Serije i filmovi zbog kojih nećete poželeti da izađete napolje ovog novembra

    04.11.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/filmoviserije-cover.gif

    Novembar je tek počeo, a već imamo i dobre i loše vesti. Dobra vest je da smo ućarili sat više spavanja, izrazito loša da smo izgubili jedan sat sunca i dana, do sledećeg proleća. Nikad se nećemo pomiriti sa tim. Loša vest je i da pada kiša i da je vreme krajnje šizofreno ali dobra je da nam zapravo uopšte ne pada previše teško da budemo kod kuće jer se u film i TV svetu događa puno toga novog.
    Za početak, lansiranje dve nove platforme gotovo istovremeno. Apple TV+ je lansiran ovog vikenda, a Disney+ ga prati sa premijernim lansiranjem zakazanim za 12. novembar. Pored toga, dobro poznati igrači kao što su Amazon, HBO, i Netflix, znaju da je ovo vreme za bindžovanje pa su dugonajavljivane premijere ostavili baš za ove dane. Izdvojili smo najbolje od najboljeg što novembar ima da ponudi.

    Serije

     

    “Morning Show”

     

    Premijera: 1. novembar, Apple TV +

     

    “Njegova mračna tkanja”

     

    Premijera: 4. novembar HBO

     

    “The End of the F***ing World” (2. sezona)

     

    Premijera: 5. novembar, Netflix

     

    Kultna serija zasnovana na stripu Charles Forsmana, se ponovo vraća na male ekrane. Prva sezona je bila fokusirana na život tinejdžera osobenjaka Jamesa (Alex Lawther), koji je bio ubeđen da je psihopata, i koji je odlučio da želi da počini ubistvo i odlučio se da njegova žrtva bude Alyssa (Jessica Barden). Međutim stvari su se vremenom dosta promenile na zajedničkom putu. Druga sezona se odvija dve godine nakon događanja iz prve i upoznaje nas sa novim likom, Bonnie (Naomi Ackie), autsajderkom sa komplikovanom prošlošću i misterioznom vezom sa Alyssom. Takođe se pojavljuje i komičar Tim Key kao vlasnik motela, Gus.

     

     

    “The Crown” (3. sezona)

     

    Premijera: 17. novembar, Netflix

     

    “Apollo”

     

    Premijera: 6. novembar, HBO

     

    Iako smo toliko izbombardovani svemirskim filmovima da kada čujemo Apollo možemo da pomislimo samo na svemirski brod, ovaj put to nije u pitanju. Apollo je takođe i pozorište u Harlemu, izuzetno važno mesto za afro-američke muzičare kao što su Billy Holiday, Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, Diana Ross i Jimi Hendrix, koji su tu nastupali. Kao što Farrell Williams kaže “Sve je počelo ovde” a istorija pozorišta se nastavlja: od početaka preko devedesetih gde su se održavali rap i hip-hop koncerti, do današnjice. Dokumentarac oskarovca Roger Ross Williamsa je samo deo priče o istoriji ovog prostora i važan je za očuvanje kulturnog nasleđa.

     

     

    “The Gift: The Journey of Johnny Cash”

     

    Premijera: 11. novembar, YouTube Prime

     

    Iako je izašao početkom oktobra, konačno će 11. novembra biti dostupan za gledanje široj publici na You Tube Prime. Johnny Cash je verovao da je rođen da peva i nastupa, a u to da je njegov talenat neprikosnoven veruju svi koji su ga ikada slušali ili koji ga i danas slušaju. Ipak, talenat nikada ne dolazi bez poteškoća. Otkrijte pravu priču o Johnnyjevom uspehu, padu i ponovnom rođenju, kroz njegove reči i svedočenja njegovih najbližih.

     

     

    “Very Ralph”

     

    Premijera: 12. novembar, HBO

     

    “The Two Popes”

     

    Premijera: 27. novembar Netflix

     

    Iza Vatikanskih zidina konzervativni papa Benedikt XVI i liberalni budući papa Franja I moraju da pronađu zajednički jezik u cilju novog puta kojim bi katolička crkva trebala da krene. Neverovatno zanimljiv spoj u kom su Hopkins i Pryce jednako genijalni. Kao i mnogi drugi Netflix prestižni filmovi, imaće i prikazivanje u bioskopima, i vrlo je moguće da ni nominacije za Oskara neće izostati.

     

     

    “The Irishman”

     

    Premijera: 27. novembar, Netflix

     

    “The Report”

     

    Premijera: 29. novembar, Amazon

     

    Danielu Jonesu (Adam Driver) je poveren zadatak da predvodi istraživanje sistematskog mučenja terorista koje je CIA sprovodila u cilju dolaženja do informacija ili priznanja, nakon 11. septembra. Istraga o tom slučaju je zaključena time da jesu sprovodili nemoralne i brutalne metode i oblike mučenja, a film prati priču o istrazi kao i pokušaje tima da objavi rezultate dok CIA i Bela kuća blokiraju i sabotiraju svaki pokušaj da se izveštaj obelodani. “The Report” je uzbudljivo ostvarenje, sa jasno vođenom pričom i genijalnim Driverom u glavom ulozi.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: