Pogledajte prvi: Izašao tizer za film Sunce mamino

13.12.2023.
RECOMMENDED

Nakon što njegova hladnokrvna i distancirana mama odbije da sahrani svoju majku, anksiozni sedamnaestogodišnjak u tajnosti organizuje bakinu sahranu, doduše vođen sebičnim namerama da smuva devojku u koju je zaljubljen – ukratko, ovo je radnja novog filma Koste Đorđevića, reditelja ostvarenja S/Kidanje i Reži, Sunce mamino, koji je svetsku premijeru imao ovog novembra na Black nights film festival u Talinu, a srpska premijera nas očekuje u februaru sledeće godine.

Sunce mamino 1

Pesmu Ti i ja, koju čujete u tizeru Sunce mamino, radila je grupa Nipplepeople. U glavnoj ulozi – Pavle Čemerikić.

Sunce mamino je topla i melanholična ljubavna komedija, koja se dešava jedog leta u Beogradu, a bavi odrastanjem tinejdžera na ulicama i krovovima prestonice, u kojoj naš protagonista, Relja Noveski manevriše između ljubavi i smrti. 

Sunce mamino 2

Sunce mamino je topla porodična priča ispričana iz ugla – do ušiju zaljubljenog tinejdžera, koji ne bira sredstva kako da dođe do devojke koja mu se dopada. Kako to obično biva u životu i na filmu, njegovi postupci dovešće do neočekivanog razvoja situacije pa će na kraju filma umesto da osvoji devojku, konačno uspostaviti emotivan odnos sa svojom mamom. Ubeđen sam da nam je danas svima baš ovakav kraj potreban i da je domaća publika željna ovakvog filma, izjavio je reditelj.

Sunce mamino 8

Film je sniman u leto 2021. na autentičnim lokacijama koje oslikavaju beogradsko leto, a pesmu Ti i ja za potrebe ovog ostvarenja napisao je i izvodi popularni hrvatski elektro sastav Nipplepeople

Glavne uloge tumače Pavle Čemerikić, Denis Murić, Alisa Radaković, Pavle Mensur, Branka Katić, Dubravka Kovjanić, Draginja Voganjac. 

Sunce mamino 4

Fotografije i tizer: MCF – MegaCom film

Saznaj više:
Povezani članci: