Gala koncert za pamćenje: Opera na vodi

    16.09.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/09/opera_cover_update.jpg

    Malo je kulturnih događaja koje po obimu i važnosti mogu da se podvedu pod nezaobilazne. Bili smo u prilici da prisustvojemo jednom takvom ovog vikenda u Beogradu. „Belgrade Waterfront Operu na vodi“, kao poklon Beograđanima i svim posetiocima glavnog grada, zajedno su organizovali kompanija Belgrade Waterfront i Narodno pozorište na Sava promenadi. Ovom saradnjom, kroz svoju inicijativu KVART, Belgrade Waterfront nastavlja da pruža podršku kulturno-umetničkim dešavanjima koja promovišu duh Beograda kao kosmopolitskog grada sa bogatom tradicijom.

     

    Prošle godine sličan spektakl se održao povodom 150 godina postojanja nacionalnog teatra. Sada je povod bio veliki jubilej: obeležavanje čitavog veka postojanja Beogradske Opere. To je sasvim valjan razlog za ovakvu proslavu jer je Opera jedan od retkih ustanova kulture i Srbiji koje u kontinuitetu traju čitavih 100 godina.

     

     

    Ovakvi i slični događaji u skladu su sa velikim kulturnim tradicijama koje neguju evropske prestonice i svakako bi trebalo da budu održavane u iz godine u godinu. To se svakako moglo videti i po reakcijama publike koja je sa oduševljenjem pozdravila sve učesnike gala koncerta „Opera na vodi“. Pod dirigentskim palicama Đorđa Pavlovića i Đorđa Stankovića, uz Orkestar i Hor, prvaci Opere su se smenjivali i izmamili aplauze. Ako ste propustili ovaj koncert ostaje vam da sačekate sledeću godinu, zapišite u svoje kalendare već sada.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: