike-ne-važi. Niko ne može sa sigurnošću da zna šta se i kada desilo između Brada i Angeline ali to i nije suština moje priče. Suština je kako se on, Brad, poneo prema Jen. Provlačio je kroz žutu štampu, ne čak ni u direktnom sukobu, već svojim postupcima koji su uvek nekako rezultirali time da ona ispadne neobaveštena, ostavljena, za kolektivno žaljenje. W Magazine editorijal na 60 strana koji je, šatro, bio promo filma “Gospodin i gospođa Smith” pod nazivom „Porodična idila“ u kojoj Brad i Angelina poziraju sa gomilom dece bio je samo kulminacija. Jen je, na svoj način, prihvatila ulogu koja joj je dodeljena i, na svu sreću, izvukla maksimum iz nje. Intervju koji je dala za magazin Vanity Fair nekoliko meseci nakon objave da se razvode u kom spominje dotični editorijal, sadrži i poznatu izjavu kako Bradu nedostaje čip za osećajnost ali da on nije zao, niti je loša osoba. Taj isti Brad je, kroz svoje veze u medijima, poturao informacije kako mu je u braku sa njom bilo dosadno (što je i javno izjavio uživo 2011. godine), zatim kako ona nije želela decu, kako je isprazna pozerka i tako dalje i tako dalje. Podkontekst: bio je nesrećan sa Jen, spasavao je živu glavu pa je zato nekako završio sa drugom.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579519001108986.jpg

    Znam da Johhnyja Deppa ne treba više da uzimamo za primer korektnog ponašanja ali, molim vas da premotamo unazad u mesece kada se razilazio od Vanessae Paradis 2012. godine. Kao prvo, niko ni dan danas ne zna kada su se tačno razišli. Zna se samo datum objave. Sve fotografije sa Amber Heard koje nisu u službi promovisanja filma “Portorikanske noći: dnevnik opijanja” (“The Rum Diary”) su snimljene nakon zvaničnog razlaza sa Vanessom. Nikada niko nije saznao za bilo kakvu zlu krv među njima, ni u vezi sa decom, ni u vezi sa finansijama. Šta je izašlo u novinama izašlo je bez ikakvog dokaznog materijala, potpuno uopšteno. Vanessa, koja istina ni izbliza ne interesuje svetske medije kao Jen, je izašla iz svega kao pobednik, pogotovo ako imamo na umu šta se sve desilo posle njihovog razlaza i sada se svi pitaju da li je znala šta sledi pa se povukla na vreme.

    Ali da se vratimo na Brada. On je uvek imao tendenciju da izgleda kao devojke sa kojima je: sa Juliette Lewis bio je boho sa masnom kosom (mada pre verujem da je u pitanju neki sprej za stilizovanje), sa Gwyneth je igrao minimalističku igru dok su zajedno sekli vazduh izvajanim jagodicama i vilicama i istim frizurama, sa Jen je postao otelotvorenje Cali cool estetike. Sa Angelinom se transformisao u (ponekad ofarbanog u crno) filantropa i dizajnera enterijera i adrenalin junkieja i oca čitavog plemena – ali je ona i dalje to nekako udesila kao matrijarhat i svaka joj čast. Što se glume tiče, moj instinkt je da ga i tu poredim i to sa Robertom Redfordom: svakako je ogromna zvezda i u toj kategoriji je sjajan ali je kao glumac solidan prosek. Sa godinama, kao i Redford, postaje sve bolji. Iskreno, “Bilo jednom u… Holivudu” mi je njegova omiljena uloga i uživala sam u filmu.

    A Jen? Ona je ono na šta mislimo kad kažemo “moda ne mora da se menja, kad jednom sebe pronađe onda postaje stil”. Potpuno je nebitno da li vam se taj stil sviđa ili ne, on je dosledan, a samim tim je i za poštovanje. Jen je prerasla Brada. A kada će žene globalno prerasti ideju da treba da “spavaju pred vratima k’o pas”?

    Saznaj više:
    Povezani članci: