Spremite se za “feral girl summer”, otkrivamo šta to podrazumeva

    20.04.2022.
    RECOMMENDED

    Tek što smo do savršenstva uvežbale kako da prikažemo svoj “hot girl summer” na Instagramu i Tik Toku i počele da pripremamo nove stajlinge, poze, raspoloženja, prijateljice, mesta izlaska, ovaj fenomen našao se na izdisaju, a pojavio se novi. “Vrelo devojačko leto” zameniće “divlje devojačko leto” i za to bi trebalo da zahvalimo Generaciji Z koja je zaslužna za smišljanje još jednog termina koji objašnjava tip ponašanja koji će ovog leta vladati i biti trend u offline i online svetu.

    Šta sve podrazumeva “feral girl summer”?

    Pa zapravo neke jako kul stvari: da pre svega budete divlje i slobodne. Da više ne brinete o tome kako izgledate, već da razmišljate o tome kako se osećate i šta vam prija. Precizna fensi šminka i odeća koja nas žulja i steže više nije in, jer na scenu stupaju omiljene trenerke, udoban duks i isprana majica iz detinjstva. Za razliku od prethodnog fenomena, ovaj ne zahteva da budete najbolja i najvrelija verzija sebe u najluđem provodu ikada, već da lepotu tražite upravo u svom haosu, neredu, sirovosti, neupeglanosti i grešnim stvarima koje vas čine srećnom, a koje se često cenzurišu i sputavaju. Ukoliko se oslonimo na teoriju ovog ponašanja sa Twitter-a, “hot feral summer” može da se primeni na svaku životnu sferu, kao na primer: skakanje u bazen u donjem vešu dok ste pijani u dva sata ujutru, polivanje koka kolom ili usta umazana od senfa burgera koji ste upravo pojele u pmsu, nebrijanje ili nečešljanje kose, odricanje od muškaraca koji su vam naneli bol ili nepravdu, balavo žvalavljenje sa likom kome niste upamtile ime ali se super provoite sa njim na festivalu, prejedanje i odustajanje od bilo kog koncepta reda i čistoće koji vas ometa da budete ono što jeste. Spotify plejliste sugerišu da tokom „leta divljih devojaka“ dok radite pomenute stvari slušate Taylor Swift, zatim „Don’t Trust Me“ 3OH!3 ili da divlje zaplešete uz Megan Thee Stallion, Nelly Furtado i Britney Spears.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/04/1650537143579557.png

    Izgleda da je pritisak u postizanju savršenstva ni zbog čega drugog osim da kažete da ste nešto uradili ili da to nešto fotografišete, postao toliko opresivan i u isto vreme dosadan, da je njegov pad bio neizbežan. Uzmimo, na primer, oživljavanje indie estetike (ili njen online pandan „goblincore“) koji je dostigao vrhunac početkom ove godine, ili eksploziju žena u pop kulturi koje volimo baš zbog njihove neurednosti i nesavršenosti, kao što je recimo junakinja serije „Fleabag“. 

    Vreme finih, čistih i produktivnih devojaka koje brinu o sebi i koriste svaki trenutak svog života da urade nešto epohalno je prošlo, što dokazuje i heshtag #feral na TikToku, koju do sada broji 303.6 miliona videa. Sadržaj svih njih svedoči o tome koliko je ‘feral’ duh prihvaćen i u kojoj meri slavi sve naše skrivene karaktere koji nikada nisu ugledali blic telefona. Princeze, ovog leta u sebi probudite zveri!

    Saznaj više:
    Povezani članci: