Pretraga

Serije i filmovi zbog kojih nećete poželeti da izađete napolje ovog novembra

Serije i filmovi zbog kojih nećete poželeti da izađete napolje ovog novembra

Tekst: BURO.

Novembar je tek počeo, a već imamo i dobre i loše vesti. Dobra vest je da smo ućarili sat više spavanja, izrazito loša da smo izgubili jedan sat sunca i dana, do sledećeg proleća. Nikad se nećemo pomiriti sa tim. Loša vest je i da pada kiša i da je vreme krajnje šizofreno ali dobra je da nam zapravo uopšte ne pada previše teško da budemo kod kuće jer se u film i TV svetu događa puno toga novog.
Za početak, lansiranje dve nove platforme gotovo istovremeno. Apple TV+ je lansiran ovog vikenda, a Disney+ ga prati sa premijernim lansiranjem zakazanim za 12. novembar. Pored toga, dobro poznati igrači kao što su Amazon, HBO, i Netflix, znaju da je ovo vreme za bindžovanje pa su dugonajavljivane premijere ostavili baš za ove dane. Izdvojili smo najbolje od najboljeg što novembar ima da ponudi.

Serije

Serije i filmovi zbog kojih nećete poželeti da izađete napolje ovog novembra (фото 1)

 

“Morning Show”

 

Premijera: 1. novembar, Apple TV +

 

Prva velika premijera na Apple TV +, originalna produkcija sa kojom je platforma otpočela svoj život. Steve Carell igra voditelja popularnog jutarnjeg programa, koji je otpušten zbog neprimerenog ponašanja i optužbi za seksualno uzmeniravanje. To je izazovna situacija i za lik Jennifer Aniston koja je sa njim vodila program, a sada ostaje sama i pokušava da se snađe ali i izbori za svoju poziciju budući da se Reese Witherspoon pojavljuje kao nova konkurencija. Sukob između njih dve je beskrajno zabavan ali je serija i jako dobar društveni komentar na društvene i seksualne skandale koji nas pogađaju.

 

Serije i filmovi zbog kojih nećete poželeti da izađete napolje ovog novembra (фото 2)

 

“Njegova mračna tkanja”

 

Premijera: 4. novembar HBO

 

Nagrađivana knjiga Philipa Pullmana je konačno adaptirana za male ekrane. Osam delova serije prati Lyru Belacqua (Dafne Keen), hrabru mladu ženu koja iz paralelnog, alternativnog Oksforda putuje na zaleđeni sever da spasi svog prijatelja Rogera od kidnapera i trgovaca decom. Na tom putu biva uvučena u misterije vezane za njenog ujaka Asriela (James McAvoy), njegovo otkriće elementarnih čestica poznatih kao Prašina (Dust), i mogućih paralelnih svetova.

 

Serije i filmovi zbog kojih nećete poželeti da izađete napolje ovog novembra (фото 3)

 

“The End of the F***ing World” (2. sezona)

 

Premijera: 5. novembar, Netflix

 

Kultna serija zasnovana na stripu Charles Forsmana, se ponovo vraća na male ekrane. Prva sezona je bila fokusirana na život tinejdžera osobenjaka Jamesa (Alex Lawther), koji je bio ubeđen da je psihopata, i koji je odlučio da želi da počini ubistvo i odlučio se da njegova žrtva bude Alyssa (Jessica Barden). Međutim stvari su se vremenom dosta promenile na zajedničkom putu. Druga sezona se odvija dve godine nakon događanja iz prve i upoznaje nas sa novim likom, Bonnie (Naomi Ackie), autsajderkom sa komplikovanom prošlošću i misterioznom vezom sa Alyssom. Takođe se pojavljuje i komičar Tim Key kao vlasnik motela, Gus.

 

Serije i filmovi zbog kojih nećete poželeti da izađete napolje ovog novembra (фото 4)

 

“The Crown” (3. sezona)

 

Premijera: 17. novembar, Netflix

 

U najnovijem nastavku Netflixove sage, oskarovka Olivia Colman zamenjuje Claire Foy u ulozi kraljice Elizabete II. Helena Bonham Carter se pojavljuje pored nje u ulozi princeze Margaret, a Tobias Menzies zamenjuje Matta Smith kao princ Filip, vojvoda od Edinburga. Nova sezona pokriva period od 1964. do 1977. u periodu tokom kog monarhija prolazi kroz prilično turbulentnu fazu spoljne politike, unutrašnjih nemira, pobune rudara, ali i porodičnih konflikta, i potreba monarhije suprotstavljenih ličnim željama.

 

Filmovi

Serije i filmovi zbog kojih nećete poželeti da izađete napolje ovog novembra (фото 5)

 

“Apollo”

 

Premijera: 6. novembar, HBO

 

Iako smo toliko izbombardovani svemirskim filmovima da kada čujemo Apollo možemo da pomislimo samo na svemirski brod, ovaj put to nije u pitanju. Apollo je takođe i pozorište u Harlemu, izuzetno važno mesto za afro-američke muzičare kao što su Billy Holiday, Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, Diana Ross i Jimi Hendrix, koji su tu nastupali. Kao što Farrell Williams kaže “Sve je počelo ovde” a istorija pozorišta se nastavlja: od početaka preko devedesetih gde su se održavali rap i hip-hop koncerti, do današnjice. Dokumentarac oskarovca Roger Ross Williamsa je samo deo priče o istoriji ovog prostora i važan je za očuvanje kulturnog nasleđa.

 

Serije i filmovi zbog kojih nećete poželeti da izađete napolje ovog novembra (фото 6)

 

“The Gift: The Journey of Johnny Cash”

 

Premijera: 11. novembar, YouTube Prime

 

Iako je izašao početkom oktobra, konačno će 11. novembra biti dostupan za gledanje široj publici na You Tube Prime. Johnny Cash je verovao da je rođen da peva i nastupa, a u to da je njegov talenat neprikosnoven veruju svi koji su ga ikada slušali ili koji ga i danas slušaju. Ipak, talenat nikada ne dolazi bez poteškoća. Otkrijte pravu priču o Johnnyjevom uspehu, padu i ponovnom rođenju, kroz njegove reči i svedočenja njegovih najbližih.

 

Serije i filmovi zbog kojih nećete poželeti da izađete napolje ovog novembra (фото 7)

 

“Very Ralph”

 

Premijera: 12. novembar, HBO

 

Kako autori filma navode, “Very Ralph” je prvi dokumentarac o ovom dizajneru koji upoznaje publiku sa stranom njegove ličnosti koja je inače nedostupna i nepoznata. Pored legendarnog dizajnera u filmu pojavljuju i mnogi drugi poznati između ostalog i Anna Wintour koja govori o njemu, ali je možda i najzanimljiviji onaj deo koji nas vraća u njegovu prošlost i govori o vremenu kada je njegovo ime bilo Ralph Lifshitz, a počeci u Bronksu. Film je režirala Susan Lacy, režiserka jednog od najboljih prošlogodišnjih dokumentaraca “Jane Fonda: Life in Five Acts”.

 

Serije i filmovi zbog kojih nećete poželeti da izađete napolje ovog novembra (фото 8)

 

“The Two Popes”

 

Premijera: 27. novembar Netflix

 

Iza Vatikanskih zidina konzervativni papa Benedikt XVI i liberalni budući papa Franja I moraju da pronađu zajednički jezik u cilju novog puta kojim bi katolička crkva trebala da krene. Neverovatno zanimljiv spoj u kom su Hopkins i Pryce jednako genijalni. Kao i mnogi drugi Netflix prestižni filmovi, imaće i prikazivanje u bioskopima, i vrlo je moguće da ni nominacije za Oskara neće izostati.

 

Serije i filmovi zbog kojih nećete poželeti da izađete napolje ovog novembra (фото 9)

 

“The Irishman”

 

Premijera: 27. novembar, Netflix

 

U rekordnih 209 minuta (da, dobro ste preračunali, preko tri sata), Martin Scorsese se vraća temi koju najviše voli: svet velikog novca i prljave politike, a spoj Robert De Nira i Al Pacina je nešto što uvek volimo da vidimo i jednako je zanimljiv kao i nedavni Pitt-di Caprio. “The Irishman” je film o drugoj eri, koji i prave ljudi iz druge ere, neverovatno dragocen i kvalitetan. Pored rekordne minutaže "The Irishman" važi i za najskuplji Skorseseov film, a sudeći po prvim kritikama, i za jedan od najboljih u karijeri.

 

Serije i filmovi zbog kojih nećete poželeti da izađete napolje ovog novembra (фото 10)

 

“The Report”

 

Premijera: 29. novembar, Amazon

 

Danielu Jonesu (Adam Driver) je poveren zadatak da predvodi istraživanje sistematskog mučenja terorista koje je CIA sprovodila u cilju dolaženja do informacija ili priznanja, nakon 11. septembra. Istraga o tom slučaju je zaključena time da jesu sprovodili nemoralne i brutalne metode i oblike mučenja, a film prati priču o istrazi kao i pokušaje tima da objavi rezultate dok CIA i Bela kuća blokiraju i sabotiraju svaki pokušaj da se izveštaj obelodani. “The Report” je uzbudljivo ostvarenje, sa jasno vođenom pričom i genijalnim Driverom u glavom ulozi.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor