Mart u znaku TRI NOVE serije: Istorijske priče i adaptacije romana

    03.03.2024.
    RECOMMENDED

    Ušli smo polako u mesec nakon kog dolazi proleće. Proleće povezujemo sa buđenjem, novim avanturama, a neretko i vremenom koje provodimo van kuće. No, ono na šta mnogi zaboravljaju jeste upravo prolećni umor. Ukoliko vas, tokom ovog ili narednog mescea uhvati momenat u kom biste najradije preskočili sve obaveze i zakazana druženja, te ostali kod kuće, imamo odlične vesti za vas.

    Na različite platforme za strimovanje stižu nam tri potpuno nove serije koje možete odgledati, bindžovati i uoptpuniti boravak u domu. U slučaju da ne volite da gledate nastavke, ili niste vični u tome da izdržite više od tri sezone, verujemo da su ove serije idealan način za kratkotrajnu zabavu.

    MARTOVSKE SERIJE

    We Were the Lucky Ones

    Reč je o istorijskoj drami koja čini adaptaciju istoimene knjige Georgie Hunter zasnovanu na istinitoj priči o porodici književnice. Nakon što Adolf Hitler napadne Poljsku, njena porodica, ali i čitava Poljska prolaze kroz mnoštvo poteškoća. Poljska jevrejska porodica uspela je da preživi Drugi svetski rat, a njihova upornost da se ponovo ujedini biće jedna od glavnih tema ove serije.

    serije

    Uprkos potresnoj ratnoj priči, We Were the Lucky Ones čini i uzbudljivu ekranizaciju ljudskog duha i važnosti održavanja nade. Zvezda glumačke ekipe je Joey King, a seriju možete gledati na Hulu platformi.

    Manhunt

    Još jedna serija bazirana na istinitim događajima iz istorije. Ovoga puta, ubistvo Abrahama Lincolna koje je promenilo tok američke istorije. Serija prati Edwina Stantona, Lincolnovog sekretara i njegov ZADATAK da pronađe Johna Wilkesa Bootha, koji je ubio predsednika. Booth je uspeo da počini zločin u pozorištu punom ljudi, ali je ipak uspeo da pobegne.

    ad977a195dcd1b586a00679d60e0b7cd

    Serija prikazuje njegovu navodnu zaštitu od strane Konfederacije i masovnu poteru da ga pronađu. Manhunt obećava da će otkriti više o „jednom od najpoznatijih, ali najmanje shvaćenih zločina u istoriji“. Serija od tri dela je dramatizacija istorijskih činjenica, što joj daje formu krimi-trilera.

    Apples Never Fall

    Stiže nam još jedna adaptacija romana, a reč je o istoimenom delu Liane Moriarty. Radnja ove mini-serije kombinuje zločin, intrige i mračnih tajni jedne porodice za koje kažu da će mnoge ostaviti bez daha. Serija već sada dobija impresivne komentare za odličnu glumačku postavu koju predvode Annette Bening, Sam Neill, Alison Brie i Jake Lacy.

    28878c9c608b401c4be34b73ca53b1ce

    Priča počinje kad majka porodice zvane Delany iznenada nestane. Naizgled ugledna, sretna porodica dobija potpuno nove dimenzije, a iz sezone u sezonu otkrivamo tajne koje mnogi ne mogu ni da zamisle. Ukoliko ste ljubitelj porodičnih drama, ova serija će definitivno okupirati vašu pažnju.

    Foto: YouTube, Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: